Ati vazut titlurile acelea de „click-bait”? „Cum sa faci 100.000 E in timp ce dormi” sau „Cum sa faci 100.000 de E din cultivarea de ciuperci champignon” sau „Cum sa castigi 100.000 de Euro stand acasa”? Ei bine, solutia nu este nici cultivarea ciupercilor, nici jucatul la Loto – e mai la indemana sa te faci…preot.

Aflam consternati ca…

…un preot de la Manastirea Pasarea a fost jefuit in timp ce slujea pe Domnul. Hotii au patruns in chilia sa in timp ce se afla la slujba si i-au sustras, de sub saltea, nici mai mult nici mai putin decat suma de 100.000 Euro. Pentru ca nu le-au ajuns doar banii, hotii au plecat si cu niscaiva cruciulite de argint si alte acareturi preotesti.

Dincolo de fapta reprobabila comisa de autorii necunoscuti (deocamdata), ramane o singura intrebare – ba, esti nebun?

Nu ne intereseaza cum a facut preotul acei bani…

…pentru ca stim. Manastirea Pasarea este una dintre cele mai cunoscute din zona Bucurestiului si enoriasii se inghesuie sa lase acatiste mai rau decat la intrarea in magazinele Altex de Black Friday. Ca-i ajuta sau nu, fiecare enorias isi plateste pacatele, rugaciunile pentru el sau pentru vreo ruda decedata sau „la nevoie”, isi cumpara, in mintea lui, apropierea de Dumnezeu. Numai ca, nu-i asa, pana la Dumnezeu te mananca sfintii…iar unul dintre ei tocmai a fost usurat de 100.000 de Euro pe care, nu ne indoim, ii numara zilnic sa le stie numarul.

Cum faci 100.000 la manastire?

Simplu, faci un calcul – 10 lei de fiecare acatist sau de fiecare zi in care preotul se roaga pentru bunastarea sau sanatatea ta. Daca ai vreo pomana de facut sau ti-a murit vreo ruda, traditia este sa bati vreo 3 manastiri sa platesti acolo acatistele pentru vreo 42 de zile in care rugaciunile sa ajute „sufletul” decedatului sa ajunga la cele sfinte si vesnice.

10 lei. Vi se pare putin? Inmultiti cu sutele de crediniciosi care isi fac zilnic veacul la Pasarea si care platesc cel putin pentru o zi sau „tura” de rugaciuni. Se fac pe putin cateva mii de lei zilnic. Pe putin, pentru ca uneori preotii trebuie sa „dezlege” cazuri grele – blesteme, vraji negre, magii, farmece si orice li se pare lor la indemana sa iti impuie capul – aici, cazul greu se plateste cu cateva sute de lei, dintr-un foc, pana la una sau mai multe mii de lei.

Daca pui bob cu bob, la manastire, ti se umple sacul. Azi 1000 de lei, maine 1000, pana la sfarsitul anului te procopsesti cu 365 000 de lei. Bani pe care ii pui sub saltea, marea majoritate, dar o parte se duc si pe contributia catre superiori – de la parintele staret pana la „preafericitul”, ca doar nu credeati ca preotii traiesc din salariul de 1500 lei cat le face statulroman…

Reprobabil este…

…ca preotul cu pricina nu numai ca agonisea averi impresionante, ceea ce nu se cade la un preot de manastire, ci mai ales faptul ca nu ajuta pe credinciosi; ba, dimpotriva, credinciosii il ajutau pe el sa stranga averi.

Un preot care ajuta pe credinciosi isi da si sutana de pe el pentru binele comunitatii si trebuie sa stiti ca inca sunt si inca am intalnit astfel de preoti in Romania. Dar, sa tii la saltea 100.000 de Euro in timp ce prin chilie iti trec mii de credinciosi anual care iti impartasesc necazurile, suferintele si problemele, iar tu dormi la modul propriu pe un munte de bani in fiecare seara, asta nu se cheama nici credinta, nici teama de Dumnezeu si nici duh sfant, indiferent ce cred credinciosii despre preotul respectiv sau cat har ar avea acel preot impresia ca are.

Acum realizati…

…cam ce averi au unii preoti? Si cam ce suflet de piatra pot sa aiba, stand cu banii sub fund in timp ce credinciosii vorbesc cu ei ca si cu Dumnezeu, impartasindu-le necazurile si suferintele si plangandu-se ca nu au 10 lei sa ii ia copilului bomboane de Sarbatori?

Acum intelegeti de ce unele parohii costa mai mult pe cel care doreste repartitia acolo? Acum intelegeti de ce locurile in manastirile „caldute” si cu vad de credinciosi sunt cumparate din timp pe bani multi si/sau favoruri sexuale? Acum intelegeti cati bani se aduna la varful preotimii romanesti, la „preafericit”? Acum intelegeti ca sunteti niste prosti ca ati cotizat la Catedrala Mantuirii Neamului in timp ce un singur preot sta la modul propriu cu fundul pe 100.000 E? Cati astfel de preoti sunt in tara romaneasca si cate sute de milioane de Euro au agonisit ei pana acum?

Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte!

Cauta-l pe Dumnezeu in tine daca vrei sa il gasesti si lasa sutanele, cele nenorocite si avare! Nu-ti mai pune speranta in rugaciunile pe care le rostesc niste preoti avari si pacatosi – cu ele sau fara ele nu se intampla nimic!

Gaseste salvarea, scaparea si mantuirea in tine! Nu te mai lasa mintit, pacalit, manipulat, batjocorit de o sutana sau de alta. Sunt oameni si ei dar, spre deosebire de tine au un defect in plus – cauta sa se imbogateasca pe spinarea unora ca tine!

Fii cu bagare de seama, romane!

Sursa foto: ZeroHedge.com

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

four × two =