CIA – Central Intelligence Agency este principala agentie de informatii si operatiuni secrete a americanilor. In afara de culegerea de informatii (spionaj, atat intern cat si extern) se ocupa, asa cum le sta bine americanilor, de multe alte misiuni top-secret (vezi „inchisorile CIA” din Romania), de inscenari politice si invazii ale unor tari sau operatiuni de sabotaj economic si militar. Cu alte cuvinte, CIA este acum pentru americani ceea ce era Securitatea lui Ceausescu pentru romani, in special dupa ce Patriot Act le-a conferit puteri nelimitate in lupta impotriva terorismului; sub aceasta umbrela, CIA impreuna cu alte agentii americane (cum ar fi NSA), au toata libertatea de a-si spiona proprii cetateni si pe cei ai statelor inamice sau aliate (Merkel stie de ce…).

Recent, ordinele primite de acasa de cei doi ambasadori (cel de la Bucuresti si cel de la Chisinau) au pus Romania si Republica Moldova pe jar – unul s-a pozat cu steagul asa numitului tinut secuiesc, celalalt a afirmat, in contextul in care Moldova sarbatorea 25 de ani de la proclamarea independentei de Moscova, ca Romania si Moldova au istorii separate si trebuie sa ramana separate. Romanii i-au banuit de fel de fel de lucruri – de la prostie la ignoranta. Care este adevarul?

CIA despre Romania si Moldova si despre cum am „dobandit” noi Transilvania

Haideti sa vedem ce „stie” CIA despre Romania, asa cum este vizibil pe site-ul agentiei:

CIA despre istoria Romaniei

Principatele Valahiei si Moldovei, aflate de secole sub suzeranitatea Imperiului Otoman, si-au asigurat independenta in 1856; aceste principate s-au unit de facto in 1856 si in mod oficial in 1862, luandu-si numele Romania. Tara a obtinut recunoasterea independentei in 1878. A luptat alaturi de Puterile Aliate in Primul Razboi Mondial si a obtinut noi teritorii – cel mai notabil din ele, Transilvania – in urma conflictului.

Ati sesizat diferenta? CIA vorbeste despre Transilvania ca despre un teritoriu pe care Romania l-ar fi „obtinut” sau chiar „cucerit” in urma razboiului. Nu se vorbeste nicaieri de faptul ca Transilvania a fost a romanilor inca dinainte de a pune ungurii copita pe aceste meleaguri. In acest conditii, informatiile prezentate sunt de natura sa induca in eroare orice cititor care ar avea curiozitatea sa intre pe site-ul agentiei; mai mult, daca astfel de informatii sunt prezentate aici, ne intrebam ce altceva sa invete ambasadorii care vin in tara noastra?

CIA despre Republica Moldova

CIA nu pomeneste pe site-ul lor, la sectiunea „Romania” de problema Basarabiei. Doar aminteste, in treacat, in momentul prezentarii steagului Romaniei ca…

este similar cu al Ciadului, al carui albastru este mai inchis; de asemenea, se aseamana cu steagurile Andorrei si Moldovei.

Deci, tot e bine daca dupa Ciad si Andorra, CIA a observat o asemanare a drapelelor Romaniei si Moldovei…si se mai cred spioni!

CIA despre „limba moldoveneasca”

CIA a ajuns la concluzia ca exista o „limba moldoveneasca” dar si o „limba romana” care se vorbesc pe teritoriul Moldovei; de aici insa situatia devine absurda. Iata cum prezinta agentia de spionaj situatia:

Moldoveneasca 58.8% (limba oficiala; practic, aceeasi cu limba romana), Romana 16.4%, Rusa 16%, Ucrainiana 3.8%, Gagauza 3.1% (o limba turca), Bulgara 1.1%, altele 0.3%, nedeclarata 0.4%.

Nu stim de unde ar fi putut lua CIA aceste informatii, dar daca afirma ca pe teritoriul Moldovei se vorbeste atat limba moldoveneasca dar si limba romana, dupa ce in prealabil precizasera ca limba moldoveneasca este practic limba romana, nu intelegem cum de au putut sa faca atunci distinctia intre cele doua limbi… Logica spionilor americani se fractureaza undeva, nu credeti?

Concluzia

Nu suntem naivi incat sa credem ca acestea sunt singurele informatii pe care CIA le detine sau le disemineaza oficialilor americani despre cele doua tari. Totusi, in momentul in care pe site-ul tau propriu, ca principala agentie de informatii a SUA, un site updatat foarte rapid, la zi (mentioneaza inclusiv luna alegerilor din Romania dar si alte informatii recente, semn ca spionii isi fac treaba), tu publici asemenea aberatii care nu numai ca dezinformeaza planeta intreaga, dar ne jignesc ca natiune, atunci nu ar trebui sa ne mai mire pozitia oficiala a ambasadorului Klemm care se pozeaza cu carpa secuiasca in mana si nici pozitia lui Pettit care spune ca Moldova si Romania sunt doua tari cu istorii separate.

In rest, e bine ca i-am primit la noi in tara (Basescule!!!), ca le-am permis sa isi instaleze scutul (Basescule!!!) si ca ne declaram sclavii lor la cel mai inalt nivel (Johannis, tradatorule!!!).

Toate bune si frumoase si la vara cald…ca se apropie iarna.

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

seven + 16 =