Un proverb spune „Fa-te frate cu dracu’ pana treci puntea!”. Unii politicieni de pe la noi au trecut insa de prea multe ori puntea in fratie cu dracul…

Basescu era cel mai informat dintre toti politicienii romani si cunostea dinainte ce avea sa se intample in tara. Devenise un fel de Oracol de la Constanta al politicii romanesti, la fel cum nea Mitica de la Liga devenise Oracolul de la Balcesti in materie de fotbal – ghicea rezultatele. Si, cum dracu’ sa nu le ghicesti cand stii, de pilda, ca Finamo joaca cu Doresta iar Bristi Corcea joaca rezultatul meciului la pariuri in Singapore (un exemplu care ne-a venit in cap, orice asemanare cu personaje sau situatii reale este pur intamplatoare!).

Dar, pana acum, Basescu avea un frate drac la SRI. Frate care l-a ajutat cat l-a putut si care acum e pe cale sa fie extirpat din sistem. Sa-i plangem lu’ Base de mila sau sa ne gandim ca are altul in joben?

Basescu – sforarul sef al ultimilor 12 ani

Incepand cu anul urcarii sale pe tronul Tarii Romanesti, Basescu, acest despot luminat al romanilor, a stiut mereu sa se afle la butoane, de partea castigatoare a politicii. Nu conta cate probleme i se puneau, ce i se intampla, ce casete cu pumni aruncati de marinar in gura copiilor apareau, ce suspendari i se pregateau, ce votau roamanii, Basescu a iesit mereu curat ca lacrima din toate incercarile si mai intarit ca niciodata.

De ce?

Una din explicatiile pe care le-au dat analistii politici anti-sistem era ca Basescu beneficia din plin de informatiile pe care i le furniza generalul Coldea de la SRI, un general care mereu a stiut sa isi slujeasca stapanul. Mai mult, un general care a stiut, asa cum reiese din dezvaluirile lui Ghita, Ciutacu, Ponta, Udrea, etc, sa traga si sfori pentru stapanul lui.

Si tragea sfori, nu gluma! Haideti sa vedem un pic in ce meciuri importante a iesit Basescu invingator pana acum, cu ajutorul sistemului…

Basescu – marele invingator al meciului „Jur ca nu am lovit copilul acela nici cu pumnul in plex…” (categoria „Pixelul Albastru”)

Si nici macar nu a fost un juramant stramb. Basescu nu ii daduse cu pumnul ci ii arsese un ditamai dos de palma peste figura acelui copil. Pixelul Albastru (marea gogorita scornita de sistem) i-a dat prilej lui Basescu sa conteste la organele de militie autenticitatea inregistrarii.

Ei bine, militia, condusa la acel moment de un ilustru general, a dat un verdict la fel de corect – inregistrarea pusa la dispozitia Institutului de Criminalistica fusese modificata! Acest verdict i-a permis marinarului sa iasa basma curata, lasand senzatia ca inregistrarea fusese special trucata ca sa para ca i-a dat copilului un pumn in figura.

In speta, militia nu spusese decat adevarul – inregistrarea a fost modificata prin comprimarea filmului. Pe site-ul Gardianul nu era filmul lasat la rezolutia originala ci o copie comprimata din motive de viteza de incarcare pe site.

Prostimea a ramas cu impresia ca filmul a fost trucat iar marinarul, cu ajutorul sistemului, a putut sa rosteasca acele vorbe, cu lacrimi in ochi, „Sa-ti fie rusine…Dinu Patriciu!”. Mare ipocrit!

Basescu – marele invingator al meciului „Domnu’ Geoana…nici azi noapte nu v-a placut intalnirea cu domnu’ Vantu?” (categoria „Geoana presedinte” – cel mai scurt banc posibil)

Avand sistemul de partea sa, Basescu a trecut cu brio si de testul alegerilor din 2009, atunci cand Geoana se afla in poll-position si poporul era, in marea lui majoritate, de partea sa. Totusi, faptul ca inainte de confruntarea finala Geoana a mers intr-o vizita nocturna la SOV, un personaj nu chiar iubit de catre popor pentru scandalurile cu FNI, iar vizita a fost monitorizata de catre sistem, i-a permis marinarului sa faca din acest capitol un intreg scandal mediatic care s-a lasat cu cea mai penibila situatie pentru Geoana – acesta s-a culcat seara presedinte iar dimineata, la trezire, era doar…prostanacul natiunii.

Basescu – marele invingator al meciului „Suspendati-ma, romani prosti, daca puteti!” (categoria „Daca nu ma vreti voi, eu va vreau!”

Ultima suspendare a lui Basescu a presupus si un joc pe care l-au facut judecatorii de la CCR – acestia au dat o sentinta cusuta cu ata portocalie in care spuneau ca de fapt pentru validarea referendumului, in care 87,5% dintre participanti au spus ca marinarul tre’ sa plece cu barca pe mare, era necesara participarea a 50% dintre romanii cu drept de vot. Si, cum Dragnea si ai lui nu au reusit sa mobilizeze decat vreo 46%, iata-l pe marinar cum a trecut cu bine si de aceasta incercare…

Da’ acu’? Acu’ ce drac te mai ajuta sa treci puntea, Base?

Ne vine in minte o scena din „Departed” cu Leonardo di Caprio si  Jack Nicholson in care un politist corupt este ajutat de un altul si, intrucat realizeaza ca lucreaza amandoi pentru acelasi „stapan”, ii spune acestuia – „Ce, credeai ca erai singurul politist pe care il avea la mana”?

O fi asa si-acum?

Dupa moartea lui Coldea (moartea profesionala, desigur…), credeti ca Basescu va ramane fara frati draci care sa il ajute sa treaca puntea? Sau, dimpotriva, se vor gasi alti frati draci pe care i-a crescut in subsdidiar in decursul celor 10 ani de domnie?

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

nine + five =