A incercat si Liviu Dragnea sa lanseze o fumigena pentru presa da’ nu i-a iesit, ba dimpotriva, a dat impresia unui lider politic care nu cunoaste absolut deloc bucataria interna a celui mai mare partid din Romania, dupa numarul membrilor sai: PSD. Acest esec in a pune in aplicare o tehnica simpla de manipulare denota, prin caracterul de exceptie, faptul ca strategiile de P.R., strategiile politice si punerea in aplicare a acestora nu se fac totusi de catre oricine si oricum. Ceea ce a incercat Dragnea sa faca nu trecuse prin prisma gandirii consilierilor sai politici si de comunicare, suntem absolut convinsi, altfel nu ar fi iesit atat de prost ca imagine pentru protagonist.

Dar, ce s-a intamplat mai precis?

In contextul in care ambele mari partide, PSD si PNL, incearca sa se pozitioneze cat mai favorabil in vederea alegerilor locale si generale (ultimele ceva mai importante) care vor avea loc in acest an si orice aliat conteaza, ambii lideri, atat Gorghiu cat si Dragnea incearca sa isi apropie inca de pe acum liderii celorlalte formatiuni mai mici. In acest moment, dupa ce UNPR si-a anuntat intentia de a merge singuri pe liste la „locale” si abia ulterior vor vedea daca negociaza formarea unei aliante cu vreo formatiune politica, a venit randul lui Tariceanu, liderul ALDE, pentru a fi abordat si convins in orice fel – si cum se putea incerca mai bine, s-a gandit Dragnea, decat sa il ameninte pe acesta cu schimbarea din functia de presedinte al Senatului. Lucrul acesta insa nu se face peste noapte si pentru o astfel de initiativa iti trebuie atat sustinere in Parlament cat mai ales un motiv plauzibil si care sa prinda atat la membrii tai de partid, la ceilalti senatori dar mai ales la masele de alegatori care, in caz contrar, ar vedea in PSD doar o formatiune politica ahtiata dupa functii si care schimba oamenii doar pentru ca nu sunt propusi de partidul lor.

Strategia lui Liviu Dragnea era sa inventeze pentru presa un conflict, o pretinsa nemultumire a grupului senatorial al PSD si UNPR, pentru a putea ulterior sa aiba motiv pentru o initiativa de schimbare a lui Tariceanu din functie. Bineinteles ca nu ar fi dus nici aceasta initiativa pana la capat, dar ar fi avut material pentru a negocia mai usor cu Tariceanu De aceea, cand la iesirea din sediul partidului l-au intampinat reporterii pentru declaratii, acesta a spus dintr-o rasuflare: „Există o oarecare nemulţumire în grupul senatorial şi discuţia finală o vom avea la întâlnirea cu grupurile de la sfârşitul săptămânii viitoare”. Apoi a plecat, razandu-si pe sub mustata pentru intoxicarea de presa pe care credea el ca o lansase; probabil se gandea ca televiziunile vor anunta stirea si ca senatorii PSD si UNPR vor lua situatia ca atare si vor intelege ca trebuie sa „existe o oarecare nemultumire” vis-a-vis de Tariceanu ca sef al Senatului.

Surpriza totala pentru seful PSD a venit atunci cand jurnalistii de la Digi 24 s-au pus pe verificat situatia sesizata de Dragnea si, intr-un reportaj succint, au aratat nu numai ca nu exista nemultumire din partea senatorilor PSD si UNPR la adresa sefului Senatului, dar mai mult, unii dintre acestia erau de parere ca de fapt e o nemultumire personala a lui Dragnea: ” (Este) mai degrabă o nemulţumire a preşedintelui partidului, sigur că am fi putut să ne consultăm ceva mai mult pe tema asta„. Cu alte cuvinte, un mesaj din partea senatorilor catre presedintele PSD de genul: Dragnea, daca tot vrei sa arunci fumigene, mai zi-ne si noua. Sau cum bine au punctat jurnalistii, „tradare-tradare, dar s-o stim si noi„.

Se pare insa ca Dragnea nu l-a citit pe Caragiale…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

seventeen − 5 =