Dragnea. Liviu Dragnea. Presedintele PSD. Omul care va face si va desface absolut totul in tara aceasta in urmatorii patru ani daca nu se intampla vreo minune pana la alegerile din toamna. Daca ieri l-a faultat tocmai pe Victor Ponta, colegul sau de partid, poimaine poate faulta pe oricine doreste – presedinti de Camere, sefi de parchete, sefi de politie, oricine. Si, pentru ca razboiul sa fie castigat pe deplin, Dragnea si-a setat deja o tinta – justitia.

„Poporul roman trebuie sa aleaga – ori paine, ori catuse!”

Cam aceasta a fost esenta declaratiei lui Liviu Dragnea la iesirea de la DNA, unde i s-a adus la cunostinta ca trebuie sa dea cu subsemnatul intr-un alt dosar ce priveste infractiuni de coruptie:

Romanii trebuie să se hotărască dacă în loc de o alimentare cu apă preferă un denunţ, dacă în loc de o şcoală preferă un dosar sau în loc de o pâine mai bună preferă nişte cătuşe.”

Liviu Dragnea dorea sa faca o paralela – pe vremuri, conducatorii Romei, pentru a tine poporul in frau, ii ofereau paine si circ. Painea, la propriu, circul – in arena, unde aveau loc lupte de gladiatori. Astazi insa, nu ni se mai ofera decat circul – politicieni incatusati, afaceristi plimbati pe la DNA, dosare, scandaluri, stiri pe surse, can-can-uri; painea o mananca altii, la noi nemaiajungand decat firimiturile…

Declaratia lui Liviu Dragnea vine si in contextul in care astazi, CCR va decide asupra constitutionalitatii incriminarii infractiunii de abuz in serviciu, asa cum este ea  definita de Codul Penal, infractiune care constituie obiectul a 42% dintre dosarele DNA si care, daca va fi declarata ca fiind neconstitutionala, va duce la eliberarea sau la scaparea de dosare a unui numar important de politicieni, oameni de afaceri sau oameni cheie din administratia publica locala.

Falsa alegere

Intr-un articol anterior am descris tehnica falsei alegeri: tehnica presupune oferirea de catre cel care doreste sa ne manipuleze a doua optiuni, dintre care niciuna nu constituia alegerea noastra de la inceput – „Deci, cat doriti sa dati avans, 20% sau 40%?” Pai, parca nu era vorba de niciun avans la inceputul negocierilor…dar, desigur, vom alege 20%. Sau – „Deci, in cate luni vreti sa terminam lucrarea, in 4 sau in 6?” Pai, noi credeam ca o lucrare de genul asta nu trebuie sa ia mai mult de 2 luni maxim, dar, desigur, vom alege varianta cea mai convenabila oferita: 4 luni.

Liviu Dragnea (nu) ne da de ales – vreti paine ori vreti circ?

Bai, Liviule, daca era sa ne intrebi pe noi, ti-am fi spus: in Roma antica, cetatenii le primeau pe amandoua – si paine si circ. Recte, cum e acum, am fi si trait bine, v-am fi si vazut pe toti coruptii anchetati si cu averile sechestrate sau confiscate. Asa, desigur, voi, politicienii, va plimbati degeaba pe la DNA, procurorii se fac ca ancheteaza, Codruta iese sa dea declaratii de razboi coruptiei, dar treaba in tara merge la fel de prost. Cum ar veni, nici paine, nici circ sau catuse…

Daca vrem paine sau circ? De foame, multi iti vor raspunde ca vor paine. Noua nu ne e foame, Liviule, sau daca ne e, nu o aratam: de aia o sa-ti raspundem ca vrem cozonac pentru popor si catuse pentru politicieni. E clar?

Ne oferi o falsa alegere, Liviule, si stii si tu asta. Manipulezi opinia publica asa cum, sa spunem, un politician corupt ar discuta cu directorul companiei TelDrum spunandu-i: ba, ia auzi, cat vrei sa-mi dai parandaratul – 25% sau 30%? Bineinteles, directorul va alege 25%, dar daca ar fi fost dupa el ar fi ales sa ii dea o mare…politicianului corupt, nu-i asa?

Deci, cum e?

Noi credem ca poporul nu vrea nici paine, nici circ. Vrea cozonac, daca se poate, pentru ca nu credem ca voi, politicienii, mancati altceva. Si nu vrea nici circ, pentru ca s-a saturat de atatia corupti plimbati la DNA fara nicio finalitate. Vrea o clasa politica cinstita. Vrea sa o duca bine. Vrea liniste.

Poporul vrea liniste, Liviule, si prosperitate. Se aude?

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

four × 2 =