Daca este sa dam crezare stirilor internationale, atat de provenienta ruseasca dar si americana, suntem pe punctul de a incepe Cel de-al Treilea Razboi Mondial. Dupa unele surse, televiziunile de stat rusesti au inceput deja sa transmita situatia din Siria ca si cum razboiul ar fi inceput deja; confruntarile sunt descrise ca fiind intre fortele ruse si fortele americane iar populatia este pregatita, informational, in legatura cu ce comportament sa adopte in caz de atacuri terestre sau nucleare din partea „inamicului”.

Concomitent, exercitii de aparare civila au loc la Moscova, iar Putin a mutat (pentru un exercitiu militar) rachete balistice in enclava Kaliningrad, langa Lituania si Polonia. Mai mult, Rusia a denuntat un acord nuclear cu SUA si a amenintat fortele aeriene americane sa nu atace in Siria pentru ca vor fi doborate de artileria anti-aeriana rusa prezenta pe teatrul de lupta.

Cum vedeti toate aceste stiri? Incepe razboiul, nu-i asa? Haideti sa vedem ce a inceput de fapt…

Alegerile prezidentiale din SUA

Batalia electorala Trump vs Clinton este mai apriga decat orice alta confruntare de pana acum. Ambele tabere lanseaza acuzatii una impotriva alteia, fiecare a trimis „pe surse” clipuri audio sau video compromitatoare despre contracandidat iar americanii de rand asista la un spectacol electoral cum nu au mai urmarit de multa vreme.

Favorita pare Clinton, un candidat care, comparat cu Trump, pare mai ponderat in afirmatii si mai responsabil in gandire. Trump, dimpotriva, prin comportamentul excentric si acuzatiile pe care le face mereu, pare un viitor presedinte iresponsabil, care nu ar fi tocmai cel mai potrivit sa gestioneze afacerile planetei in ceea ce priveste securitatea, si nu numai.

Alegerile sunt in mai putin de o luna – pe 8 Noiembrie 2016. Clinton avea un avans substantial in fata lui Trump inainte de primele dezbateri, acum decalajul s-a mai estompat. Si totusi, crede cineva dintre voi ca cei doi candideaza de capul lor sau ca va iesi victorios cine nu trebuie sa iasa?

Cinci greseli intentionate in defavoarea republicanilor

Faptul ca Trump nu este favoritul elitelor este limpede pentru toti cei care au inceput sa desluseasca din culisele gandirii celor care conduc lumea – pur si simplu nu poti sa nu realizezi ca se doreste ca Hillary sa iasa invingatoare atunci cand vezi ca:

  1. Republicanii l-au nominalizat pe Trump ca fiind candidatul ideal pentru postul de presedinte – da, nominalizarea lui Trump, un excentric si un nonconformist in ceea ce priveste politica externa a SUA, este o greseala intentionata a republicanilor si a elitelor care isi doresc pe Clinton la Casa Alba. Era imposibil pentru oricine sa nu realizeze ca Trump, un badaran prin excelenta, nu are sanse reale in fata unei femei care este perceputa drept o doamna si o fosta prima doamna cu extrem de mult bun simt; americanii nu au uitat episoadele lacrimogene cu iertarea lui Bill de catre Hillary in scandalul Monica Lewinsky, ceea ce i-a adus serioase puncte de imagine actualei candidate a democratilor. In plus, in ciuda mimei lui agresive, Trump este de fapt un pacifist, intentionand, in cazul in care ar castiga alegerile, sa retraga prezenta americana in multe teatre de operatiuni, ori asa ceva este inadmisibil pentru republicanii care traiesc din petrodolari si industria de armament.
  2. Republicanii au inceput deja sa il paraseasca pe Trump si sa declare ca nu il vor sustine – este de neconceput cum congressmani republicani si alte figuri publice notorii sa inceapa sa isi paraseasca nominalizatul in cursa pentru Casa Alba fix in mijlocul campaniei, cu doar cateva saptamani inainte de alegeri. Inconstienta? Noi spunem doar ca nimic in politica americana la acest nivel nu se intampla necalculat. Poporul percepe aceasta delimitare si gestul va rupe lui Trump cateva milioane de voturi bune…
  3. CNN, principalul canal mainstream din SUA, manipuleaza opinia publica direct si fara nicio jena in favoarea lui Hillary – o recunosc si prezentatorii lor, in direct, o vad si analistii americani care sesizeaza de exemplu ca lui Hillary i s-au dat intrebarile de la confruntarea directa inainte de inceperea emisiunii sau ca sondajul de opinie pe care l-a facut CNN dupa confruntarea televizata si care o indica drept castigatoare pe Hillary a fost realizat cu doar cateva sute de voturi (!!!).
  4. Rusii indeamna pe americani sa voteze cu Trump (!!!) – acum, cat de batuti in cap ar fi de exemplu Jirinovsky si compania sa nu realizeze ca a indemna pe americani sa voteze cu un candidat inseamna pentru acel candidat sfarsitul carierei politice in SUA! Este limpede ca rusii isi doresc de fapt sa sprijine pe Hillary iar toate pregatirile „de razboi” sunt facute pentru a ajuta din acest punct de vedere pe oponenta lui Trump. Acel mesaj venit de la Moscova si care se traduce prin „votati cu Trump sau va fi razboi!” nu face decat sa ii aduca puncte de imagine lui Clinton.
  5. Trump are o puternica retorica anti-imigratie si o aversiune vadita impotriva imigrantilor – niciun alt candidat la presedintie nu s-a comportat astfel. Ok, e in regula sa ai un asemenea discurs in zilele noastre in Germania, de pilda, sau in Suedia, acolo unde bandele de islamisti „refugiati” au inceput sa comita violuri in serie in orasele europene. Totusi, in SUA, acolo unde populatia hispanica cu drept de vot (Latino vote) numara in jur de 27 de milioane de cetateni iar dintre acestia se presupune ca aproape 13 milioane isi vor exprima votul, a avea o retorica anti-imigratie este un precedent periculos pentru oricine si-ar dori intr-adevar sa ajunga la Casa Alba.

Cel de-al Treilea Razboi Mondial

In acest context, amenintarile cu Cel de-al Treilea Razboi Mondial si toate pregatirile militare care se fac, la fel ca si escaladarea cursei inarmarii si intensificarea razboiului rece nu sunt decat manipulari la scara internationala pentru ca un anumit candidat sa fie vazut de americani mai capabil in a opri amenintarea rusa, iar acel candidat este Hillary Clinton. Trump s-a exprimat mereu impotriva razboiului si impotriva agresiunii SUA la adresa altor natiuni, Trump a fost cel care a declarat ca va retrage trupele americane din teatrele de operatiuni, Trump este cel care acum este vazut de americani drept omul care va slabi SUA si nu le va intari din punct de vedere militar. In contextul in care Rusia se preface ca isi incordeaza muschii nucleari, ce ti-ai dori sa ai la Casa Alba, tu, ca american cu drept de vot – o femeie care este prezentata drept un viitor presedinte in stare sa apese butonul valizei nucleare sau un barbat care se declara flower-power in legatura cu folosirea armei nucleare, in ciuda mimei sale agresive la adresa imigrantilor si ISIS?

Sursa foto: youtube.com

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

1 + 11 =