Stiti proverbul acela – corb la corb nu-si scoate ochii! Ei bine, recent, asistam la un mare meci mare intre doi…corbi. Singura intrebare este – si-or scoate ochii unul altuia?

SRI vs. DNA. Faceti pariurile!

Pentru cei care nu stiu, a inceput meciul SRI vs. DNA, de cand cu fuga lui Ghita si debarcarea intempestiva a lui Coldea. Motivul? Unii incearca sa isi stearga urmele abuzurilor, ceilalti incearca sa isi stearga urmele abuzurilor. Ia stai asa! Nu cumva au ambele tabere un scop comun? Si atunci, de ce se mai bat?

Ei bine, explicatia e simpla – si in SRI si in DNA exista tabere si tabere. In SRI exista tabara Coldea si tabara anti-Coldea, in DNA exista procurori si procurori; unii dintre ei sunt de acord cu metodele abuzive si cu modalitatile securistice de culegere a probelor („Lasă-mă, mânca-ţi-aş gura ta, că-s periculos rău de tot, mă jur că-s foarte periculos. Dar dacă, bă, dacă nu mă cunoşti, du-te-n…, nu te băga cu mine, mânca-ţi-aş gura ta, că mă ia capul! Asta nu suport!”), altii considera ca nu aceasta este menirea unui procuror si ca nu prin abuzuri se pot pune capat altor abuzuri.

Corb la corb nu-si scoate ochii? Ia cititi aici…

Sunt cateva momente care indica altceva:

  • debarcarea lui Coldea (chiar daca unii au scris ca acesta inca mai e activ in nu stim ce directie secreta…); debarcarea dinozaurului „patriot” nu inseamna altceva decat ca incepe, iata, sa castige tabara anti-Coldea din SRI;
  • numirea in SRI pe pozitia de prim-adjunct a unui lider al taberei anti-Coldea (supriza!); o dovada in plus…
  • „asmutirea” asupra DNA a unor jurnalisti despre care s-au scris fluvii de cerneala cum ca ar fi „acoperiti” ai SRI – Sorina Matei si Dan Tapalaga. Sorina Matei face ce nu a facut niciodata – ataca DNA cum nu a atacat nimeni niciodata, iar Dan Tapalaga face ce nu a facut niciodata – ataca DNA cum nu a atacat nimeni niciodata. Ca o paranteza, daca n-ar fi o coincidenta prea mare pentru a fi doar o coincidenta, am crede si noi ca e doar o intamplare ca cei doi jurnalisti ataca DNA in tandem…if you know what we mean…
  • aparitia in presa a unor protocoale si adrese strict secrete in corespondenta dintre SRI si DNA care dovedesc ca Laura Codruta Kovesi a mintit atunci cand se batea cu pumnii in piept (vorba vine) ca nu exista un protocol secret incheiat intre SRI si DNA. Dovada ca LCK a mancat rahat, aici.

Buni sunt ochii de corb, corbule?

Acu’ ce sa ne spuna SRI sau DNA? Probabil ca, dupa ce isi vor incheia razboiul si isi vor aduna fiecare mortii si ranitii de pe „campul tactic” cum se exprima un nefericit general SRI, vom vedea alti corbi in fruntea celor doua institutii. Unii care ne vor ameti la fel de mult cu „patriotismul”, „corectitudinea”, „apararea Constitutiei” si „apararea valorilor democratice”, dar care se vor dovedi pana la urma la fel de corbi precum ceilalti corbi dinaintea lor.

Un lucru bun – mai aflam si noi, intr-un final, despre toate abuzurile comise de SRI si DNA in tot acest timp cat unii aveau impresia ca toata coruptia din Romania sta la politicieni si ii credeau imaculati pe securisti si procurori (nu noi, noi am scris de multe ori pe tema aceasta si am avut de tras la vremea noastra ca toti ceilalti care au indraznit sa se masoare cu cele doua institutii).

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

eleven − 3 =