Cum poti sa faci si mai mare un poltician care deja e mare in sondaje? E simplu – il martirizezi! Indiferent ca au urmarit sau nu sa aplice legea, DNA a reusit sa aduca procente extrem de mari, fix inainte de campania electorala, lui Victor Ponta. Cum de s-a intamplat acest lucru?

Martiriul politic

Dupa ce DNA a inceput lupta impotriva coruptiei, pe altarul din Stirbei Voda au fost sacrificati tot soiul de politicieni, unii mai cunoscuti, altii mai de linia a doua. In orice caz, daca in cazul multora dintre ei poporul abia astepta sa ii vada in catuse (cum e cazul Elenei Udrea, de exemplu), in cazul altora DNA a reusit sa calce pe grebla si sa isi dea singura cu coada de lemn in cap (asa cum a fost cazul Alinei Bica sau al Olgutei Vasilescu), asta pentru ca opinia publica a perceput exact opusul a ceea ce a dorit DNA sa transmita populatiei; prin luarea masurilor preventive, personaje care nu erau dintre cele mai iubite de popor au reusit sa creasca in sondajele de incredere fix dupa ce au fost deranjati de catre intransigentii procurori DNA care spun ca nici nu executa ordine politice si nici gura nu le miroase…

Martiriul politic asadar se intoarce, in cazul celor care se bucura de o oarecare notorietate si respect din partea poporului, impotriva celor care l-au comandat spre a fi pus in executare. Astazi am avut parte de cel mai concludent exemplu – Victor Ponta a fost invitat la DNA Ploiesti unde a fost pus sub control judiciar. Cat credeti ca va creste in sondaje?

Martiriul lui Victor Ponta

Guvernarea lui Ponta nu a rupt gura targului dar macar premierul a reusit sa comunice cu alegatorii, fiind mereu prezent la televiziuni si facand joc de imagine din glezne – mai pe la Antene, mai pe la televiziunea prietenului Ghita, Ponta a stiut mereu ca cheia unei guvernari reusite nu sta neaparat in reusitele guvernarii ci in cum si cat comunici de bine. Asadar, chiar daca nu s-a resimtit vreo crestere a nivelului de trai sau a bunastarii populatiei, aceasta l-a apreciat mereu pe Ponta, chiar si atunci cand il vota pe Johannis.

In plus, indepartarea lui Ponta in urma loviturii de stat din 2015, atunci cand zece mii de oameni care au demonstrat 3 zile in strada reuseau sa inlature guvernul urmare a evenimentelor declansate de tragedia din #Colectiv si de mentinerea in cadrul guvernului a ministrului Gabriel Oprea, a fost ulterior perceputa ca un martiriu, in special atunci cand oamenii au realizat ca guvernarea tehnocratilor tinde catre rezultate zero.

Acum Ponta se afla din nou pe cai mari in sondajele de opinie – ajunsese si, dupa unele surse chiar depasea, 40% in optiunile de vot ale electoratului, asta in conditiile in care incepuse sa isi creasca si entitatea numita PRU in perspectiva alegerilor. Totul mergea bine si analistii apreciau ca daca totul mergea lin pana la alegeri si daca nu avea sa faca greseli, Ponta avea mari sanse sa fie propus din nou premier in contextul castigarii previzibile a alegerilor de catre socialisti si aliatii politici. Nimeni nu se gandea ca se poate intampla ceva ce avea sa il creasca chiar mai mult in sondaje pe Victor Ponta, ceva ce avea sa il transforme pentru a doua oara in Martir politic – punerea sub control judiciar de catre DNA!

Perceptia punerii sub control al lui Victor Ponta la nivelul omului de rand (cel care va merge la vot)

Romanul a fost invatat sa gandeasca in termeni simpli cand vine vorba de politica – punerea sub control judiciar al lui Ponta este perceputa ca pe o comanda politica din partea PNL, care se teme de ascensiunea in sondaje a fostului premier si care doreste sa il blocheze din punct de vedere electoral. Aceasta perceptie va avea doua efecte, ambele care se vor intoarce ca un bumerang impotriva PNL si DNA:

  • cresterea in sondaje a fostului premier, care va fi prezentat ca singurul salvator al natiei de catre televiziunile de casa
  • scaderea increderii populatiei in justitie cu ricoseu in scaderea increderii in politicienii liberali care au comandat aceasta „inscenare”, asa cum va fi ea perceputa.

In plus, electoratul pesedist va strange si mai mult randurile, astazi (ce „coincidenta”!) fiind invitat pe la DNA sa dea cu subsemnatul si Liviu Dragnea, presedintele PSD. Ce spuneti – mai urca PSD vreo 2-3 procente iar Ponta macar vreo 4-5? Noi spunem ca da…

Se apropie alegerile…

…iar partidele nu stiu cum sa isi blocheze mai mult adversarii sau sa ne minta mai mult si sa ne promita iar marea cu sarea, ca doar de facut nu ii doare gura sa ne spuna, nu?

Noi mereu am dezvaluit manipularea politica de tot felul, pusa in scena de toate partidele. Nu va lasati inselati! Tot ce vedeti si veti vedea la TV in aceasta perioada pre-electorala este pura manipulare. Nu credeti nici ce spun procurorii DNA dar nici ce vor spune cei care sunt martirizati de catre acestia. Adevarul e undeva la mijloc dar nici unii, nici altii nu vor ca voi sa il stiti. Vi se va prezenta adevarul care convine fiecareia din tabere.

Tot ce vedeti si veti vedea zilele acestea la TV si pana in ziua alegerilor nu vor face decat sa ne convinga, daca mai trebuia sa ne convinga cineva, de faptul ca politica este o mare curva si ca singura palma pe care o mai putem da acestei curve este absenteismul. In rest, daca ne lasam amagiti de promisiuni, minciuni, inscenari nu vom face decat sa ii legitimam pe aceiasi derbedei politici in functiile pe care se rotesc la fiecare patru ani. 

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

nineteen − 18 =