Se pare ca Trump a castigat votul popular si la ora redactarii acestui articol are acum mai multi electori decat Hillary, votul acestor electori urmand a desemna de fapt presedintele SUA. Trump devine al 45-lea presedinte american iar Putin deja l-a felicitat pe, cel putin teoretic, cel mai puternic om al planetei.

Acum doua luni, dupa prima confruntare intre cei doi candidati principali la presedintia SUA, scriam:

Cine va castiga – sistemul sau anti-sistemul? Hillary (sistemul) are alaturi banii elitelor si influenta mass-media conventionale care deja s-au pus pe manipulat opinia publica americana pentru a-i asigura duduii cat mai multe voturi. Trump (anti-sistemul) are alaturi bani din surse proprii si donatii si o serie de proiecte ce fac parte din mass-media alternative care incearca sa se faca auzite intr-o larma de urlete pro-Hillary ale mass-media conventionale.

Sincer, ne-am mira sa castige Trump – ar fi o prea mare victorie impotriva sistemului intr-o America din ce in ce mai controlata de fel de fel de mecanisme care permit autoritatilor sa spioneze, sa controleze si sa manipuleze proprii cetateni fara nicio limita (vezi de ex. Patriot Act).

Iata ca Trump ne-a contrazis si a demonstrat ca uneori sistemul poate fi invins…sau nu? Vorba unui amic al redactiei, who’s the master of the puppet now? Mai pe romaneste, ok, Trump a castigat, dar cine conduce de fapt America acum?

Cu o Casa Alba republicana, un Senat republican si o Casa a Reprezentantilor republicana, acum „dreapta” din America are sanse de a-si demonstra adevarata valoare in fata socialistilor democrati.

TRUMP WON – DEAL WITH IT!

„Establishmentul” american ar fi pierdut in urma votului popular masiv in favoarea lui Trump. Spunem „ar fi pierdut” pentru ca in niciun caz Trump nu va face ceva de capul lui la Casa Alba. Sa ne gandim doar la cati republicani l-au parasit in plina campanie electorala si realizam ca nici macar pe oamenii din tabara lui nu se poate baza.

Si totusi, o populatie nemultumita de faptul ca americanii sunt mai mult preocupati de a indeplini sarcini de jandarm mondial in loc sa isi vada de treburile lor interne, o populatie nemultumita de conditiile economice si sociale din America (da, visul american s-a terminat de mult iar acum societatea este mult polarizata si divizata), a votat masiv in favoarea celui care era prezentat de intreaga mass-media americana drept „nebunul care se doreste la Casa Alba”.

Iata ca „nebunul” a castigat. Ce e de facut?

Nimic! Deal with it, cum spune Donald intr-una din cartile sale. Niciun motiv de ingrijorare, niciun motiv de teama, niciun motiv de „soc”, asa cum declara acum dobitocii de functionari de la Bruxelles, la fel de nepregatiti in cazul Brexitului ca si acum cand a iesit Trump presedinte…

De ce a castigat Donald Trump votul electoral?

Sunt mai multe motive, dar printre ele se numara si unele dintre cele pe care le-am mentionat noi aici de fiecare data:

  • Spirala tacerii – asa cum o descriam intr-un articol mai vechi, spirala tacerii este acel efect de manipulare sociala, care este folosit din plin si in politica, ce se intampla atunci cand o mare parte din populatie are o anumita opinie, alta decat cea pe care o trambiteaza mass-media conventionale, insa de teama sau rusine pentru a nu fi blamati nu si-o exprima. Dupa prima confruntare intre Trump si Hillary, CNN s-a chinuit sa prezinte un sondaj de opinie favorabil lui Hillary desi chestionase doar cateva sute de respondenti, in timp ce o multime intreaga de trusturi de presa neconventionale prezentau sondajele reale in care Trump castigase prima dezbatere. Povestea s-a repetat si la a doua dezbatere intre cei doi candidati, iar Hillary era prezentata drept invingatoare pe CNN si in lumea intreaga. Realitatea a fost alta, oamenii carora le era rusine sa spuna deschis sau in sondaje ca il sustin pe Trump au votat conform constiintei si nu conform manipularii iar la vot au iesit rezultatele reale.
  • Distragerea atentiei electoratului a esuat – la fel cum s-a intamplat si in confruntarea dintre Basescu si Geoana din 2009, atunci cand echipa care il sustinea pe Geoana a iesit cu un filmulet vechi in care Basescu ii altoia una peste obraz unui copil din public, asa si acum echipa care o sustinea pe Hillay a incercat sa scoata la iveala niste acuzatii puerile privind hartuirea sexuala pe care miliardarul american ar fi comis-o impotriva unor domnisoare prea dezbracate de haine si de caracter, degraba doritoare de faima. Electoratul roman se saturase dupa o saptamana de filmuletul cu pricina si a gandit corect, taxand incercarea prosteasca de a-l discredita pe Basescu, la fel cum acum poporul american s-a saturat sa auda cum pipaia Trump domnisoare in tinerete si le cerea favoruri sexuale. Pur si simplu un presedinte nu e ales dupa cum da cu pumnul sau dupa cum f…e ci dupa cum va conduce tara – punct!
  • Lipsa de preocupare a „sistemului” vis-a-vis de problemele reale ale Americii – la fel cum acum ficusul de la Cotroceni are impresia ca romanii sunt preocupati sa aiba scut anti-racheta in loc sa puna ceva pe masa, la fel si Hillary credea ca americanii sunt mai preocupati de soarta Siriei si Ucrainei decat de propria lor economie. Discursurile sforaitoare in legatura cu soarta planetei, care i-au tot prostit pe americani zeci de ani in sir au fost in sfarsit inlaturate de un discurs in care Trump a spus-o franc ca va retrage trupele din lumea intreaga si se va preocupa de SUA mai mult decat oricare pana acum.

