Stiti Pokemon Go? Un joc ce a cucerit o intreaga planeta – hoarde intregi de jucatori merg precum zombie pe strazi cautand de zor acele animalute fantastice care se gasesc printr-o interfata ce imbina realitatea vazuta de lentila camerei de luat vederi a telefonului mobil cu digitalul celor de la Nintendo, interfata ce este denumita „realitate augmentata”. Unii pokemoni sunt mai usor si simplu de gasit, altii sunt mai dificili, parand ca se ascund de jucatori; la aceasta se mai adauga si faptul ca pana acum creatorii jocului nu au scos inca pe piata toti pokemonii dezvoltati pentru acest joc si de aceea unii pokemoni par de negasit.

Stiati insa ca cel mai rar si mai greu de prins Pokemon din lume a fost identificat in…Romania?

Chiar asa! Cel mai rar „pokemon” a fost identificat in Romania! Nu este insa o stire de CNN, nici de Realitatea TV, intrucat se pare ca este vorba de un „pokemon” cultivat (crescut de romani, cum ar veni), nu de unul gasibil aleator oriunde in lume. Pentru ca, inca nu v-am spus, „pokemonul” se gaseste doar in Romania si cu foarte putine exceptii exista zvonuri cum ca ar fi fost „vazut”, fara sa fie capturat, la Miami (in tara unde s-a si lansat jocul)!!!

Surpriza abia acum vine – creatorii jocului nu au niciun merit in aceasta geolocalizare a celui mai rar „pokemon”; de „vina” pentru raritatea acestei fiinte sunt chiar romanii, dar nu orice fel de romani – unii inca nu au cazut in patima jocului Pokemon Go! Veti vedea in continuare despre ce este vorba…

Pentru a prelungi suspansul cat pentru fix 5 minute de citit, vom spune doar ca…

…cel mai rar si mai greu de prins „pokemon” din lume are cateva caracteristici care il deosebesc de ceilalti „pokemoni” obisnuiti.

Asadar, prin ce se identifica cel mai rar si mai greu de prins pokemon din lume:

  • jucatorii care au auzit de existenta acestuia considera ca „pokemonul” ar fi trebuit sa fie cel mai probabil de gasit, dupa functia de geo-localizare, la Bucuresti – mai precis, pokemonul buclucas ar fi trebuit sa topaie fericit in realitatea augmentata undeva in triunghiul format din Gradina Botanica, AFI Palace Mall si „podul lui Oprescu”, asa cum a fost el denumit de catre bucuresteni dupa ce fostul primar al Capitalei l-a inaugurat la ceas de campanie electorala. Totusi, cei mai multi dintre jucatori (99%) nu au apucat nici macar sa il zareasca pe cel mai rar pokemon din lume in acea zona sau in oricare alta zona a Capitalei, semn ca raritatea lui proverbiala nu este doar o legenda fara acoperire…
  • alti jucatori au declarat pentru Politic Scam ca ar fi auzit ca „pokemonul” s-ar deplasa de joi pana marti spre Centrul tarii; mai precis, exista o serie de jucatori „inraiti” de Pokemon Go de la noi din tara care au spus ca in aceasta perioada cel mai rar pokemon din lume ar putea fi geolocalizat in zona Sibiului, dar aici totul devine confuz intrucat s-au raportat nu una ci nu mai putin de 6 (sase!!!) locatii  diferite posibile.
  • in fine, ultima categorie de jucatori care au auzit de existenta „pokemonului” au raportat ca posibila locatie zona vilelor de protocol de la Neptun, aici fiind geolocalizat mai ales pe timpul verii. Totusi, jucatorii  constanteni nu l-au „vazut” in realitatea augmentata si nici nu au reusit sa il prinda, dar s-a raspandit zvonul pe litoral despre existenta acestuia si in aceasta zona a tarii.
De ce nu a reusit sa il prinda nimeni pe cel mai rar pokemon din lume, desi stiu cu totii ca se afla in Romania?

La intrebarea aceasta este foarte dificil de raspuns – uneori pur si simplu pentru ca nu auzi cu saptamanile sa il mai fi vazut cineva si atunci iti este greu sa iti dai cu presupusul asupra traseului sau posibil. Alteori pentru ca ti se dau indicii false – nu il gasesti nici in „triunghiul” din Cotroceni, nici la Sibiu si nici la Neptun. Foarte posibil ca acestea sa fie doar niste tehnici de manipulare puse in scena de creatorii jocului tocmai pentru a induce in eroare jucatorii de Pokemon Go, astfel incat locatia precisa a pokemonului sa fie cat mai secreta.

In orice caz, Politic Scam va face totul pentru ca vanatoarea celui mai rar si mai greu de prins pokemon din lume sa fie una eficienta – promitem sa revenim cu stiri despre geolocalizarea acestuia si, de ce nu, cu vestea capturarii pokemonului de catre un roman.

Post-scriptum

Am spus „de catre un roman” pentru ca, la cum se incinge atmosfera in regiune, parca nu ne-am dori ca pe dragalasul animalut de la Cotroceni, Sibiu sau Neptun, cultivat in tara noastra de catre jucatori inraiti din Diaspora sa il prinda vreun jucator strain si sa il scoata in suturi din tara…atunci ar fi vai si amar de noi…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

nineteen + 10 =