Disclaimer: acest articol nu are legatura cu rezultatul meciului din deschiderea C.E., Franta – Romania. 

Am mai vorbit pe Politic Scam despre cum suntem manipulati prin teroare; la acel moment era vorba despre o tehnica de manipulare folosita de catre politicieni pentru a ne tine sub control. Acum este vorba despre altceva. Ceva mai serios, ceva care isi va pune cu adevarat amprenta asupra desfasurarii Campionatului European de Fotbal din Franta, campionat care va incepe diseara cu meciul Franta – Romania: terorismul.

Football vs. Terrorism

Desi nu ne place sa o recunoastem, meciul intre fotbal si terorism a inceput inca din noiembrie 2015, atunci cand luptatorii unor factiuni afiliate ISIS au incercat sa se arunce in aer la un meci amical al Frantei disputat pe stadionul Stade de France din Saint-Denis. Intrucat nu au reusit sa treaca nedetectati de stewarzii de la intrarea in stadion, teroristii si-au detonat centurile cu explozibil in afara stadionului si au semanat teroare si moarte pe strazile si prin cafenelele pariziene. La acel meci, presedintele Frantei, aflat in tribune, a fost evacuat de urgenta iar spectatorilor li s-a cerut sa ramana pe gazon dupa terminarea partidei pana cand politia va da semnalul ca acestia se pot deplasa pe strazi in siguranta.

Meciul dintre fotbal si terorism continua din pacate si pe perioada disputarii campionatului european. Deja, asa cum prezentam si noi, s-au emis anumite alerte, existand informatii ca teroristii pregatesc atentate chiar si la meciul de deschidere de pe 10 iunie dintre reprezentativa tarii gazda si „tricolori”. Va sfatuiam in articolul nostru sa luati anumite masuri de siguranta de bun simt daca aveti de gand sa va deplasati la meci, masuri pe care le-am fi luat si noi daca am fi cumparat bilete la partida. Probabil ca vor fi multi suporteri romani in tribune si, atat pentru ei dar si pentru toti ceilalti iubitori ai fotbalului care se vor afla pe perioada campionatului in Franta, ne dorim sa nu se intample nimic iar politia si serviciile secrete sa preintampine orice atentat, desi si-au dovedit incompetenta de atatea ori…

Manipularea prin teroare: football vs. terrorism 0 – 1

De fapt, ce face terorismul sau ce urmaresc sa realizeze teroristii? Asa cum rezulta si din numele actiunilor, acestia doresc sa raspandeasca teroare; frica, odata inoculata in randul publicului larg va genera o anumita opinie pentru o anumita idee pe care o urmaresc teroristii. Asa cum uneori sunt rapiti cetateni ai unor state occidentale si se cere ca guvernele respective sa ia anumite masuri, de regula de eliberare a unor alti luptatori sau de retragere a trupelor guvernamentale dintr-o anumita regiune, teroarea raspandita in randul societatii civile prin comiterea unor atentate are acelasi scop: raspandirea fricii in randul cetatenilor, cetateni care ar trebui la randul lor sa puna presiune pe cei din conducerea guvernelor lor pentru a lua masuri de neimplicare in conflictele cu teroristii. Celebrele videoclipuri ale ISIS in care acestia decapiteaza cate un cetatean occidental contin deseori mesaje catre guvernele occidentale, spunandu-le ca atata vreme cat vor continua sa lupte impotriva lor, vor continua si ei sa le omoare cetatenii. Manipularea opiniei publice, prin inocularea terorii, are ca scop adoptarea unor anumite opinii defensive – se doreste ca oamenii sa inceapa sa isi puna intrebari daca este sau nu in favoarea societatii sa continue o lupta care nu este a lor, o lupta care este posibil sa ucida multi alti cetateni occidentali nevinovati, intrebari care vor fi adresate mai devreme sau mai tarziu, clasei politice.

Va amintiti de atitudinea societatii americane in momentul in care au inceput sa soseasca primele vesti teribile din Vietnam? Va amintiti ce proteste erau pentru ca SUA sa isi aduca militarii acasa si sa inceteze a continua o lupta care nu era de fapt a lor si care omora mii si mii de cetateni americani? Exact acelasi lucru se doreste si in acest caz – semanarea terorii in scopul determinarii societatilor democratice de a inceta lupta impotriva ISIS.

De ce consideram ca scorul football vs. terrorism este deja 0-1? Simplu: indiferent daca se va comite sau nu un atentat in timpul acestui campionat, terorismul a castigat – prezenta competitie se va desfasura deja sub imperiul fricii si teroarei iar acesta reprezinta de fapt unul din scopurile teroristilor. Faptul ca suporterii se vor teme sa mearga la stadion, se vor teme sa mearga pe strazi sau sa stea la cafenele inainte de meci, faptul ca autoritatile se pregatesc parca de razboi in Franta, alertandu-si cetatenii cu privire la masurile pe care sa le ia in cazul unor atentate si luand masuri de securitate nemaintalnite pana in prezent, face ca teroristii sa fi inscris deja un gol chiar inainte de primul fluier al meciului…

In loc de fluier final

Nu mai conteaza ce scor va fi diseara sau in celelalte meciuri ale campionatului. Faptul ca frica de atentate a fost deja semanata in randul suporterilor de la acest campionat reprezinta o victorie lejera a terorismului. Indiferent cata bucurie va fi transmisa telespectatorilor de acasa la marcarea golurilor, nimeni din interiorul stadionului nu va putea uita ca in orice moment, in stadion sau in afara, cineva se poate gandi sa semene teroare sau moarte.

Football vs. Terrorism 0 – 1

Hai, Romania…cu bine inapoi acasa…!

Share.

Despre Autor

2 comentarii

 1. Dar dacă teroriștii au cetățenie franceza ?
  Ei se luau de noi din cauza ȚIGANILOR,
  Noi ce sa le facem acum…. Sa le punem vize pe Pașapoarte ca sa vina in Romania dupa ce vor fi controlați in vama?
  Le a plăcut sa le fure bogățiile din colonii, le place si acum sa ii fure sub diferite forme ……. Dar când se revolta, ca întodeauna vor face armata din cetățenii altor tari ( …. Acum avem campionatul….)
  Va fii momentul prielnic sa se spună ca întreaga Europa sa se întoarcă împotriva LOR ….( a cui ? A cetățenilor francezi ..,,)
  Ar trebui sa înceapă sa si asume iar noi sa le o spunem in fata, nu sa vorbim dupa perdea

Lasa un raspuns

five × 3 =