Trump a castigat – care sunt efectele pentru Romania si intreaga lume?

In mod normal nu ar fi trebuit sa ne afecteze in niciun fel alegerile din SUA. Nici pe noi si nici oricare alt stat din lumea aceasta. Spunem „in mod normal” pentru ca in realitate, toti liderii de pe intreg mapamondul stau cu sufletul la gura sa vada cui saruta inelul masonic in viitorii ani.

Diferenta principala in politica externa intre Hillary si Trump este urmatoarea – in timp ce Hillary intentiona sa consolideze politica expansionista si ocupationista americana in toata lumea, Trump a declarat ca nu are absolut nimic cu Rusia sau cu alte natiuni ci se va preocupa de politica si economia interna.

Cateva schimbari pe care le intrevedem in viitorul apropiat, cu Trump presedinte

  • Ambasadele Inaltei Porti au devenit recent locuri de pelerinaj pentru liderii locali din lumea intreaga; acum nu mai merge ambasadorul american in vizita la lider ci se intampla invers – de la parlamentari, secretari de stat si ministri pana la premieri si sefi de state, toti sunt convocati la Ambasada SUA pentru a fi urecheati si a primi lumina de la Marele Licurici. Speram ca Trump sa schimbe asta iar americanii sa nu mai fie stapanii de facto ai Romaniei sau ai altor tari.
  • Invazia militara a SUA in Europa si in multe din statele arabe a devenit o rutina pentru „establishmentul” american. Speram ca odata cu venirea lui Trump la Casa Alba sa fie retrase trupele americane din toate tarile care nu isi doresc bocanc militar strain in tara lor, si ne referim aici si la Romania. Trebuie sa fii ori idiot, ori idiot, sa iti doresti invazie militara in tara ta, doar ca sa nu te invadeze ceilalti. Aceleasi ganduri le-am fi avut si daca in tara noastra ar fi intrat rusii pentru ca sa ne apere de americani. Consideram ca poporul roman, la fel ca toate celelalte popoare, are dreptul sa isi decida singur viitorul si sa se apere singur.
  • Modul in care America a influentat, din punct de vedere economic, intreaga lume (vezi caderea bancilor de pe Wall Street si salvarea lor cu miliarde de miliarde de dolari) devenise o rutina – daca tusea America trebuia sa ne temem de propriile economii nationale, iar asta este si va fi vesnica problema a globalizarii. Speram ca, odata cu Trump, America sa inceapa sa isi tina tusea acasa… E drept, acest deziderat nu se va intampla peste noapte, dar daca noul presedinte al SUA se va tine de cuvant si doreste sa repatrieze capitalul si firmele americane, care incepusera sa migreze in afara granitelor, prin oferirea unor reduceri de taxe, atunci, incet cu incet, vom asista la o diminuare a influentei economiei americane asupra intregii lumi.

Concluzie? Hillary, you’re fired!

Trump este noul presedinte american, cel de-al 45-lea. Speram sa isi tina promisiunile din campania electorala si sa isi mute dracului trupele in tara lui. Ocupatia americana din Romania si din orice tara a lumii trebuie sa inceteze iar americanii trebuie sa se opreasca din a se comporta precum Inalta Poarta, Marele Licurici si Jandarmul Mondial.

 

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

15 − seven =