O mai spunea din cand in cand Putin, si il faceau occidentalii nebun, a mai spus-o si Trump in campanie, insa pe el nu l-a mai facut nimeni nebun, se stia, cum ar veni, dinainte si era ca si cum ai rosti un pleonasm…

Iata insa ca incep sa apara dovezile iar faptul ca o companie din Franta a sponsorizat organizatia terorista ISIS nu este decat inceputul dezvaluirilor care se prefigureaza in legatura cu acest subiect.

Aflam din „Le Monde” ca judecatorii din Paris…

…au primit o plangere impotriva companiei Lafarge. Pentru cei care nu cunosc, Lafarge este unul dintre „investitorii strategici” care au acaparat industria producatoare de ciment din tara noastra, alaturi de Holcim, cu care de altfel au si fuzionat mai tarziu. Un colos la nivel mondial, nu numai european.

Plangerea privea fapte de coruptie pe care angajatii companiei le-ar fi comis in Siria in sensul de a finanta cu bani organizatia terorista ISIS pentru a le permite francezilor sa isi continue business-ul intr-o zona controlata de teroristi. Astfel, o fabrica de ciment din Siria, cumparata de Lafarge cu 600 de milioane de Euro si intrata sub controlul teroristilor, si-a putut continua activitatea in schimbul finantarii de catre companie a activitatilor teroriste.

Finantarile se realizau in doua moduri – bani cash pentru a permite trecerea camioanelor Lafarge prin punctele de control amplasate de teroristi sau cumpararea unor materiale de pe piata locala de la furnizori care aveau legaturi cu ISIS. In acest mod, fabrica Lafarge primea dreptul de a functiona in continuare iar ISIS avea bani pentru a finanta activitatile teroriste.

Este asadar foarte posibil ca din banii oferiti mita de Lafarge sa se fi finantat activitati teroriste precum cele care au zguduit Parisul acum ceva timp, nemaivorbind de fetele violate, „infidelii” decapitati si toata populatia civila care a fost masacrata de gloantele jihadistilor, trase din arme cumparate cu banii Lafarge sau cu banii obtinuti din vanzarea de petrol catre anumite tari.

Credeti insa ca Lafarge este prima sau ultima companie care a finantat ISIS?

In niciun caz! Cu siguranta ca orice companie occidentala care s-a vazut pusa in pericol de a-si pierde afacerile din cauza razboiului civil din Siria macar s-a gandit daca nu a si pus in practica metodele de finantare ale ISIS pentru a fi lasati in pace sa isi continue business-ul.

Cu siguranta ca cei ca Putin sau ca Donald Trump care au acuzat Occidentul ca finanteaza terorismul islamic nu s-au gandit ca merge alde Hillary la jihadisti cu sacosa cu bani in mana, doar-doar or lua-o macar jihadistii la „scarmanat” daca Bill Clinton nu o mai face de mult… Nu! Acuzatiile priveau exact acest mod in care, cu buna stiinta a guvernelor occidentale, companiile private au finantat activitatile teroriste, platind regulat sume de bani membrilor ISIS. Acei bani au fost suficienti pentru arme, plata soldelor militarilor, combustibil si activitatile curente, fapt care le-a impulsionat teroristilor activitatile o perioada lunga de timp.

Nu ne indoim ca nu numai companii europene sunt pe lista rusinii ci si companii americane care erau prezente inainte de razboi in Siria sau in alte zone de conflict care au intrat sub dominatia ISIS.

Va mai mira acum de ce nu au ras occidentalii organizatia terorista ISIS de pe fata pamantului?

Sa nu va mire – pai cum naiba sa isi pericliteze ei afacerile pe care le „unsesera” cu atata banet si cu atata truda? Cum sa permita unui „neavenit” ca Bashar al Assad sa revina la putere si sa le strice „jucaria”? Cum sa fi venit presedintele de drept si sa fi investigat, Doamne fereste, afacerile necurate si modul in care ISIS isi finanta activitatile?

