A socat pe multi vizita lui Hans Klem, purtatorul de cuvant al Inaltei Porti (a se citi ambasadorul SUA in Romania) la Palatul Parlamentului, mai precis, la Valeriu Zgonea, un fost pesedist dat afara din partid de catre fostii colegi si aflat acum si pe farasul demiterii din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Intr-un joc politic ce tine de tehnica de manipulare „transferul pozitiv de imagine”, ambasadorul, care este respectat in Romania, ca mesager al americanilor, a tinut mortis sa transmita atat politicienilor dar si institutiilor statului si poporului roman ca SUA + VALERIU ZGONEA = LOVE. Nu credem ca va avea succes tehnica de manipulare americana, dar episodul ne-a adus aminte de evenimentele din perioada interbelica si postbelica.

Frantuzoaicele si nazistii

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, atunci cand Parisul a fost sub ocupatie nazista, unor frantuzoaice le cam faceau cu ochii ofiterii germani. Din gluma-n…pat (faceti voi rima), frantuzoaicelor le placea sa fie vazute mai apoi pe strada la bratul cate unui arian get-beget, sa crape de invidie vecinele din cartier. Ulterior, amantlacul era recompensat cu cate o ciocolata, cu cate un ciorap de matase (atunci, din lipsa, fetele isi desenau o dunga pe picior ca sa para ca au ciorapi) sau cu cate o bijuterie-doua.

La finalul razboiului insa, atunci cand nazistii au fost alungati din tara, frantuzoaicele care colaborasera cu nemtii le-a fost aplicata o pedeapsa injositoare la vremea aceea: au fost rase in cap. Fetele „slute” au facut mai apoi deliciul parizienilor care au ras de ele in timp ce acestea au fost obligate sa defileze, aproape dezbracate si tunse la zero, prin capitala Frantei.

Zgonea si americanii

Imaginea lui Zgonea langa ambasadorul american ne-a adus aminte de imaginea cu fetele bucuroase la bratul nazistilor – e drept, nu stim ce fel de ciocolata sau izmene de matase primeste Zgonea de la americani… Ramane o singura intrebare…

Cine il va tunde pe Zgonea dupa ce americanii isi vor pierde influenta in Romania? 

Faptul ca suntem sub ocupatie mai poate constitui un dubiu doar pentru cei care nu au deschis inca ochii sa vada – nu este vorba de una militara (desi nu stim cati romani au imbratisat ideea construirii „scutului” de la Deveselu) ci de una geo-politica si economica. Apartenenta la NATO ne-a adus multa bataie de cap, cateva zeci de tineri morti „pe campul de lupta” din Afganistan sau din te miri ce alte locuri ale „patriei” si multe obligatii. De atacat ne ataca dracu’ sau poate SATAN, dar asta abia acum cand a devenit operational scutul anti-racheta; pana acum nu avea nimeni nimic cu noi.

Faptul ca suntem o tara sub ocupatie ne-o demonstreaza modul in care americanii ne trateaza, inclusiv in cadrul ceremoniilor militare: la ceremonia de la Deveselu, steagul Romaniei a fost umilit de catre americani, care au stat cu spatele sprijinit pe el, in timp ce drapelul lor a stat deasupra, vizibil, la loc de cinste. Pacat ca nu am vazut pe-acolo si steagul NATO, pentru ca ni se spune ca acest scut este unul al Aliantei pentru a apara toate statele membre, dar se pare ca nu e chiar asa… Altfel, de ce ar fi lipsit drapelul sau simbolurile NATO de la ceremonii?

To be continued…

Ocupatia americana va mai continua o vreme. Zgonea se va bucura inca un timp de ciocolata sau izmenele de matase americane, desi cel mai probabil va fi dat jos din functia de presedinte al Camerei de catre „partizanii” din PSD. Vom vedea cine il va tunde la finalul ocupatiei…

Explicatie foto: sus, Zgonea, la bratul lui Hans (nume cu rezonanta) Klem, ambasadorul SUA la Bucuresti; jos: frantuzoaice tunse dupa ce Parisul a fost eliberat de nazisti.

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

4 × 5 =