Ziua si atentatul. Sau cel putin, ziua si atacul, chimic sau aerian. In orice caz, atentatul de la Stockholm completeaza un tablou al unei realitati care nu ne mai apartine de multa vreme – realitatea terorii.

Atentatul de la Stockholm – ziua si evenimentul…

Un camion a intrat in multime si la Stockholm, iar acest incident completeaza un sir lung de astfel de tragedii care urmeaza acelasi tipar – autoturism care este condus in viteza catre o multime:

14 iulie 2016un camion intra in multime la Nisa, ucigand peste 80 de persoane adunate intr-o zona pietonala pentru a sarbatori Ziua Frantei.

19 decembrie 2016 – un camion intra in multimea adunata la Berlin, la un Targ de Craciun, ucigand 12 persoane si ranind alte cateva zeci.

22 martie 2017 – un autoturism intra in multimea care se afla pe podul Westminster, Londra, ucigand 3 persoane si ranind alte cateva zeci, intre care si doi romani. Ieri, romanca si-a pierdut viata in urma ranilor suferite in atac…

7 aprilie 2017 – un camion intra in multime in Stockholm, ucigand 3 persoane si ranind inca cel putin zece.

Atentatele teroriste produse cu camionul (ca atentatul de la Stockholm) sau autoturismul (precum atentatul de la Londra) – cele mai periculoase!

Ceea ce se intampla acum in Europa, dupa indemnul cretin adresat de Merkel („lasati teroristii sa vina la mine!”), denota faptul ca absolut nimeni nu mai este in siguranta, nicaieri.

Teroristii au apelat mai intai la deturnarile de avioane (inceputurile terorismului modern, asa cum s-a intamplat la 9/11) si au ajuns acum sa apeleze la cea mai eficienta si cea mai la indemana arma care se afla la dispozitia oricarui descreierat – autoturismul.

Avantajele in favoarea descreieratilor? Simplu – autoturismele se gasesc la indemana oricui, nu trezesc suspiciune si pot fi transformate in arma in orice moment. In plus, este extrem de dificil sa contracarezi un atentat cu un autoturism (camion, autoutilitara, etc) intrucat pur si simplu, odata accelerat spre o multime, este dificil sa te adapostesti din calea lui sau sa il poti cumva evita. Pur si simplu, ca pieton, mori strivit/calcat de catre camion sau strivit si calcat in picioare de multimea care alearga sa isi salveze viata.

Pot fi contracarate astfel de atentate, precum atentatul de la Stockholm?

Desigur. Mai greu, dar exista posibilitati de a tine sub supraveghere astfel de indivizi care au fost radicalizati si incearca acum sa semene teroare in Europa.

Intrebarea care ne intereseaza – poate SRI sa tina piept acestor provocari? Raspunsul nostru este un DA hotarat, cu o singura conditie – SRI sa isi regaseasca profesionalismul pierdut in perioada in care a constituit unul dintre pilonii sistemului si ai Binomului, atunci cand participa la aranjamente de culise, politice sau care priveau justitia, si sa se apuce serios de treaba.

Daca insa SRI va continua sa intercepteze in masa cetatenii propriei tari, folosind aceleasi metehne securiste, atunci vom avea oricand un atentat la Bucuresti sau in orice alt oras mare din tara.

Ganditi-va doar – cretini sunt multi iar mimetismul social functioneaza perfect!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

16 − 2 =