Am mai scris pe marginea acestui subiect, la jumatatea lunii ianuarie, un articol pe care il intitulam „Regele Mihai a murit – manipulare sociala sau adevar?„. Suntem nevoiti ca in lumina ultimelor evenimente sa prezentam cele 7 indicii care conduc orice om rational la concluzia ca Regele Mihai a murit; in acest context, da, tot ceea ce incearca acum trusturile de media sa faca se numeste manipulare sociala prin mijloace media.

Cele 7 indicii care conduc la concluzia ca regele Mihai I a decedat iar Casa Regala acopera acest lucru:

 • Nimeni nu l-a mai vazut in spatiul public pe rege incepand din luna octombrie.
 • Disparitia din spatiul public a regelui a fost acoperita de Casa Regala prin hartii (comunicate de presa, scrisori semnate de rege) sau fotografii (care mai tarziu au fost demontate ca fiind facute anul trecut si nu la data la care Casa Regala incerca sa convinga opinia publica ca ar fi fost realizate); ultimul comunicat intrece orice nesimtire – comunica boala de care ar suferi regele. Intrebare suplimentara pentru idiotii care au redactat comunicatul Casei Regale – chiar era necesar sa precizati cu subiect si predicat despre ce boala e vorba? Daca suferea de alt gen de boala, ati fi trecut-o in comunicat? Chiar si inserarea bolii in comunicat este cusuta cu ata alba, nu spunem ca regele nu ar fi suferit de asa ceva, dar nu comunici ce boala are regele.
 • Ipoteza lansata de un ziarist argesan in Ziarul Profit, ipoteza care are la baza o conversatie a ziaristului cu apropiati ai familiei regale si ai Patriarhiei; articolul a fost blamat de catre apropiatii Casei Regale si trusturile de presa. S-a incercat demontarea lui imediata prin prezentarea unor fotografii, dar internautii au verificat fotografiile si au demonstrat ca acestea au fost facute undeva prin luna octombrie 2015 si nu in ianuarie cum se incerca sa se insinueze.
 •  Raspunsul dat de Casa Regala unui cetatean al Romaniei care a avut inspiratia si decenta sa intrebe in scris Casa Regala, negru pe alb, daca regele este viu sau mort: raspunsul Casei Regale a fost „nu comentam pe acest subiect”
 • Modalitatea in care orice incercare de anuntare a mortii regelui a fost suprimata de CNA: Romania TV a fost amendata de CNA dupa ce anuntase pe ecran moartea regelui, inca din Ianuarie
 • Modalitatea in care suntem prostiti de catre Casa Regala in legatura cu operatia regelui Mihai – nu credem ca exista in lume un singur medic care sa accepte sa opereze un barbat de 95 de ani, mai ales aflat intr-un stadiu atat de avansat al bolii. Daca exista intr-adevar un medic care sa performeze o asemenea operatie, am ruga Casa Regala sa ne comunice si noua.
 • Pasivitatea televiziunilor din Romania – daca ar fi fost operata orice pitipoanca ar fi trimis o caruta de jurnalisti care sa o astepte la iesirea din spital; in cazul regelui Mihai, „operat” in Londra, nimeni nu intreaba nimic si televiziunile fac jocul Casei Regale, indurerate si cu mult patos nationalist.

Asadar, 7 motive pentru care orice om cu scaun la cap ar ajunge la o concluzie pertinenta.

Daca regele e viu, de ce nu ne prezinta nimeni o dovada a acestui fapt?

Nu poti sa „tii in viata” un rege cu scrisori, chipurile semnate pe 1 Martie, simbolistic, atunci cand cel care a semnat aceasta hartie tocmai iesise din operatie sau se chinuie pe un pat de spital. Cate astfel de „hartii” semnate in alb inainte de moartea regelui mai are Casa Regala si ce planuieste sa faca cu ele?

Post-Scriptum: o astfel de manipulare sociala nu poate fi justificata doar de luptele interne intre mostenitorii Regelui Mihai pentru avere. Nu vedem de ce si-ar fi dat mana Antenele cu Realitatile si cu Proteveii ca sa ne pacaleasca doar pentru o chestiune atat de minora. In mod cert, moartea regelui Mihai este acoperita pentru un interes mai presus de interesele mercantile ale Casei Regale, iar modul in care actioneaza acum trusturile de presa ne duc cu gandul la un ordin primit de „sus”, pentru un interes national romanesc…

Share.

Despre Autor

2 comentarii

 1. Mai e posibila o explicatie : ex-regele e viu si sanatos pentru varsta lui dar e tinut prizonier de familia sa pentru ca nicio persoana din afara familiei sa nu poata lua legatura cu acesta. Probabil ca intre ex-rege si fiica acestuia, Margarita, au aparut grave neintelegeri iar opinia publica nu trebuie sa afle acest lucru .Mihai isi simte sfarsitul aproape si ,de aceea, doreste sa faca niste marturisiri publice ( neconvenabile familiei sale) si de aceea e tinut prizonier.

  • Vergotti, in lipsa unei comunicari coerente din partea Casei Regale, orice teorie este posibila. Noi am analizat si prezentat 7 indicii care duc la aceasta concluzie. Exista ORICE posibilitate, dar pana acum suntem tinuti in intuneric de catre Duda et. co.
   Ai dreptate si am spus-o si noi – autoritatile statului roman ar trebui sa investigheze situatia, in orice caz…

Lasa un raspuns

nine + 12 =