Stim ca multi dintre voi, cei care ne cititi, simpatizati cu Ciolos. E bine, nu e rau, numai ca, in opinia noastra, sunteti intr-o eroare daca il si admirati pentru „realizarile” sale – simpatia e una, admiratia e alta. Recent, din cate am sesizat in special in online, pe retelele de socializare, s-au activat dintr-odata postacii pro-Ciolos, care incearca sa ne faca sa credem ca Ciolos este cel mai competent premier ever! Ba, esti nebun?

A trebuit sa moara oameni ca sa am si eu guvernul meu

Cam asa se compilau declaratiile lui Johannis care isi freca mainile de bucurie dupa dezastrul din clubul #Colectiv. In timp ce toti erau cu gandul la cei plecati dintre noi, presedintele ne aducea aminte ca doar asa a putut sa aiba si el guvernul lui. Si ce guvern!!!

Primele zile dupa protestele de strada care au dus la inlaturarea lui Ponta de la Palatul Victoria au aprins asa, o lumina de speranta in sufletul celor care il vedeau pe fostul premier sursa tuturor relelor din aceasta tara; devenise o moda, in special dupa alegerea lui Johannis – nu curgea apa in Berceni, Ponta era de vina! Nu ploua sau ploua prea mult – Ponta! Era prea frig – Ponta! Toate oalele se spargeau in capul fostului premier care, indiferent ce ar fi facut, nu era pe placul postacilor de dreapta.

Aducerea lui Ciolos a dat apa la moara si celor care vedeau politicienii ca fiind sursa tuturor relelelor de pe pamant. Noua lozinca a revolutionarilor din mediul online devenise ceva de genul „Tehnocratia salveaza Romania!” Iar Johannis ne-a trantit un guvern al lui, un guvern tehnocrat… De fapt, la propriu, ne-a trantit de atunci vreo 4 guverne, la cate remanieri de ministri au fost…

Guvernul Ciolos 1, 2, 3, 4…

Odata numit, Ciolos s-a apucat de treaba; si nu oricum ci numindu-si, pe spranceana, cei mai competenti ministri dupa mintea lui, unii care sa arate romanilor si politicienilor ce poate tehnocratia! Stai asa – am spus „pe spranceana”? Am vrut sa spunem „pe spranceana pensata” pentru ca primele „remanieri” s-au intamplat chiar inainte de a avea loc prima audiere a nominalizatilor in comisii. Andrei Baciu, sprancenatul, nominalizarea de la Sanatate, a fost retras urgent cand ajung sa se viralizeze fotografiile cu el in chiloti, pensat stil gay, sau cu el imbracat fistichiu purtand un animal mort pe cap – ce sa-i faci, modellingul, bata-l vina! Ulterior, si Cristina Guseth, nominalizarea de la Justitie, a fost retrasa, dupa ce si-a dovedit limitele in timpul audierilor din comisii, desi primise un aviz pozitiv.

Asadar, din echipa de 21 aleasa „pe spranceana”, Ciolos a pierdut doi potentiali ministri pe drum. Era prima „remaniere”. Nu era insa decat inceputul. Ulterior, Ciolos a mai pierdut rand pe rand pe drum 8 ministri, pe care i-a remaniat, iar gafele acestora au lamentat opinia publica si au insultat grav romanii care isi pusesera sperante in capacitatea „tehnocratilor” de a conduce tara. Si din nou, lista remanierilor nu este definitiva – pesedistii cer acum cu insistenta remanierea ministrului Agriculturii si pe cel al Justitiei iar Ciolos l-a asigurat deja pe Dragnea ca lista remaniatilor nu e definitiva. Asta in conditiile in care alte voci, din alte tabere politice, cer cu insistenta remanierea lui Toba, un ministru de interne suspectat (atat ne permite deontologia jurnalistica sa spunem) de plagiat al tezei de doctorat.

Ciolos, fa-te ca lucrezi!

