Justitia romana… Stiti acele cazuri in care unei batranici care fura o paine pentru ca moare de foame cu  cuponul de pensie de 2 lei in mana i se „ofera” cu darnicie judecatoreasca vreo 4 ani de detentie in timp ce unui criminal care a ucis cu sange rece i se ofera cu aceeasi darnicie libertatea?

Urmare a articolului nostru de ieri, „Justitia ucide„, am primit pe adresa redactiei un mail care ne-a facut sa ne aplecam si asupra situatiilor in care justitia nu ucide la propriu ci ucide orice dorinta de dreptate pe care oamenii de rand din tara asta o au de la „doamna cu esarfa la ochi si cu balanta in mana”.

Se spune ca justitia trebuie sa fie oarba

Acest principiu inseamna nu sa inchizi ochii si sa tragi o motaiala atunci cand avocatul apararii sau procurorul tocmai isi sustine pledoaria, adica sa nu vezi probele de la dosar, ci sa fii impartial si corect cu absolut toate partile si sa judeci echidistant si cu o corectitudine dincolo de orice banuiala.

Nu se intampla insa intotdeauna asa ceva…

Cazul asupra caruia ni s-a atras atentia si il vom detalia astazi este cel al judecatorului Epure…Marius Epure de la Curtea de Apel Constanta.

Nu suntem primii care scriu despre acest stimat domn. De altfel, este suficient sa dai o cautare pe Google dupa numele acestuia si vei gasi o sumedenie de articole despre el…si niciunul intr-un context pozitiv.

Intrebarea noastra este – oare nimeni nu a reusit sa lamureasca toate acele acuzatii care i se aduc judecatorului Marius Epure? O intrebare suplimentara – oare acest judecator, avand in vedere acuzatiile care i se aduc in presa locala si cea centrala, mai este capabil sa judece impartial cazurile pe care le judeca? Si inca o intrebare, si cu asta trecem la prezentarea faptelor – acest judecator mai activeaza in cadrul Curtii de Apel Constanta?

Problemele in dosarul albanezului Blenis

Nu, nu e vreun jucator de fotbal recent transferat de Dinamo si nici vreo speranta de pe la Viitorul Constanta. Omul asta (de fapt animalul asta), impreuna cu un complice, roman, a ucis cu sange rece o familie in anul 2004 – familie constituita din sot, sotie si fetita de 8 ani. Mobilul crimei – jaful, cei doi autori plecand cu bani, bijuterii si autoturismul victimelor.

Desi probele indicau ca autorii crimelor sunt cei doi, la unul din termenele de judecata stimabilul judecator Epure a dispus restituirea cauzei la Parchet si punerea de indata in libertate a lui Blenis. Decizia judecatorului, in contradictie totala cu probele, a nascut o furie pe plan local, atat a rudelor victimelor cat si a anchetatorilor si organelor de parchet… Credeti ca l-a durut pe Epure constiinta? Da’ de unde!!! L-a durut la basca…chiar daca ziaristii constanteni au scris rauri de cerneala despre decizia magistratului Epure.

Deci…criminal pus in libertate de domnu’ Epure…bun! De fapt nu e atat de bun pentru ca in 2009 o instanta a apreciat definitiv probele si tot definitiv l-a condamnat si pe Blenis, asa cum era si cazul. La inchisoare pe viata.

Problemele in dosarul traficantilor internationali de cocaina

Prin 2008, acelasi judecator Epure mai dadea o „lovitura”, de data aceasta unor traficanti internationali de cocaina. Lovitura cu eliberarea din arest, fireste…

Cei trei, pe numele lor de „daci” Vasile Tiba, Laura Virginia Koshiba si Alexandru Mihai Zainea, fusesera prinsi cu 10 kilograme de cocaina pe aeroportul din Amsterdam. Toate bune si frumoase, cei trei fiind arestati; la nici o luna de la arestare insa, intervine pe fir acelasi judecator Epure care decide, bineinteles, eliberarea lor din arest. Simplu, motivand ca cei trei nu au mai comis fapte penale pe teritoriul Romaniei.

