Faptul ca liberalii sunt extrem de incompententi in a aduna voturile electoratului am mai spus-o aici, pe Politic Scam. Nu o spunem cu rautate: daca nu stii sa aduni voturi inseamna, intr-un fel, ca nu stii sa manipulezi sau daca incerci sa o faci, o faci ineficient. Iar daca nu stii sa manipulezi, manipuleaza altii mai eficient in locul tau, asa cum am demonstrat ca o face deja Gabriela Firea. Marele merit al PSD nu este acela ca au convins oamenii de platforma lor, de planurile pentru Bucuresti sau pentru localitatile din tara ci acela ca au aplicat mai eficient tehnicile de manipulare politica.

Cat de eficient a fost Predoiu in a manipula electoratul?

Total ineficient. Culmea este ca inainte de startul campaniei electorale Predoiu era tatal manipulatorilor politici si ii invata pe tinerii liberali cum sa vanda elefanti roz eschimosilor. Dupa ce a fost trimis la Polul Nord (recte, a fost aruncat in lupta electorala) Predoiu nu a mai stiut cum sa ne vanda elefantii roz noua, eschimosilor la care facea referire si s-a pomenit ca a ramas cu elefantii roz in caruta – a vandut in schimb Firea in locul lui si de aceea vom vedea cat de curand amplasat mileul pe Arcul de Triumf.

Infrangerea care se preconizeaza, mai ales dupa ce Nicusor Dan i-a pacalit pe liberali prefacandu-se ca accepta oferta lui Predoiu ca, in urma unui sondaj in saptamana dinaintea alegerilor (n.r. saptamana aceasta) fiecare din ei sa renunte in favoarea celuilalt daca s-ar afla pe pozitia a treia ca intentie de vot, l-a facut pe Predoiu sa se pregateasca sa isi justifice esecul, mai ales ca el a candidat din postura de presedinte de filiala. Pentru aceasta insa trebuia sa aplice, ce altceva, o tehnica de manipulare – tehnica tapul ispasitor, despre care am scris ca a fost aplicata atat in scandalul cu Fabrica Bradet (cand aceasta a fost indicata ca vinovata pentru imbolnavirea bebelusilor din Arges) dar si in scandalul Black Cube.

Predoiu il scoate pe Nicusor Dan tap ispasitor pentru dezastrul ce se prefigureaza la Bucuresti

Cum se aplica metoda „tapul ispasitor”? Exact cum s-a intamplat acum mai bine de jumatate de secol in SUA, cand cu asasinarea lui Kennedy – la cati tragatori au fost la acel moment in Dallas, Lee Harvey Oswald a fost prezentat opiniei publice ca fiind singurul care a executat foc asupra regretatului presedinte. Ulterior a si fost executat in stil mafiot.

Predoiu incearca acum sa justifice „asasinatul” PNL prin aratarea cu degetul catre un tap ispasitor, identificat in persoana lui Nicusor Dan. In explicatiile liberalilor, Nicusor Dan ar fi de vina pentru preconizata victorie a Gabrielei Firea, pentru ca nu a acceptat „unificarea dreptei” in Bucuresti. Ulterior, Nicusor Dan ar urma sa fie executat de catre electoratul de dreapta din Bucuresti pentru aceasta presupusa vina.

De ce „Nicusor Dan este vinovat” este doar o tehnica de manipulare?

Avem cinci motive:

 • in primul rand, nimeni pana acum nu a demonstrat ca Nicusor Dan s-ar afla pe pozitia a treia ci, dimpotriva, sondajele de opinie il coteaza pe acesta pe pozitia a doua in preferintele electoratului, dupa Firea si inaintea lui Predoiu
 • in al doilea rand, nu poti da vina pe Nicusor Dan pentru lipsa ta de comunicare cu electoratul sau pe oricine altcineva – este strict vina liberalilor, Predoiu stie asta, la fel de bine ca si Gorghiu si Blaga
 • in al treilea rand – Nicusor Dan nu e vinovat pentru balbaielile liberalilor si joaca de-a „uite-candidatul, nu e candidatul!”; pe rand, Busoi, Orban, Munteanu au fost retrasi, in final, a patra propunere a liberalilor fiind Predoiu – un pic prea tarziu si un pic prea degeaba…
 • in al patrulea rand, daca liberalii si-ar fi arogat rolul de lideri ai dreptei si ar fi incercat unificarea ei, ar fi trebuit sa lanseze aceasta propunere pentru toti candidatii de dreapta sau care se pretind a fi de dreapta; vedeti voi, este o mare confuzie in randul electoratului, care a ajuns sa confunde PSD cu „stanga” si restul partidelor cu „dreapta”. Nu intram aici in amanunte, dar e bine de stiut ca nu toate partidele „de dreapta” propun masuri de crestere economica, asa cum nici PSD nu propune doar masuri de protectie sociala.
 • in al cincilea rand – Nicusor Dan reprezinta „dreapta” esichierului politic??? De cand si prin ce ratiune s-a ajuns la aceasta concluzie? Ce il face pe Nicusor Dan un om de dreapta? Ce anume face USB, formatiunea pe care el a infiintat-o, sa fie de dreapta? Alo, Predoiu, esti pe receptie?
Concluzie

Preconizandu-si infrangerea, Predoiu va incerca sa dea vina pe Nicusor Dan printr-o tehnica de manipulare perversa dar eficienta, care va prinde la electorat. Speram sa nu prinda si la voi, dragi cititori…

Share.

Despre Autor

2 comentarii

 1. PLM si chair dacă e asa, eu tot pe Firea o votez ca e BUNA BĂ NENE ( apropo , a „făcut” mulți bărbați la viața ei si nu din aia tineri )
  PREDOIU prostește pe cine se lasă prostit dar cred ca electoratul de dreapta nu e chiar asa de prost cum crede el
  I-a venit rândul sa plătească , si lui si lui Blaga si lui Gorghiu
  Au jucat parșiv cu ceilalți ( vezi Atanasiu, Petrache and co) iar acum sunt așteptați la cotitura

  • Da, gusturile candidatilor nu se discuta – tineri, bătrâni, aaa ii plac doamnei candidat! 🙂
   P.S. Noi va indemnam mereu sa stati acasa, nu sa mergeri la vot. Indiferent ca o votati pe Firea sau pe Predoiu ori Dan, lucrurile vor decurge la fel! Nimic nu se va schimba in bine pentru cetatenii României…
   Democracy sucks!
   #pe5stauacasa

Lasa un raspuns

five × five =