Ca ortodocsi crestini mergem la biserica, ascultam cuvintele preotilor si avem credinta ca acestia vegheaza la mantuirea noastra spirituala. Dar oare asa este?

Ieri ne-a fost dat sa vedem adevarata fata a „diavolului” – patriarhul Daniel a catadicsit, in cel mai pur stil johanescian, sa ne „binecuvinteze” cu un comunicat de presa rostit prin gura purtatorului de cuvant, care a declarat ca Patriarhia Romana este de acord cu constructia moscheei in Bucuresti intrucat, tineti-va bine, aceasta nu va fi asa de mare!

Daniele, pe cat ne-ai vandut, omule?

Patriarhul Daniel, cel care trebuia sa fie primul care vegheaza la pastrarea credintei stramosesti pe aceste meleaguri, este de fapt primul care s-a lepadat de ea. Manipularea sociala atinge apogeul – in timp ce cu o mana Daniel blagosloveste in limba lui ecumenica multimile de credinciosi, cu cealalta primeste argintii celor care doresc sa faca din Romania o tara multi-confesionala in care Marea Moschee Islamica sa convietuiasca in Bucuresti alaturi de Catedrala Ortodoxa a Mantuirii Neamului.

Inscaunarea lui Daniel in fruntea Bisericii Ortodoxe…

…nu a fost lipsita de controverse si incidente. Daniel era recunoscut ca fiind deja „scolit” in Occident in spiritul ecumenismului (un curent de opinie in sanul bisericii care propaga ideea ca ortodoxia ar trebui sa se infrateasca cu islamismul si cu alte credinte in slujirea aceluiasi Allah) iar cei care nu inghiteau faptul ca romanii sunt un popor ortodox prin excelenta au luptat mult pentru aducerea unui promotor al ecumenismului in fruntea bisericii ortodoxe romane.

Venirea lui Daniel in fruntea BOR a fost una destul de ciudata – moartea Preafericitului Teoctist in timpul unor proceduri medicale relativ simple a alimentat deplin teoriile conspiratiei si atunci s-a nascut ideea ca Teoctist trebuia inlaturat intrucat nu aderase la miscarea ecumenica; in locul lui a fost inscaunat (vrednic este!!!) Daniel Ilie Ciobotea, un tip destul de umblat in afara tarii si despre care exista informatii „pe surse” cum ca ar fi de fapt omul vechii si noii Securitati (o Securitate care nu a disparut de fapt niciodata, sa ne intelegem), un tip care s-a ocupat intr-o perioada destul de tulbure pentru Romania de…relatiile externe ale Bisericii Ortodoxe Romane.

Parerea lui Daniel despre Marea Moschee…

…e ca este o initiativa care nu intra in contradictie cu religia ortodoxa intrucat Marea Moschee nu e de fapt…atat de mare!!!

Da, asa cum ati citit: purtatorul de cuvant al Patriarhiei s-a referit la problema ridicarii moscheii in Bucuresti drept una care nu are o asa importanta covarsitoare intrucat s-au interesat mai marii bisericii si au aflat ca respectiva constructie nu va fi atat de mare…

Acum, nu stim nici noi cum sa o mai interpretam… E drept ca sunt zvonuri si dovezi privind dragostea unor „preasfinti” parinti pentru marime, lungime sau grosime, dar nu credeam ca tot dupa aceste criterii vor judeca si pericolul construirii unei moschei in Capitala Romaniei!

Asa, Daniele, ia mai zi-ne – de lunga e destul de groasa sau cum?

In mintea lui Daniel, daca moscheea nu e mare atunci nu e niciun pericol. Nu stim ce inseamna mare, lunga sau groasa pentru gusturile patriarhului (acestea oricum sunt niste secrete extrem de bine pazite de catre Biserica Ortodoxa Romana), dar cert este ca nu ai cum sa te pretinzi un aparator al ortodoxiei pe aceste meleaguri si sa permiti construirea unor lacase de cult ale altor credinte, de o asemenea anvergura, pe meleagurile romanesti. Asta mai ales atunci cand poporul a luat singur initiativa si a inceput sa protesteze dupa cum puteti vedea:

In cine sau in ce crede Patriarhul Daniel?

Credem ca acesta crede in ordinele primite. Atat. Dar, stiti cum e cu credinta – crede si nu cerceta…ca daca vom cerceta ajungem la concluzii care vor soca…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

18 − two =