Ei, si ce daca Tiba mai avea cateva recidive la activ, domnului judecator Epure din Constanta nu i s-a parut ca ar fi totusi atat de grave – fals, uz de fals, fals privind identitatea in Romania, pentru care si-a luat si o condamare si a stat o perioada inchis, si posesie de droguri prin Australia… Ei, mai da-i dracului de canguri si de crocodili australieni…omul a fost pus in libertate prin decizia lu’ domn Epure, alaturi de complicii sai.

Acu’ insa-i acu’! Stati sa vedeti ce a facut dom’ judecator intr-un alt caz celebru…

Problemele in dosarul Bank of America

Cu siguranta nu va mai amintiti, dar prin 2005 facea furori cazul unor tineri constanteni care au prejudiciat Bank of America cu un milion de dolari prin metode informatice. Procesul s-a taraganat si cei patru au trecut prin mai multe termene pana s-a ajuns ca in anul de gratie 2015 sa se ajunga la condamnari.

Nu oricine a dat condamnarea ci acelasi dom’ judecator Epure. Ei bine acesta i-a eliber…stati asa…credeati ca i-a eliberat, nu?

Ei bine, nu! De aceasta data domnul judecator Epure, in ciuda numeroaselor probleme semnalate de avocatii apararii si de cei patru inculpati in acest dosar, s-a decis sa acorde lui Mihai Ghiata, unul dintre inculpati, o pedeapsa cu inchisoarea…nu mult, vreo 10 ani! Asta pentru ca jefuitorul americanilor nu ar fi dorit sa accepte o anumita solicitare venita din partea justitiei „oarbe” prin intermediul interpusilor acestui domn Epure. Ca daca ar fi acceptat…alta era situatia si poate justitia ar fi fost darnica si in cazul lui Ghiata asa cum a fost in cazul criminalilor sau in cazul traficantilor de droguri…dar asa…ia mai putrezeste tu, domn Ghiata la puscarie!!!

Una e cand un criminal strain ucide trei romani, intre care o fetita de 8 ani si alta cand despre un roman se spune ca a jefuit Bank of America, nu? Pentru ca…americanii! Ati inteles?

Mihai Ghiata se afla in acest moment in afara granitelor tarii, unde a fugit de „impartiala” justitie romana. Stiti ce ne-a atras atentia la acest fugar? O declaratie pe care am gasit-o in Justitiarul:

O să mă întorc în România doar atunci când mi se va asigură în scris rejudecarea tuturor dosarelor și un proces penal echitabil pentru fiecare caz în parte.

O să mă întorc în România când nu se va mai folosi legea abuziv, când toți procurorii, judecătorii și lucrătorii serviciului de probațiune vor răspunde penal pentru dosarele fabricate ilegal.

O să mă întorc în România când la conducerile cheie nu vor mai fi valeții SUA, iar din sediul DNA vor fi dați afară toți agenții acoperiți ai CIA și vor fi judecați pentru înaltă trădare.

Ba, ia stai asa…ce zice omul asta?

Bun, am inteles, un fugar, dar unul care acuza institutiile cheie ale Romaniei ca sunt conduse de valetii SUA…si care vorbeste despre agentii acoperiti care se afla in sediul DNA? Pai asta spune si Ghita si atatia altii, unii fugiti afara, altii inca in tara. Si sunt multe alte voci care acuza serviciile de forta romanesti de non-combat, ba chiar de servilism, in fata serviciilor americane.

Apropos – cand dracu’ o sa incetam sa mai fim sclavii americanilor? Cand o sa incetam sa mai executam ordinele primite de la Washington? Alo! Domnu’ Trump! Se aude? Spuneti-le alor vostri sa nu mai dea ordine alor nostri ca, dracu’, na…ajung ordinele la vreunu’ precum dom’ Epure si…asta nu se joaca, ati vazut!!!

Justitia – oarba? Ba pe dracu’! Tocmai v-am aratat mai sus…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

14 + 8 =