Premierul Dacian Ciolos, caruia dupa un an de dezamagire tehnocrata crunta poporul a inceput sa ii spuna „Cioros” (de unde si numele din titlul articolului), a iesit ieri la atac impotriva PSD si l-a atacat „unde il doare mai tare” – la finantarile facute de miliardarul Soros in Sud-Estul Europei. V-ati fi asteptat?

Legatura dintre Dacian Ciolos si miliardarul George Soros

Legatura dintre Ciolos si Soros nu este una evidenta iar „probele” care au fost publicate in mass-media nu sunt de natura a-l acuza direct pe premierul Romaniei de subordonare fata de miliardarul american. Zvonurile au aparut mai mult din cauza componentei „guvernului meu”, unii ministrii avand legaturi cu ONG-uri care se „aprovizioneaza” de la FDSC, fundatia care administreaza fondurile de investitii la care este actionar sau contribuie si Soros, ori facand parte din organizatii care sunt sponsorizate de fonduri intre care si cele ale miliardarului american.

Unii au spus ca cei doi au o legatura pentru ca Ciolos ar fi membru al „Friends of Europe”, o organizatie care este sponsorizata intre altii si de Soros – prea putin, am spune noi, pentru a arunca cu noroi „sorosist” in premier, nu?

Altii au incercat sa lege si mai stangaci pe Ciolos de Soros – cica programul #Romania 100 este gazduit pe Go Daddy LLC, cel mai renumit si mai mare registru si furnizor de domenii din lume. Go Daddy asta ar fi detinut in parte de Kohlberg Kravis Roberts &Co. (cunoscut și drept KKR), la care actionar majoritar este miliardarul Henry R. Kravis, care la randul lui este prietenul lui Soros! Ba, esti nebun???

Acum, ca sa fim sinceri si foarte obiectivi, asa cum v-am obisnuit pe Politic Scam, faptul ca premierul are gazduit programul ala de doi lei si cincizeci de bani pe serverul unei companii la care actionar majoritar este un fond de investitii care apartine in parte unui prieten de-al lui Soros nu il face pe Ciolos sorosist la fel cum nu il face pe niciun politician „zuckerbergist” faptul ca are pagina de socializare pe Facebook, un gigant detinut in parte de Zuckerberg. Apropos, n-o fi si Zuckerberg asta prieten cu Soros? Nu de alta, dar asta ar insemna ca putem sa facem legaturi intre vreo 10 milioane de romani si miliardarul american de trista amintire…desi niciunul din cei 10 milioane nu primesc ordine de la Soros, nu?

Cum doreste sa iasa Ciolos din nebunia cu „guvernul Cioros” si sa arunce pisica moarta in curte la PSD

Dacian Ciolos a aplicat aceleasi tehnici de manipulare folosite in decredibilizarea lui: tehnica ignorantei si intoxicarea de presa. Astfel, asa cum poporului i-a fost indusa prin manipulare mediatica ideea cu „guvernul Cioros” profitandu-se de faptul ca nimeni nu poate contrazice o astfel de afirmatie si nimeni nu a incercat sa probeze prin argumente pertinente veridicitatea sau neadevarul in legatura cu aceasta (nici nu ai avea cum), „Cioros” a iesit la atac politic (atentie!) si a aruncat pisica moarta in curtea adversarilor (avem aici in vedere PSD).

Intr-o declaratie politica (deja premierul nu mai este tehnocrat ci s-a transformat in principalul vector de imagine al PNL) Ciolos a afirmat ca miliardarul Soros a facut banii in Europa de Est si prin ajutorul unor organizatii foarte apropiate de PSD:

„Soros este o persoană care și-a făcut averea inclusiv din speculații pe bursă, care a finanțat organizații din Europa de Est, inclusiv organizații care lucrează cu PSD, apropiate de PSD sau de alte partide. S-a încercat să se pună semnul egal între societatea civilă și Soros. Nu prea am suficientă energie și timp pentru a combate asemenea prostii.”

