Asa cum ati putut observa, Politic Scam gazduieste permanent textele articolelor care ne vin pe adresa de posta electronica a redactiei. Publicam astfel scrisori deschise sau articole care au legatura cu manipularea, fie ea politica, sociala sau mediatica, indiferent de personajul, situatia sau autorul textului.

Astazi publicam un text in care ni se dezvaluie cum a fost „inscaunat” Murat Iusuf in functia de muftiu al cultului musulman din Romania in anul 2005. Publicam textul in integralitatea lui impreuna cu dovezile pe care autorul lui ni le-a trimis, cu precizarea ca acesta isi asuma in totalitate cele prezentate; desi a dorit sa i se faca publica identitatea, alegem sa nu i-o dezvaluim, la fel cum facem cu toti autorii care publica pe site-ul nostru. 

Cetateanul Iusuf Murat si adresa buclucasa de la Ministerul Educatiei

Dacă în cazul lui Cherim Engin – absolventul Facultății de Teologie Islamică „Zarka” din Iordania, Comisia de specialitate a Consiliului Național de Echivalare a Diplomelor și organismul consultativ în sprijinul Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor înființat prin H.G. nr.49/1999 au constat că în „Nomenclatorul domeniilor și specializărilor din învățământul universitar românesc nu există specializarea TEOLOGIE MUSULMANĂ” și că în România „nu s-a predat și nu se predă” această disciplină în universități, cum și de către ce organism s-a făcut recunoașterea și echivalarea diplomei lui Iusuf Murat (N.R. muftiul cultului musulman din Romania incepand cu anul 2005)?
Această întrebare firească izvorăște din contextul adresei nr. 13614/19.09.2014 a Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului, în care se precizează că „cetățeanul Murat Iusuf nu are cerere de recunoaștere/echivalare, studii înregistrată la Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului”.

Cine este de fapt Iusuf Murat, muftiul cultului musulman din Romania?

Iusuf Murat este absolvent al Liceului Teologic din Edirne și a Facultatii de Teologie Islamică „19 Mayis” din Samsung – Turcia, iar după terminarea studiilor începând cu anul 2000, a îndeplinit funcția de Consilier de Cult în cadrul Muftiatului Cultului Musulman din România.
Sub deviza „dacă ca imam musulman nu sunt recunoscut de autorități, măcar popă ortodox să fiu”, în perioada 2001-2003 Iusuf Murat și-a continuat studiile la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Valahia” din Târgoviște unde a obținut titlul de Master, ca din anul 2004 să devină doctorand în Drept Canonic al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Ovidius” Constanța.
La 15.09.2005 în urma expirării mandatului de 5 ani a muftiul Bagâș Șanghinai, cu 19 voturi din cele 25 exprimate de membri Sura-Islam, a fost ales noul muftiu în persoana lui Iusuf Murat care la acea vreme avea 28 de ani.
Potrivit Statului inițial, candidații la funcția de muftiu trebuiau să îndeplinească printre altele ca si conditii: vârsta, vechime în domeniu și să fie absolventi ai Seminarului de Teologie Islamică din Medgidia.
Ei bine, Iusuf Murat nu îndeplinea nici una din cele 3 condiții esențiale și în acest scop a apelat la un fals grosolan modificând anticipat Statutul fără acordul și semnătura muftiului aflat încă în funcție la acea vreme, Bagâș Șanghinai și fără avizul Parlamentului sau publicarea modificărilor în Monitorul Oficial, așa cum dispune legea.
Astfel, un fals grosolan a fost trecut cu vederea de Președintele României (N.R. Traian Basescu) care, prin Decretul nr. 959 din 5.09.2005 publicat în Monitorul Oficial nr. 896/2005, l-a recunoscut pe Iusuf Murat atât ca imam, cât și ca șef al Cultului Musulman din România!
Intre timp, Iusuf Murat a devenit o problemă care degenerează pe zi ce trece, musulmanii din România pe bună dreptate se plâng de dezinteresul muftiului privind lipsa de transparența în cheltuirea banilor ce se reflectă direct în administrarea lăcașelor de cult ce au fost transformate în cocină de porci (ex. Geamia din Recep Cuiusu) și cimitirele, în veritabile jungle amazoniene unde câinii se hrănesc cu osemintele celor decedați și unde profanatorii ș-au instalat poligon de aplicații.
Ba mai mult, dezbinarea, politizarea, dictatura și numirea necalificaților în funcții de imami este o altă deviere de la lege Divină și penală, la fel ca și îndepărtarea absolvenților Facultăților de Teologie Islamică la care am făcut referire la începutul articolului.
Iată de ce, prin dvs. mă adresez autorităților să ia măsurile ce se impun împotriva „preafericitului” Iusuf Murat și a acoliților acestuia ce populează Sura-Islamică.

Probele care dovedesc cele afirmate

Rezoluția NUP 847/P/2007

Statut MCMR (derulați pentru a citi inclusiv Actul Adițional și adresa nr. 107/2007)

Extras Statut MCMR

Probe video

Concluzia redactiei Politic Scam

Conform celor prezentate de contributorul nostru, avem de-a face aici cu suspiciuni in legatura cu modalitatea in care muftiul cultului musulman din Romania a fost „inscaunat” de Traian Basescu in functie in anul 2005 dar si cu modalitatea in care, asa cum ni se prezinta probele, muftiul Iusuf Murat ar fi ales sa modifice vechiul statut al cultului din Romania. Nu suntem in masura sa efectuam cercetari in aceasta cauza, noi doar am publicat un articol care sa atraga atentia celor in drept sa o faca.

In acelasi timp, asteptam eventuale reactii ale celor care considera ca adevarul este altul si le vom publica dreptul la replica pe pagina noastra in aceleasi conditii ca cele in care a fost publicat prezentul material.

Precizam ca, pentru o cat mai mare obiectivitate, linkul articolului va fi trimis si pe adresa de contact a muftiatului pentru a solicita lamuriri in legatura cu cele expuse de contributorul nostru.

Sursa foto: inpolitics.ro

Share.

Despre Autor

4 comentarii

 1. Ali Ibraim pe

  Mulțumesc echipei Politic Scam pentru implicarea în justa soluționarea a cauzei…
  Pe această cale îi rog să trimită link-ul și autorităților competente (DNA, Ministerul Justiției, Curtea de Conturi, Corpul de Control al Primului Ministru, Secretariatul de Stat pentru Culte și nu în cele din urmă Președenției), în vederea revocării preafericitului Iusuf Murat.

 2. Ali Ibraim pe

  Nu chiar.., așteptați 2 zile și vă voi furniza un material incendiar despre susținătorii „prefericitului” Iusuf Murat.
  În tot „tămbțlăul” nu se face trimitere doar la milionul de euro bugetat anual de statul român.., ci de nilioane de euro finanțate de guvernul Turc și a Arabiei Saudite.
  Și pe această cale vă nulțumesc pentru implicarea în instaurarea ordinii de drept și a corectitudinii îndiferent de religie.

Lasa un raspuns

4 × four =