Ciolos nu are realizari. Ciolos nu are cu ce sa se laude dupa 8 luni de guvernare. Ciolos nu are ministri cu care sa faca echipa, ministri pe care tot el si i-a ales, intre timp ajungand la concluzia ca trebuie sa schimbe si pe cei care au luat locul celor remaniati. Si atunci, ce face Ciolos ca sa arate lumii ca totusi se afla in treaba? Face trei lucruri:

  1. Ciolos strange gunoaie – o actiune de imagine care a aprins din nou flacara sperantei printre creduli: „Bravo, Ciolos, asa da premier!”. Nu prea ii duce mintea pe unii romani, din pacate…de aceea avem tara pe care o avem…
  2. Ciolos remaniaza – da, asa cum ati auzit. Atunci cand nu faci nimic, poti, la cat de creduli sunt romanii, sa dai vina pe oamenii din echipa ta, mai ales pentru ca cei care il proslavesc acum pe Ciolos, uita ca acelasi Ciolos si-a ales echipa – si pe ala de la Sanatate de poza in chiloti, si pe aia de la Finante de ne spunea ca putem trai bine-merci cu 2 lei, si pe ala de la Agricultura care ne spunea ca din Romania pleaca banii cu camioanele catre Occident, si pe ala nou de la Sanatate care incercase sa acopere scandalul Hexi Pharma prezentand cifre intr-o maniera manipulativa, si pe ala de la Interne care si-a plagiat teza de doctorat, si pe ala de la Transporturi care ne spunea ca trenul este un lux, si pe ala de la Comunicatii care ne spunea ca invatamantul gratuit este o reminiscenta comunista, pe toti… Ciolos si i-a ales, el, cu manuta aia a lui de tehnocrat coclit, pardon, scolit pe la Bruxelles, toti ministrii din cabinet. Acum ii remaniaza. El nu are nicio vina, chipurile, iar prostii il aplauda acum furtunos pentru ca remaniaza ministri. Pai nu tu ti i-ai ales, Ciolos?
  3. Ciolos ne aduce vize! – ei, nu chiar, dar asa vor postacii si laudacii ciolosisti sa credem. Ciolos a facut recent o vizita in Canada. Ulterior acelei vizite (dar fara nicio legatura, ba dimpotriva, vizita fiind facuta ulterior luarii deciziei de catre guvernul canadian), Canada a anuntat ca este posibil sa renunte la vizele pentru cetatenii romani, motivul fiind cel legat de acordul de liber-schimb si nu de vizita unui premier pe care nu da nici dracu’ doi bani. Acu’ postacii lui Ciolos ne prezinta chestia asta ca pe o mare realizare – calatorim fara vize in Canada! Da’ cate vize erau refuzate unor cetateni romani care doreau sa mearga in Canada, ca nu stiam sa fie o asa mare tragedie nationala!? Si cati cetateni romani dau doi bani pe Canada, cat o fi ea de Canada!? Era asa un mare exod de puradei la portile Canadei si nu puteau obtine vize???
Ciolos – agheasma romanilor creduli

In lipsa realizari pe plan economic, Ciolos strange gunoaie, remaniaza ministri si se va umfla in pene cu tot ceea ce se va intampla bun in Romania, chiar daca nu va avea niciun merit. Maine ne va spune ca datorita lui temperaturile au devenit mai suportabile. Nu-l mai credeti si nu mai credeti postacii ciolosisti. Omul este pregatit de catre Bruxelles pentru urmatoarele prezidentiale, in meciul cu Kovesi, femeia americanilor (daca ii spuneam „omul americanilor” ne putea acuza de misoginism, in special la cata feminitate are aceasta femeie in ea…).

Ciolos – aceasta agheasma a romanilor creduli: nu face nimic bine, dar, la dracu’, nu face nici rau ca remaniaza, nu?

Toate-s bune si la vara cald – dormi, romane, ca Ciolos remaniaza pentru tine!

 

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

2 × 1 =