Realizati ca, imediat dupa ce razboiul va fi incheiat, cu sau fara sprijinul Occidentului (la acest moment rusii fac o treaba mult mai buna decat orice soldat american sau aliat cantonat in Siria), primele investigatii vor privi crimele comise de ISIS iar una dintre intrebari va fi – cum a fost posibil si cine a finantat aceasta organizatie terorista?

Fara indoiala, raspunsurile nu vor intarzia sa apara si atunci vor iesi la iveala multe alte companii, nu numai Lafarge.

Problema cu aceste multinationale este ca…

…aceasta este cultura lor – mituieste, distruge, omoara, fa orice numai fa profit! Sa nu ne mire ca multinationalele de la noi sunt tinute in puf de catre autoritatile statului in timp ce capitalul romanesc este prigonit, anchetat si condamnat!

Sa nu ne mire ca vedem cum Occidentalii si Inalta Poarta prefera sa puna in guvernul vasalilor romani oameni care au trecut prin astfel de multinationale – apropos, stiati ca domnul Borc, cel care se pregatea acum ceva vreme sa taie la sange orice salariu si sa dea afara zeci de mii de oameni, a lucrat, inainte de a ateriza in functia de vicepremier „tehnocrat” exact la Lafarge?

Sa ne mai mire de ce vedem numai neaveniti in functii cheie? Pentru tara sunt „neaveniti” dar pentru Occident un astfel de om trecut printr-o multinationala care este gata sa plateasca si pentru bombele care ii vor omori conationalii, este testat si aprobat pentru orice i s-ar cere sa faca de catre stapanii lui de facto, iar aceia nu sunteti nici voi, cei care cititi acest articol, si nici sefii lui din Guvern ci sunt cei din afara tarii.

Concluzie

Lafarge nu este singura companie care a procedat astfel. Ironia este ca cele mai sangeroase atentate comise (si) cu sprijinul banilor platiti catre ISIS de francezi au fost comise in…Franta.

Poate acum se trezeste planeta si realizeaza ca ISIS de fapt nu s-a autofinantat niciun moment ci a fost finantata in mare parte cu banii Occidentului.

Si il faceati nebun pe Putin…si pe Trump… Care e mai nebun acum?

Sursa foto: thehigherlearning.com

Share.

Despre Autor

Un comentariu

 1. Ali Ibraim pe

  Toată stima pentru articol și totuși.., consider că n-ați evidențiat aspectele esențiale ale terorismului și anume: cine și de ce s-a inventat terorismul islamic?.
  Cu permisiune dvs. aș începe cu noțiunea de „terorism islamic” – în perioada postdecembristă am simțit-o pe pielea noastră și anume că, interesele transfrontaliere nu țin cont religie.., revenind la lumea arabă, întâmplarea a fost ca statele vizate pentru resursele naturale, au avut o populație majoritar musulmană. În concluzie, dacă aceste state erau popule de adepții altor confesiuni religioase.., terorismul ar fii existat cu o altă denumire.
  În opinie personală, consider că terorismul nu s-a auto-inventat, ci a fost inventat de statele occidentale în scop economic.
  Cum bine se trâmbițează despre „democrația” occidentală, aceștia pentru a nu fii arătați cu degetul printr-o invazie nemotivată, s-au folosit de acest alibi (terorismul), pentru a pune mâna pe resursele naturale.
  Astfel, occidentalii au specializat mercenari precum Ossama bin Laden și trimiși în țările de origine, cu scopul vădit de a destabiliza guvernele lumii arabe.., urmând ca aceiași occidentali în numele „democrației” să invadeze statele în cauză.
  Dacă vom analiza substratul economic, vom concluziona că sunt 2 avantaje imense, pe de o parte resursele naturale, pe de altă parte reconstrucția din temelii a orașele și nu numai, a statelor respective.
  Particularizând Compania Lafarge.., credeți că acesta a avut doar interesul de a-ș continua o activitate muribundă pe timp de război, sau perspectiva în a furniza materia primă pentru reconstrucția statelor ruinate de bombardamentele occidentalilor?
  https://youtu.be/18e46BQxZUg

Lasa un raspuns

eleven − 4 =