Pai pentru ca…UE, in primul rand, si pentru ca m..e, in al doilea. Sa le luam pe rand.

Pentru ca…UE

In 2007 eram primiti, cu sampanii desfacute la miezul noptii de partea noastra si cu dispret si jigniri din partea Occidentului, in Uniunea Europeana. Euforia de a intra in Uniunea Europeana i-a facut pe multi dintre conationalii nostri sa sarbatoreasca prin profitarea de singurul avantaj pe care l-au inteles romanii din toata aceasta afacere – calatoria fara vize. Astfel, la ora 00.00, masini pline cu romani asteptau la granita cu Ungaria pentru a ajunge sa sarbatoreasca Revelionul „calatorind fara vize” in Ungaria.

Ulterior romanii si-au pastrat aceeasi mentalitate – e bine in UE pentru ca nu ne mai trebuie vize! Aceeasi mentalitate tampita ne face acum sa alergam dupa ridicarea vizelor pentru America si Canada, desi procentul romanilor care vor calatori in aceste tari este unul extrem de mic. Absenta obligativitatii vizelor nu i-a fericit pe majoritatea conationalilor nostri care asteptau altceva de la intrarea in Uniunea Europeana – dezvoltare economica, salarii mai mari venite odata cu o productivitate mai buna a muncii, curatenie pe strazi, proiecte care sa faca economia sa duduie intr-adevar, o deschidere a comertului mai mare, in ambele sensuri si tot asa. In schimb, UE a stiut doar sa ne transforme in piata de desfacere pentru produsele lor, majoritatea continand otravuri pe care le ingurgitam la fiecare masa, asa cum am vazut in articolul dedicat otravurilor din alimentele importate din Occident. 

Acest deziderat al Uniunii Europene a fost urmat cu strictete de catre fiecare presedinte de Comisie care ne-a amagit cu promisiuni dar care nu a facut altceva decat sa contribuie la transformarea Romaniei in piata de desfacere, la fel ca pe majoritatea tarilor din Est. Planul s-a realizat in doi pasi – in primul pas economia romaneasca a fost distrusa sistematic, prin privatizari dubioase si prin legi care interziceau fabricilor romanesti sa mai produca, pe diferite motive ce se intindeau de la poluare pana la respectarea nu stim caror norme birocratice; dupa distrugerea economiei a urmat, natural, pasul doi, acela al importarii de catre Romania a produselor din Occident.

Pentru ca m..e

La inceputul lunii iunie, Camera Deputatilor, ca for decizional, a adoptat Legea 150/2016 care obliga hypermaketurile sa vanda 51% produse romanesti. Intrucat 90% dintre produsele din hypermaketuri sunt provenite din import, lanturile de magazine avand actionari straini, bineinteles ca legea a deranjat pe reprezentantii Carrefour, Lidl, Cora, Penny, Profi sau Mega Image care s-au plans la Comisia Europeana ca romanii isi fac de cap in tara lor si nu ii mai lasa sa otraveasca populatia cu produsele lor de calitate indoielnica.

Comisia, luand act de nesimtirea romanilor, a adresat acum cateva zile o notificare Ministerului Agriculturii, precizand ca Romania risca sa fie sanctionata in cazul in care nu se renunta la aceasta lege sau nu se modifica procentul respectiv.

Legea ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2017, dar deja tehnocratii (cine altcineva?) lucreaza la modificarea ei intempestiva, pentru a o face pe placul Bruxellesului. Astfel, se va asigura ca romanii vor fi otraviti in continuare prin importul masiv de deseuri alimentare pline de E-uri si coloranti.

Cine e de vina pentru toate astea?

Noi pentru ca nu luam atitudine. Vedeti voi, romanul a fost mereu cu caciula in mana pe la usile cotropitorilor de cand se stie – pe vremuri isi rupeau opincile pe la Inalta Poarta, unde plateau tribut, acum isi rup pantofii de firma prin birourile Comisiei Europene, acolo unde isi iau notite despre cum trebuie sa afunde si mai mult tara asta in prapastie. Nu o fac gratis, o fac pe zeci de mii de euro pe care ii incaseaza lunar de la straini.

De ce un guvern tehnocrat modifica o lege adoptata de Parlament si promulgata de presedinte? Pentru ca asa vrea UE…

Concluzia?

Cu siguranta ca liderii nostri isi vor inrosi genunchii in fata intereselor comerciale ale strainilor. Ramane sa fim otraviti in continuare.

De ce nu ia Romania atitudine, la fel cum a facut Slovacia si Cehia, impotriva otravirii propriei populatii? intrebati-l pe Ciolos, cel care nu va sti oricum sa va raspunda niciodata la nimic. Ia vedeti aici:

Mai aveti comentarii?

Share.

Despre Autor

4 comentarii

  1. traian gaozaru pe

    legea oricat am vrea noi, nu poate intra n vigoare, caci incalca principiile concurentei loiale. insa noi putem face ceva! noi putem sa cumparam numai produse romanesti din magazine! noi trebuie sa facce asta! nimeni nu ma poate obliga sa cumpar nivea, sau heads and shoulders sau ariel! exista produse romanesti! cumpara timp de un an numai produse romanesti, si mai vorbim dupa aceea!

  2. Problema nu este UE, problema suntem noi, poporul nostru.. ca dacă am fi fost un popor asa cum ne visam a fi, aveam noi frâiele UE în mana. Începeți schimbarea de aici, de la baza, va rog. Restul se va schimba de la sine în mod automat.

Lasa un raspuns

6 − two =