Inscaunarea liderului planetei da startul inceputului unei noi ere la nivel mondial…era Trump. Ia stati asa – pai omul a spus-o clar – nu vrea ca SUA sa mai fie jandarmul mondial!

Se schimba mult lucrurile, nu-i asa?

Era Trump

Deja Trump a ajuns la Casa Alba impeuna cu sotia si la ora redactarii acestui articol se instaleaza deja in Biroul Oval, golit din timp de precedentul lider, afro-americanul Obama.

Totusi, spre deosebire de predecesorul sau, Trump a precizat extrem de clar ca nu mai doreste ca SUA sa fie un jandarm mondial gata sa dea cu bata in balta si in populatia lumii (cu bombe de fapt, dar asta e o alta discutie). Trump intentioneaza ca SUA sa isi vada de propriile probleme interne si sa actioneze doar atunci cand situatia o va impune, spre beneficiul Americii. Accentul preocuparii administratiei sale va cadea pe imbunatatirea mediului de afaceri intern pentru firmele americane.

De fapt, ERA TRUMP este o sintagma care va defini cu siguranta modul in care se va face politica de acum inainte la Casa Alba. Administratia prezidentiala americana se va focusa de azi inainte pe problemele interne ale SUA iar noul lider a comunicat ca este gata sa reia DE LA ZERO relatiile cu oricine. Bineinteles, nu sunt multi acei actuali dusmani ai Americii care ar intentiona sa profite de oferta unica a unui presedinte, dar gestul lui Trump este frumos si numai daca ramane la nivel declarativ.

Make America Great Again!

Acesta este sloganul lui Trump, cel care l-a facut sa castige alegerile in detrimentul reprezentantei sistemului, am numit-o aici pe sotia lui Bill Clinton; cum a invins un outsider sistemul? Greu, dar a facut-o! E drept, in sprijinul lui au venit si ajutoare neasteptate, din Rusia si chiar din Romania, asa cum precizam intr-un articol despre geniul roman in ale manipularii mediatice; in acelasi timp si sistemul isi pusese la bataie cei mai mari giganti ai manipularii media din America – de la CNN si pana la cele mai obscure site-uri de „stiri”. Lupta a fost inegala dar in final a triumfat spiritul rebel si reprezentantul celor care lupta impotriva sistemului in America.

Va fi America „great” din nou? Foarte probabil, iar Trump a demonstrat de-a lungul vremii ca poate sa isi construiasca un mare imperiu financiar desi a trecut prin perioade de profunda criza financiara.

O povestioara marca Trump

Cititi-i cartea lui „de capatai”, The Art of the Deal – Arta afacerii. In cartea aceasta Trump isi aminteste de un episod anecdotic care i s-a intamplat si care l-a trezit din visare.

Era intr-o perioada cand Trump datora bancilor peste 9 miliarde de dolari si era intr-o situatie cum nu se poate mai teribila. Sa datorezi 9 miliarde nu e ca si cum ai datora vecinului de pe palier o cana de zahar pe care ti-a oferit-o cand l-ai rugat intrucat nu mai aveai tu cu ce sa iti faci o portie de clatite. 9 miliarde este o suma imensa si pentru o tara mai mica, asa cum este Romania, daramite pentru un singur om.

Plimbandu-se el pe bulevard ingandurat, in compania unui prieten, a fost oprit de un cersetor care l-a recunoscut si care i-a cerut un dolar. In secunda respectiva, asa cum relateaza Trump, a realizat ca acel cersetor este mai bogat decat el cu…9 miliarde de dolari. Acel moment l-a facut sa se trezeasca din prapastia gandurilor si sa renegocieze absolut toate contractele cu bancile, cu furnizorii, cu chiriasii, sa ia business-urile la analizat si sa gaseasca solutii pentru a iesi din acea situatie.

A reusit si inca cu succes. In momentul castigarii alegerilor avea cateva miliarde de dolari in conturi si ca valoare a proprietatilor sale…

Concluzia?

Un astfel de presedinte ne-ar fi trebuit si noua, care sa duca psihic o datorie de 9 miliarde, si nu un elefant impotent care nu reuseste sa isi tina pe brat nici macar pardesiul…

Felicitari americanilor care l-au votat, speram ca actualul presedinte sa se tina de cuvant si sa tina America departe de oalele care fierb in spatiull carpato-danubiano-pontic si care constituie treburi interne ale Romaniei.

Apropos – stiti cumva cand va retrage Trump trupele americane care cotropesc acum teritoriul romanesc?

Share.

Despre Autor

6 comentarii

 1. „Administratia prezidentiala americana se va focusa …”
  Adică ce va face???

  Nu de alta, dar în limba română NU există acest verb ! Romgleza de baltă este tot rezultatul unei manipulări.

  • Stii cum zic englezii de balta? „Communication is getting your message across”. Recte, ochiosule, daca ai inteles mesajul ai inteles si intelesul cuvantului, ca sa ne repetam poetic asa… 😉

   • Un raspuns in 2 peri care se vrea un pres subtire pentru o greseala majora dovedeste incalcarea principiilor care se intrezaresc printre randurile acestui blog/site, Pacat..

 2. @Politic Scam – Salut, vreau doar sa va felicit pentru munca depusa si sa va confirm faptul ca nu sunteti singuri. Oamenii simpli dar constienti si luminati de adevar vor invinge…cu o conditie…sa se organizeze eficient si sa promoveze transparenta totala…am inceput sa bat campii…Felicitari inca o data pentru munca si lupta voastra pentru ADEVAR!!!

Lasa un raspuns

thirteen − 10 =