In SUA vor avea loc alegerile prezidentiale in aceasta toamna, poporul american avand de ales intre Hillary Clinton, omul establishmentului, pentru care inclusiv FBI si-a pus obrazul si miliardarul Donald Trump, un razvratit impotriva sistemului, un om care nu are aceleasi planuri cu elita americana si cu cei care au tras sforile la Washington in ultimele decenii. Hillary provine dintr-o familie educata de catre si in spiritul sistemului american, o familie in care inclusiv sotul a fost presedintele SUA, in timp ce Donald provine dintr-o familie de afaceristi care au luptat toata viata cu sistemul, cu fiscul american, cu institutiile de stat, cu „establishmentul”. Cine va castiga? De regula, castiga cine manipuleaza mai mult si mai bine opinia publica – apropos, ultima data a facut-o Obama, presedintele-Facebook (va suna cunoscut?) – Can we manipulate? Yes, we can!

Hillary Clinton vs. Donald Trump – prima confruntare televizata

Cine a avut curiozitatea (noi am avut) sa urmareasca live prima confruntare televizata intre Hillary Clinton si Donald Trump a putut-o face saptamana aceasta, inclusiv la televiziunile romanesti de stiri – or fi fost ele corigente la capitolul „cutremur” dar cand e ordinul stapanilor americani ai mass-media romanesti, cu placere!

Se spune ca a fost cea mai urmarita confruntare pentru alegerile prezidentiale din istoria Americii si nu putem sa ii contrazicem – 90 de milioane de americani, plus alte cateva milioane pe tot globul, au urmarit o confruntare tipic americana, in care ambii candidati au scos armele politice cum nu prea se face pe la noi. E drept, nu era nici Robert Turcescu moderator si nici vreun securist acoperit auto-descoperit…

Ce ne-a consternat insa a fost altceva – desi ni s-a parut si noua ca si altora inca din noaptea respectiva ca Trump s-a descurcat mult mai bine (fiind mai incisiv si spunand lucrurilor pe nume), ulterior, mare ne-a fost mirarea cand televiziunile romanesti au inceput sa ne prezinte sondaje de opinie care indicau ca americanii au votat ca Hillary l-ar fi invins pe Donald in confruntarea televizata… Mirati, am inceput sa cautam si opinia CNN, televiziunea care gazduise confruntarea – fix acelasi lucru – conform sondajului CNN, americanii credeau intr-o proportie covarsitoare ca Hillary l-a invins pe Donald Trump. Poate nu judecam noi destul de americaneste, ne-am spus…

Nu era asa – sondajele de opinie fusesera „aranjate” sa o scoata pe Hillary invingatoarea primei confruntari…

CNN a prezentat un sondaj care o indica pe Hillary castigatoare cu 62% in timp ce Trump avea 27%, restul neindicand un anumit castigator (vezi sursa aici). 62 la 27, intr-un sondaj al CNN!!! Va dati seama? Problema cu acest sondaj (care s-a perpetuat in tot fluxul informational american si international) este una singura – au votat doar 521 de telespectatori (!!!), dintre care 26% republicani (ai lui Trump), 41% democrati (ai lui Clinton) si vreo 33% independenti. Asadar, din milioanele alea de telespectatori, pentru uriasul CNN votasera doar 521 de telespectatori – irelevant! Si totusi, unde votasera restul telespectatorilor?

Aici era si secretul – in timp ce televiziunile americane si internationale preluau manipularea CNN cum ca Hillary invinsese, sondajele facute de mass-media alternative si nu numai il indicau invingator pe Trump, astfel:

 • Time magazine (1 340 992 voturi) : Trump 52%, Clinton 48%.
 • Drudge Report’s : 81.5 % Trump, Clinton 18.5 %.
 • CBS : (83 171 voturi) : Trump 49.70%, Clinton 33.41%.
 • CNN* (521 voturi) : Clinton 62%, Trump 27%.
 • Washington Times : Trump 70%, Clinton 24%.
 • ABC News (79 996 voturi) : Trump 55%, Clinton 10% (in spatele altor candidati).
 • Breitbart (246 641 voturi) : Trump 75.6%, Clinton 24.4%
 • CNBC (710 920 voturi) : Trump 65%, Clinton 35%
 • Slate : Trump 54%, Clinton 45%
 • Heavy (68 893 voturi) : Trump 72%, Clinton 25%
 • Fortune (445 835 voturi) : Trump 56%, Clinton 44%
 • The Hill, un site anti-Trump (114 810 voturi) : Trump 58%, Clinton 36%
 • Politopinion : Trump 77%, Clinton 23%
 • TheTruthdivision (36634 votes) : Trump 84%, Clinton 16%
 • The right Scoop (73 240 votes) : Trump 71%, Clinton 23%

Dupa cum vedeti, Trump a castigat detasat sondajele de opinie in care au votat sute de mii de americani. De ce nu sunt prezentate si acestea?

Simplu – pentru ca nu convin „sistemului”; se doreste ca opinia publica americana sa ramana cu convingerea ca Hillary este favorita, ca este mai buna, ca va castiga – astfel se descurajeaza prezenta la vot a sustinatorilor lui Trump si in acelasi timp se poate acoperi mai usor o eventuala frauda la vot (sa nu credeti ca americanii sunt straini de astfel de metode, la ei votul se desfasoara electronic – alo, STS, v-ar placea, nu?).

De ce este favorizata Hillary si nu Trump?

„Sistemul” are planuri mari, planuri care pot fi zadarnicite de un Trump in deplinatatea „nebuniei” mentale. Un Trump razvratit impotriva sistemului s-ar opune unui razboi, mai ales unuia nuclear, in timp ce duduia Clinton ar executa fara sa cracneasca ordinele pe care le primeste. Fara razboi, cum s-ar mai imbogati fabricantii de armament americani, cum ar mai acapara americanii campuri intregi pentru petrol ieftin, cum s-ar mai face petrodolari, cum s-ar mai indatora populatia cu trilioane de dolari, cum s-ar mai unge rotitele sistemului?

Trump intentioneaza sa retraga trupele americane de pe teatrele de operatiuni si sa foloseasca banii respectivi pentru economia americana. Trump intentioneaza sa aduca acasa companiile americane care au fugit peste granita in Mexic si produc acum bunuri pentru piata americana, exportul catre America fiind scutit de taxe (!!!). Trump intentioneaza sa renegocieze tratatele internationale privind comertul si nu numai. Trump doreste, pe scurt, sa rastoarne un intreg sistem construit de elita mondiala, in timp ce Clinton ar continua aceleasi planuri. Acum aveti imaginea mai clara?

Cine va castiga?

Sistemul sau anti-sistemul? Hillary (sistemul) are alaturi banii elitelor si influenta mass-media conventionale care deja s-au pus pe manipulat opinia publica americana pentru a-i asigura duduii cat mai multe voturi. Trump (anti-sistemul) are alaturi bani din surse proprii si donatii si o serie de proiecte ce fac parte din mass-media alternative care incearca sa se faca auzite intr-o larma de urlete pro-Hillary ale mass-media conventionale.

Sincer, ne-am mira sa castige Trump – ar fi o prea mare victorie impotriva sistemului intr-o America din ce in ce mai controlata de fel de fel de mecanisme care permit autoritatilor sa spioneze, sa controleze si sa manipuleze proprii cetateni fara nicio limita (vezi de ex. Patriot Act).

Mai sunt doua luni si ne lamurim…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

20 + two =