Cu alte cuvinte, „oi fi eu ciorosist, dar hai sa va arat cat de ciorosisti sunteti voi”…

Declaratia premierului are toate ingredientele unei manipulari politice prin tehnica intoxicarii de presa combinata cu tehnica ignorantei intrucat lasa fara raspuns o serie de intrebari de bun simt, cum ar fi: care sunt acele organizatii? Cum se probeaza finantarea lor? Ce a presupus finantarea acelor organizatii si ce au trebuit sa faca organizatiile in schimbul finantarilor? 

In plus, prin tehnica particularizarii si omisiunii (dintr-o multime numesti doar „tintele” care iti convin), Ciolos aduce aminte de PSD in exprimarea – „organizatii care lucreaza cu PSD, apropiate de PSD sau de alte partide„. Pai, stimate domnule premier, care ar fi acele „alte partide”, pentru ca suntem deosebit de interesati in asta… Este cumva vorba de PNL si USR (sau USB, ca dracu’ stie sub ce denumire vor candida oamenii lui Nicusor Dan la aceste alegeri), cele doua formatiuni pe care le-ati indicat ca fiind „bune de votat” de catre prostime? Si de ce nu ati folosit aceeasi echidistanta in enumerarea tuturor partidelor care au beneficiat de finantari din fondurile miliardarului american, in opinia dvs.?

E limpede, nu?

„Mai multi jucatori din prima echipa nu au jucat bine in seara aceasta, printre care si Adrian Stanciu!”. Cam asa ar fi sunat o declaratie manipulativa a unui antrenor de fotbal…

Sau, „mai multi ministri tehnocrati au avut realizari sub-mediocre intre care si ministrul sanatatii”. Ati inteles acum…

Concluzie

E trist dar adevarat – premierul „de bun simt” nu este altceva decat un lup politic, acesta dandu-si blana de oaie jos abia recent cand a intrat in jocurile alegerilor generale, cea mai buna dovada fiind tehnicile de manipulare politica pe care le foloseste in discursurile sale; daca primele patru situatii in care Dacian Ciolos a folosit tehnici de manipulare politica au fost dezbatute intr-un articol separat, astazi ne-am facut timp si am avut ocazia sa vedem o alta situatie.

Modalitatea in care premierul a intrat in lupta impotriva PSD, prin diferite declaratii politice, ne lamureste pe deplin in legatura cu scopurile pe care acest om le-a avut in momentul instalarii la Palatul Victoria.

Ca sa fim foarte sinceri (am mai fost acuzati deseori de anti-Ciolosism), nu ar fi avut nici dracu nimic cu dom’ Ciolos daca acesta ar fi fost corect in doua mari chestiuni: in primul rand intentia fata de poporul roman (nu numai cea declarata ci si cea probata prin fapte si prin munca pe care ar fi trebuit sa o desfasoare un an de zile la guvernare); din pacate, aceasta intentie nu s-a materializat in absolut nimic concret iar poporul a constatat zilele acestea ca a trecut un an de la #Colectiv si tara este absolut la fel, ba mai rau ca in trecut…

In al doilea rand, poate mai important, vorbim de chestiunea sinceritatii lui si a celui care l-a propulsat in functia de premier si avem aici in vedere pe tovarasul Joahnnis – nu minti poporul ca pui un guvern tehnocrat atunci cand tot prostul isi da seama ca guvernul tehnocrat este unul penelist sau aservit intereselor PNL, americanilor si Bruxelles-ului! Asta e mai grav decat tot anul in care Ciolos a lancezit, la fel ca si „presedintele lucrului niciodata facut”, la guvernare.

De aceea, inca o data, pentru toti cititorii – nu avem nimic cu nimeni atata timp cat isi face treaba in slujba poporului roman, nu vinde tara strainilor si nu foloseste tehnici de manipulare pentru a minti poporul si a obtine voturi la fiecare patru ani.

Atat…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

nine + nineteen =