Un val de atacuri teroriste s-a abatut asupra Europei – pe rand, Franta, Belgia, Turcia si Germania au inregistrat unele dintre cele mai grave incidente de acest fel din istoria recenta a batranului continent. Consecintele sunt dintre cele mai dezastruoase – sute de vieti curmate, sute de raniti si traumatizati ca urmare a atacurilor, natiuni intregi speriate; ca de fiecare data, turmele de oi (am numit aici cetatenii de orice natie) asteapta un miracol de la autoritati, de la clasa politica, de la Hollande, de la Merkel sau de la altii…

Credeti ca politicienii europeni sunt eficienti in a-si proteja cetatenii?

In niciun caz!!! Tot ceea ce fac este sa va faca sa credeti ca se face ceva! Recte – manipularea opiniei publice prin celebra metoda pe care au botezat-o involuntar la Revolutie Mircea Dinescu si cu Ion Caramitru – „Mircea, arata ca lucrezi!”.

Dupa atentatul din redactia Charlie Hebdo politicienii europeni au scornit marsul acela, sub spectrul sloganului „Je suis Charlie” in care se tineau la brat pe strazile Parisului – uite de asta nu au mai putut teroristii sa comita noi atentate, inclusiv la Paris sau in alte orase franceze si europene!

Dupa atentatul de pe aeroportul din Bruxelles s-au prefacut ca au niste intalniri comune in care discuta situatia si ca iau masuri si au condamnat din nou atentatul – uite de asta nu au mai putut teroristii sa comita noi atentate, inclusiv la Paris sau in alte orase franceze si europene!

Dupa atentatele din Paris din jurul Stade de France si de la teatrul Bataclan au mai aprins niste lumanari si s-au aratat ingrijorati si mai tare – uite de asta nu au mai putut teroristii sa comita noi atentate, inclusiv la Paris sau in alte orase franceze si europene!

Dupa ultimele atentate de la Nisa si din alte orase germane au inceput cu declaratiile belicoase – presedintele Frantei a anuntat ca tara e in razboi si ca starea de urgenta se prelungeste. La randul ei, Merkel, dupa ce a transmis condoleante familiilor celor decedati, a intrunit la ea in tara niste comisii si comitete care s-au ingrijorat la randul lor ca le-au intrat atatia teroristi in tara, pentru ca ei, „saracii”, sefi ai serviciilor secrete naz…aaa…germane nu au crezut ca teroristii pot intra in tara prezentandu-se ca refugiati… Pai nu erau ei celebrii autori ai indemnului „lasati teroristii sa vina la noi?”.

Asadar, politicienii au declarat razboi teroristilor – uite de asta n-or sa mai poata teroristii, nativi sau veniti cu valul de refugiati, sa comita noi si noi atentate pe tot cuprinsul Europei. Ieri au omorat un preot in Franta, maine pot sa arunce in aer biserici, cinematografe, mall-uri intregi, gradinite sau sa omoare la intamplare pe strazi, in stil Breivik – nimeni nu ii va putea opri, cel putin nu politicienii…ei doar se prefac ca fac ceva.

Cum s-a gandit Johannis sa lupte cu teroristii

In primul rand s-a gandit sa le dea o lovitura dureroasa teroristilor – de aceea, Johannis, de la inaltimea staturii si a functiei sale in stat, a declarat, pe tonul lui si cu intonatia lui taraganata, ca el condamna cu fermitate atacurile din Germania. Cum, atat? Da, atat. Din nou, auzindu-l, teroristii au cazut pe spate, cu groaza, intrucat, se stie, cu sasul nu e de gluma. Si, cand condamna el cu fermitate, atunci chiar ca nu se intampla nimic…

In al doilea rand, s-a gandit „neamtul” sa atraga atentia asupra tarii noastre si sa contribuie cu o mana de oameni la nu stiu ce brigada internationala care va lupta impotriva ISIS. Cu sau fara ai nostri nu e nicio diferenta, dar asa ne-a mancat pe noi in dos sa ne bagam in seama…probabil ca aceasta decizie va marca inceputul unor situatii mai delicate pentru cetatenii romani si ne oprim aici cu comentariile.

In al treilea rand, s-a gandit el sa mentina alerta nationala la un nivel albastru-precaut si sa comunice cetatenilor ca riscul unui atac terorist ramane la un nivel scazut. Recte, daca a spus seful statului ca nivelul e albastru precaut, atunci inseamna ca si teroristii il vor asculta, nu?

Voi va simtiti mai in siguranta?

Nu intrebam daca va e frica de un atentat terorist la Bucuresti, probabilitatea pentru o astfel de situatie este totusi relativ mica acum, ci daca vazand masurile pe care le iau politicienii in astfel de circumstante va simtiti mai in siguranta…

Va intrebam daca va simtiti mai in siguranta stiind ca in eventualitatea in care se intampla ceva la statia de metrou Unirii, la ora de varf, tot ceea ce va face sasul este sa se arate „profund ingrijorat” si sa ne spuna ca „monitorizeaza situatia cu atentie” si ca „se considera informat” dupa ce a vazut imaginile la televizor…

Va intrebam daca va simtiti mai in siguranta stiind ca in eventualitatea in care se intampla ceva la o gradinita din Bucuresti sau din tara din cauza vreunui radicalizat, privitor de filme de propaganda terorista pe net, tot ceea ce va face sasul este sa transmita condoleante familiilor indurerate si sa „condamne cu fermitate” atacul…

Va intrebam daca va simtiti mai in siguranta stiind ca in eventualitatea in care se intampla ceva la vreun concert din cauza vreunei explozii in interior, tot ceea ce va face sasul este sa ne spuna ca „au trebuit sa moara oameni” pentru ca sa ridice nivelul de alerta la portocaliu-ridicat…

Va e teama pentru siguranta voastra in caz de atentat terorist pe teritoriul Romaniei?

Tot ceea ce va sfatuim este sa nu va puneti mari sperante in politicieni, in tehnocrati sau in „profesionistii” din cadrul SRI. Nu se pricep si nici nu au posibilitatea sa acopere intreaga plaja de riscuri teroriste. In acele momente sa va amintiti ca intregul sistem de securitate al tarii va cadea, la fel cum au cazut pe rand cele din Franta, Belgia, Turcia sau Germania si ca tot ceea ce veti putea face este sa fiti voi insiva responsabili de masurile de securitate pe care le veti lua pentru a nu cadea victime la randul vostru.

Prevenire anti-terorista usoara!

Sursa foto: Reuters (atentatul de la Nisa)

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

thirteen − 5 =