Ne frapeaza ceva la Ghita asta si la dezvaluirile lui…ba, cica el si cu Coldea si in tovarasie cu Kovesi au facut ce au facut din patriotism! Oare?

Patriotismul – ce este si cum ar trebui sa se manifeste

Conform unor definitii, patriotismul este acea legatura emotionala care se creaza intre cetateni si tara sau natiune, etc, din motive etnice, politice sau culturale ori de alta natura. Cum ar veni, romanii care isi iubesc tara si poporul pot fi denumiti patrioti.

Cum se manifesta un patriot? Simplu – in tot ce face si in tot ce gandeste isi iubeste tara si neamul sau. Pentru el romanii sunt totuna cu semenii sai si nu loveste in tara sa si in neamul sau.

Patria a priori, cum spune motto-ul SRI, nu? Desi, asa cum am scris noi in acel articol, credem ca institutia mai degraba si-ar fi trecut ca motto un „Populi a priori”, si asta ca sa nu uite ca tara asta, patria, este locuita de romani care la randul lor isi iubesc tara si neamul.

A nu se confunda patriotismul cu xenofobia!

Un patriot este cel care isi iubeste neamul si tara, in timp ce un xenofob isi iubeste neamul si tara dar in acelasi timp marginalizeaza minoritatile si exclude din preferintele sale orice tine de strainatate. Ca o remarca, xenofobii sunt extrem de patrioti, asadar xenofobia nu exclude patriotismul ci doar defineste in plus acele sentimente anti-strainatate; xenofobii duc dragostea de tara si popor la extrem si urasc la maxim alte natii, dorindu-si tot ce e mai bun pentru poporul lor.

Ghita spune ca el cu Coldea si cu Kovesi au facut tot ce au facut in cardasie din patriotism. Nu a spus ca au facut din xenofobie, de altfel nici nu aveau cum – Ghita povesteste cum ordinele pe care le primeau veneau pe filiera unor sefi evrei ai statiilor CIA din Romania/Europa – aceste ordine nu le-ar fi executat in niciun caz un xenofob. Intrebarea este – ar fi executat niste patrioti ordinele primite de la evrei americani?

Unde incepe si unde se termina patriotismul unor ofiteri ai serviciilor secrete?

Reluam foarte pe sucrt firul dezvaluirilor si amintim ca Ghita a precizat urmatoarele:

 • el cu Coldea si cu Kovesi au format o „gasca de tineri nebuni si frumosi” care si-au dorit sa schimbe Romania in bine
 • in virtutea acestui deziderat au savarsit anumite abuzuri care au mers pana la santajarea premierului de la un anumit moment (Victor Ponta) pentru ca acesta sa o numeasca pe Kovesi in continuare in functia de sef al DNA
 • in virtutea aceluiasi deziderat membrii gastii nebune au comis anumite abuzuri si infractiuni prin falsificarea unor probe in anumite dosare grele (Adrian Nastase, Dan Voiculescu, etc) sau deturnarea votului popular in anumite cazuri („Geoana – presedinte – iuhuhuuu!”, „Victor Ponta presedinte”, „Suspendarea lui Basescu”, etc.)
 • in virtutea aceluiasi deziderat, membrii gastii nebune au ascultat de ordinele primite de sefii evrei ai statiei CIA din Romania si au indreptat Romania pe drumul unui parteneriat nedorit cu SUA in detrimentul unor parteneriate mult mai profitabile economic, de exemplu cel cu China.

Rezultatul gastii? Pe rand:

 • distrugerea capitalului autohton si favorizarea capitalului strain
 • inducerea unei stari de teroare populatiei
 • anchetarea unor personaje indezirabile politic, la ordinele strainilor
 • condamnarea unor personaje indezirabile economic si politic, la ordinele strainilor
 • impingerea Romaniei intr-un razboi rece in care nu trebuia sa ne aflam, razboiul rece cu Rusia
 • distrugerea economica a tarii, vanzarea pamantului si fabricilor strainilor
 • prezentarea unei situatii neconforme cu realitatea in cadrul jurnalelor de stiri si cu participarea jurnalistilor care sunt ofiteri sub acoperire

Pai, avand in vedere aceste rezultate, unde va mai e patriotismul, domnilor Coldea, Ghita si doamna Kovesi?

Sa presupunem ca ati pornit la drum ca patrioti si v-ati dorit sa faceti o Romanie mai buna. Bun!

Dar cum poate un patriot, domnule Coldea, sa asculte ordinele strainilor? Cum poate un patriot, doamna Kovesi, sa fabrice dosare capitalistilor autohtoni pentru ca acestia sa vanda totul strainilor? Cum poate un patriot, domnule Ghita, sa minta romanii intr-un asemenea hal si sa fie partas la toate tampeniile care s-au comis in acesti ani?

Credeti ca va iarta justitia? Credeti ca va iarta poporul roman? Credeti ca va iarta istoria?

Cam atat pentru azi…ar mai fi fost multe de spus si de reprosat dar probabil ca le vor reprosa si alti jurnalisti. Unii carora nu le este frica nici de represaliile lui Kovesi si nici de informatiile pe care le detine Coldea. Unii care sunt adevaratii patrioti ai neamului romanesc…

Respect tuturor celor care au luptat in acesti ani impotriva sistemului represiv!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

twelve + 2 =