Astazi CCR a publicat motivarea in cazul deciziei sesizarii privind un conflict intre DNA si Guvern. Pe scurt, DNA si-a incalcat grav atributiile de serviciu si principiul separarii puterilor in stat, ba si-a mai arogat si atributii care nu ii apartin.

Ce facem in cazul acesta? Urmeaza anchetarea lui Kovesi?

Abuzul securistilor si procurorilor in statul militienesc

Romania este, de multa vreme, un stat militienesc, condus de institutiile de forta ale sistemului – SRI si DNA. Cine inca nu s-a trezit la realitate si inca mai credea ca in Romania domneste democratia si ca poporul are puterea, se insala – puterea in Romania o detine sistemul. Unul caruia insa, recent, a cam inceput sa i se crape fundatia, dupa cate se vede…

Pana acum insa, a dus-o destul de bine, iar securistii si procurorii beneficiau de o putere fara margini in Romania; separat erau periculosi, impreuna erau mortali.

Securistii si procurorii se intalneau deseori la chermeze si sindrofii, alaturi de politicieni alesi pe spranceana, unde puneau tara la cale – pe cine sa mai bage in puscarie, pe cine sa lase in libertate, unde sa mearga investitiile tarii, daca sa se cumpere armament sau sa se construiasca autostrazi…”maruntisuri”.

Intre doua chermeze, securistii comiteau nenumarate abuzuri – interceptau ilegal mii de romani, se foloseau de informatiile culese in timpul executarii misiunilor pentru a santaja ulterior oameni de afaceri si politicieni, corupeau si santajau ulterior functionarii publici, racolau informatori din randul populatiei (fix cum facea vechea Securitate a lui Ceausescu) sau faceau presiuni la CSAT pentru a-si infiltra oamenii in toate institutiile statului si in presa.

Intre doua chermeze, magistratii comiteau si ei nenumarate abuzuri – unii inventau probe, altii le fabricau, unii intimidau martori, altii ii bagau direct la puscarie, unii se foloseau de probe culese ilegal de catre SRI (interceptare fara mandat judecatoresc a convorbirilor si imaginilor in mediul ambiental) iar apoi „adaptau” restul probelor astfel incat sa fie probata presupusa infractiune.

Romania ajunsese un stat militienesc, iar cei care e ridicau impotriva sistemului erau pusi la respect – unii erau ascunsi definitiv (apropos, l-au mai gasit astia pe Codrut Marta?), altii erau trimisi la „beciul domnesc” pentru ani grei de puscarie. In orice caz, sistemul stia cum sa se protejeze si o facea asa cum trebuie.

Cat de departe ajunsese acum DNA

DNA si Kovesi au ajuns atat de departe in acest caz incat au crezut ca pot ancheta guvernul si ministrii care fac parte din Guvern pentru ca au emis o Ordonanta de Urgenta, indiferent care ar fi fost ea. In mintea lor, ordonanta de urgenta care legifera gratierea anumitor fapte penale ar fi favorizat faptuitorii – desigur ca i-ar fi favorizat, doamna Kovesi, dar nu in acceptiunea pe care o prevede legea penala. In modul acesta de a judeca lucrurile ar fi trebuit anchetat acelasi guvern si pentru ca a marit pensiile sau salariul minim (pentru ca ii favoriza pe pensionari si bugetari) sau pentru ca a marit bugetul armatei (pentru ca ii favoriza pe militari). Corect?

Manipularea opiniei publice din Romania consta in faptul ca…

…ni s-a indus mereu opinia conform careia infractorul trebuie prins indiferent de mijloace, chiar daca pentru prinderea lui, cei care sunt datori sa apere legea, o incalca. Asadar, un primar poate fi invinuit de abuz in serviciu pentru ca si-a depasit atributiile si a decis sa faca un parc in loc sa asfalteze drumul din comuna, dar procurorii aveau dreptul sa comita abuz peste abuz pentru a-i prinde si nimeni nu le spunea nimic.

In acest caz Curtea Constitutionala spune clar:

Ministerul Public nu doar ca si-a depasit atributiile prevazute de Constitutie si de lege, dar isi aroga atributii ce apartin puterii legislative!

Acum ce facem? O ancheteaza cineva pe Kovesi sau o lasam asa si suntem informati ca si-a depasit atributiile de serviciu?

Share.

Despre Autor

2 comentarii

  1. Deja este prea greu sa se mai faca ceva doar cu vorba… In permanenta ies la iveala nenorocirile puse la cale de ticalosii care au luat puterea si care nu fac decat sa lucreze in defavoarea Romaniei. Indiferent ca sunt in guvern, parlament, consilii judetene, primarii, sau au fost in functii cu putere de decizie in intreprinderile / societatile comerciale sau au participat cu ochii inchisi la anchetarea/judecarea unora care incurcau „sistemul” in mega-hotia perpetua care ne roade zilele. Din ce in ce este mai clar ca raman tot mai putine variante de aparare, ca doar lipsa de la vot nu prea mai poate influenta ceva in urmatorii 4 ani. Si, asa cum ne transmit strategii, indiferent de poporul sau cultura de care apartin, indiferent daca au trait acun un secol sau acum un mileniu, CEA MAI BUNA APARARE – tot ce se poate face in situatiile limita, spre care ne indreptam – ESTE ATACUL! Odata cu yilele mai calde care vin, se apropie momentul in care nimic nu mai poate tine in frau poporul, atat cei din Romania, cat si de aiurea, din Coreea, Polonia, Brazilia, etc. Chiar e asa de greu de taiat nodul Gordian? Islanda a reusit! In cateva luni intra in aceeasi grupa si Marea Britanie. Noi iar ramanem de caruta ? Chiar nu poate sa apara si aici un element catalizator, care sa cristalizeze rapid situatia si sa propuna o corectura care sa ne scoata din masinaria distrugerii ???

  2. „In timpul liber îmi place să ascult muzică rock, nu mă uit la ştiri” spunea Kovesi. Mai conteaza ce face ea in timpul mai putin liber cand auzi asa o veste?

Lasa un raspuns

five × 5 =