O stire de „senzatie” a innebunit ieri internetul si televiziunile – premierul Ciolos strange gunoaie in Delta Vacaresti. Bineinteles, nu de capul sau ci intr-o actiune de imagine menita sa ii mai creasca ratingul politic dupa ce tehnocratia a ucis nu numai democratia dar rand pe rand si bebelusii din Arges, economia Romaniei si nivelul de trai al romanilor.

Ciolos strange gunoaie in Delta Vacaresti – pai stai un pic, nu le-a terminat de strans Razvan Sava?

Acum doua luni de zile, in plina campanie electorala, consilierii de imagine ai lui Sava, fostul primar interimar al Capitalei, il invatau pe acesta ca pentru a castiga Primaria Sectorului 4, acolo unde candida, trebuia musai sa caute prin gunoaiele din Delta Vacaresti intr-o actiune de imagine ce se dorea a puncta maxim la electorat…

Razvan Sava - primarul ecologic

mondonews.ro

Jocul de imagine nu i-a prea folosit lui Sava, desi s-a pozat langa sacii plini de gunoaie, asa cum fusese sfatuit – a pierdut cu brio cursa electorala, la fel cum consilierii lui de imagine au pierdut toate cursele electorale in care isi inscrisesera candidatii.

Acum insa a venit randul premierului Ciolos sa stranga gunoaie in acelasi loc si ne intrebam mirati – pai, la dracu’, nu terminase de strans gunoaiele Sava? Adica cum, a facut treaba de ochii lumii? Nu se poate! Vai!!!

Cum sa te dai gospodin si sa punctezi la electorat

Ciolos s-a facut gospdin – a inceput prin a cauta prin gunoaie! E drept, astfel de actiuni prostesti de imagine inca mai prind la publicul roman iar politicienii de toate culorile si de toate rasele inca le mai practica. La fel de adevarat, pe rand, dupa caz, politicienii au fost cand gospodini cand gospodine, asa cum vom vedea.

Acum ceva ani Udrea ne arata ca stie sa dea cu mopul…

Udrea da cu mopul

libertatea.ro

…Boc ne arata ca stie sa dea cu coasa…

Boc coseste

old.econtext.ro

…iar mai recent Gabriela Firea ne arata ca stie sa dea cu matura (sanchi!)…

Firea da cu matura

kmkz.ro

…toate acestea pentru ca odata Ceausescu arata ca stie sa planteze un pom:

Ceausescu planteaza un pom

arhivelenationale.ro

De la Ceausescu la Ciolos toti politicienii s-au complacut in actiuni de imagine iar prostimea i-a votat

Acum te gandesti, cat de prost sa fii sa votezi un politician pentru ca il vezi ca stie sa dea cu matura, sa umble prin gunoaie sau sa dea cu mopul? Si totusi, logica manipularii prin tehnica „al nostru, din popor” este urmatoarea, cum am mai scris:

Omul, ca fiinta sociala, se simte apropiat de cei care impartasesc un punct comun cu el, si aceasta este cheia manipularii. Tehnica „al nostru, din popor” presupune sadirea in constiinta publica a ideii ca politicianul stie sa indeplineasca activitati obisnuite, fie ca sunt activitati casnice, fie ca e vorba de munca pe camp – aceasta presupune ca politicianul provine din acelasi mediu cu noi, a suferit aceleasi lipsuri ca si noi cand era copil si uite, acum a ajuns unde a ajuns dar nu a uitat de unde a plecat. Ideea originii identice trebuie adanc inradacinata, astfel incat electoratul sa se simta apropiat de politicianul respectiv, sa empatizeze cu el si sa il voteze.

Ciolos cauta prin gunoaie…mai degraba punea dracului economia pe picioare!

La cat de intelept este premierul Romaniei s-a gandit ca dupa dezastrul lasat de guvernarea tehnocrata nu ar strica sa mai repare un pic prin niscaiva actiuni de imagine. Astazi la strans gunoaie. Maine gaseste el altceva. Nu de alta, dar daca nu o duceti mai bine, macar sa il vedeti ca nu sta degeaba.

E clar, Ciolos nu se pricepe la guvernat. Dar, zicem noi, macar la strans gunoaie sa se priceapa. E foarte usor de verificat asta – daca peste 2-3 luni vin altii dupa el sa stranga din nou gunoaie, inseamna ca nu le-a strans bine. Si atunci nici macar de gunoier nu e bun, daramite de primar sau de presedinte, asa cum se aude pe la colturi ca se viseaza…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

three × three =