Nu am spus-o noi ci Teodor Melescanu, ministrul demisionar de la Externe, care intr-o alocutiune rostita la Forumul pentru diplomatie publica la Universitatea „Babes-Bolyiai” a spus ca:

 „Diplomaţia publică este un produs al societăţilor democratice, deschise, unde se pot folosi astfel de instrumente, şi o parte din timp ne-am legănat cu ideea că această posibilitate pe care o are România ca o ţară democratică, deschisă, să fie un teren mai fertil pentru diplomaţia publică. Nu am apucat să încetăţenim aceste modalităţi de lucru pentru că ne-am trezit cu teme cum ar fi războiul hibrid în care libertatea presei de la noi, din păcate, este, într-adevăr, un mare avantaj, dar reprezintă şi o mare vulnerabilitate. De aceea, comunicarea strategică devine din ce în ce mai importantă. Este evident că noi, în România, nu putem să determinăm presa să spună ceea ce vrem noi, în timp ce în alte societăţi autoritare presa este unul dintre principalele instrumente care promovează veşti false, idei, şi care sunt o parte a ceea ce se întâmplă în lumea de astăzi cadrul războiului hibrid. La ora actuală, principala problemă nu sunt armele, armamentele, bătălia adevărată acum este de a câştiga minţile oamenilor.

Manipularea mediatica si batalia pentru a castiga mintile oamenilor

Teodor Melescanu are dreptate – adevarata problema, de cand s-a implementat democratia ca si mod de conducere a societatii, o reprezinta faptul ca batalia se duce pe acapararea mintilor oamenilor. Nu oricum ci prin manipulare mediatica.

Acesta este si rationamentul pentru care am infiintat acest proiect anti-politic si anti-manipulare, cele doua, manipularea si politica, fiind strans legate.

Si oare cum altfel ar putea ajunge la conducerea tarii fel de fel de iresponsabili si neispraviti decat prin manipulare – prin castigarea bataliei pentru mintile alegatorilor? Cum altfel ar fi putut sa va prosteasca un presedinte pentru a domni in Tara Romaneasca timp de 10 ani decat prin manipulare? Cum ar fi putut un alt presedinte, provenind din alta samanta decat cea romaneasca, sa obtina voturile alegatorilor decat prin manipulare? Cum ar fi putut un sef de partid sa decida rasturnarea propriului guvern la doar 5 luni de la instalare dupa ce respectivul guvern era creditat cu cea mai mare crestere economica din UE?

Vi se pare ca democratia este o cale?

V-am spus de atatea ori si v-am repetat – tara aceasta nu se mai face bine cu stampila de vot in mana. Stampila de vot este pusa nu pe cel care este cel mai capabil ci pe cel care a reusit sa va manipuleze mediatic si politic mai bine.

Democratia nu mai este o cale in Romania iar atata vreme cat nu vom intelege ca singura modalitate prin care se mai poate schimba acest sistem este ABSENTEISMUL de la urne, nu vom reusi nimic.

Noi suntem deja 61% care ne-am trezit. Tu, daca faci parte dintre restul de 39% care inca mai orbecaie cu stampila de vot atarnata de gat de 27 de ani incoace, ce mai astepti?

 

Share.

Despre Autor

2 comentarii

  1. De ce absenteismul ar fi solutia? Mai degraba educarea oamenilor pentru a fi capabili sa gandeasca singuri si sa identifice manipularile mediatice de orice fel. Ceea ce , in mare parte , faceti voi aici .

    • Da, dar tot trebuie un moment 0 care sa trezeasca toti membrii clasei politice. Daca vom continua sa ii votam indiferent ce fac, nu vom ajunge decat in acelasi loc…

Lasa un raspuns

eighteen − thirteen =