Daca raspunsul tau este NU sau „terminati, bai, cu Matrixul vostru”, atunci acest articol este perfect pentru tine – te va trezi la realitate.

Daca raspunsul tau la aceasta intrebare este un „DA” hotarat, atunci te intrebam – de ce dracu’ nu faci nimic sa iesi din situatia asta? In acest caz, te invitam sa parcurgi articolul si sa tragi singur concluziile la final – avem cateva sfaturi care ti s-ar putea potrivi.

M A T R I X – teoria falsei realitati

Si inainte de aparitia celebrului film, dar mai ales dupa, teoria falsei realitati a inceput sa prinda contur – multi oameni de stiinta sau antreprenori (asa cum este Elon Musk) s-au intrebat care sunt sansele ca intr-adevar omenirea sa traiasca intr-o realitate virtuala in care oamenii sa fie de fapt personaje intr-un joc asemanator cu cele pe care le jucam pe calculator; in aceasta teorie, noi reprezentam doar proiectarea in Matrix a inteligentei unor entitati care ne dirijeaza dupa bunul plac. Tot ceea ce vedem, simtim sau traim, nasterea, viata sau moartea, bucuriile si suferintele ar fi asadar, in aceasta teorie, o simulare, o falsa realitate sau o realitate virtuala. Nimic nu e real, evoluam pentru ca ne programeaza altii sa evoluam si ne razboim pentru ca altii doresc sa ne razboim intre noi. Traim o viata falsa, o viata in care credem ca facem ceea ce dorim dar facem de fapt ceea ce vor altii.

Daca unii merg cu gandul spre extraterestri sau spre Dumnezeu sau orice alte forte superioare noua care ar putea juca acest joc de simulare a realitatii, noi mergem cu gandul la fiinte mai pamantene – elitele.

M A T R I X social – elitele

Haideti sa ne gandim un pic si sa vedem – pana la a realiza ca traim intr-o realitate virtuala, intr-un Univers artifical si avem o viata falsa (o teorie care la acest moment pare totusi una sci-fi) nu ne e oare mai la indemana sa incepem sa analizam realitatea sociala, palpabila, in care traim? Aveti impresia ca noi, ca indivizi angrenati in societate, poporul sau comunitatea europeana ori omenirea intrega, traim ceea ce dorim noi sau ne indreptam intr-o directie in care dorim noi? Nicidecum. Ne indreptam exact acolo unde vor elitele care conduc aceasta lume si care isi trimit ordinele pentru a fi executate la nivel mondial pana la nivelul fiecarui popor in parte.

Nu trebuie sa fii membru in clubul Bilderberg sau sa faci parte din nu stiu ce organizatie de genul Skull&Bones ori sa ai gradul 33 in masonerie ca sa realizezi ca omenirea de foarte multa vreme se indreapta intr-o directie pe care 99% dintre oameni nu si-o doresc, dar totusi sunt manipulati in a o accepta. Cum?

Cateva exemple de manipulare sociala specifice Matrixului in care traim

  • razboaiele – nu si le doreste nimeni. Sau, macar cei 99% dintre cei care traim pe acest Pamant. Si totusi, ele se intampla. Asistam acum la o escaladare a razboiului rece SUA – RUSIA si probabil ca luam totul ca atare – e normal, am spune, ca rusii si americanii sa se urasca atat de mult incat sa ajunga la un conflict. NU! Nimic nu e normal. Razboaiele nu sunt normale decat pentru cei care fac parte din procentul elitist de 1%, cei care doresc sa porneasca o cursa a inarmarilor extrem de profitabila si cei care doresc ca in urma razboiului sa isi sporeasca aria de influenta economica si militara. Niciun razboi in care au fost angrenate SUA, de exemplu, nu a adus profit cetatenilor ci doar unor elite. SUA au cheltuit miliarde de dolari in razboaiele purtate pana acum pe plan extern, ba pretextand ca au fost atacate la 9/11, ba pretextand ca vor sa instaureze pacea in cine stie ce colt uitat de lume sau sa apere pe albanezii din Kosovo (!!!) ori pe sirienii prigoniti de regimul lui Bashar al Assad – minciuni! Niciun razboi nu aduce profit americanilor de rand ci doar bancherilor, producatorilor de armament si companiilor petroliere. Atat.
  • alegerile politice – mai are cineva impresia ca mai exista in lumea aceasta democratie? Mai are cineva impresia ca poporul decide cine va fi conducator? Chiar daca ii este lasata aceasta impresie alegatorului, cei care vor iesi invingatori la vot sunt cei care sunt sprijiniti ca sa iasa invingatori – de aceea, unii au o imagine excelenta, sustinuta de mass-media, sunt „albiti” si laudati mereu, sunt prezentati ca pe niste salvatori ai natiunilor, pe cand altii sunt mereu atacati si denigrati. Mass-media slujeste elitele iar poporul este un simplu receptor al manipularii mediatice puse la cale permanent de catre trusturile de presa – credeti ca ati vrut voi sa il votati masiv pe Joahnnis, de pilda? Ia mai ganditi-va un pic retrospectiv si analizati cate a facut omul asta pentru Romania (aproape nimic, desigur) si cate a facut pentru stapanii Romaniei, a caror sluga a admis ca este – credeti ca cineva din exterior ne vrea binele, fie el si stapanul actual al Romaniei?
  • tehnologia – la International Mobile World, Buhnici s-a facut cyborg. Recte, si-a facut primul implant RFID & NFC. Pe intelesul tuturor, omul are acum un implant care ii permite, chipurile, sa inlocuiasca anumite carduri, anumite chei de acces, sa poarte la el informatii despre persoana lui, despre sanatate, despre numarul banilor din cont sau persoanele din agenda telefonului, toata aceasta tehnologie facandu-i lui Buhnici viata mai buna (sic!) – informatiile pe care le introduce in acel cip ii apartin, deocamdata, dar e limpede ca omenirea se indreapta spre un viitor in care toata populatia planetei va fi monitorizata si controlata prin implanturi obligatorii. Asupra acestui pericol avertizeaza de foarte mult timp biserica, de pilda, insa mass-media stie sa denigreze incercarile de a impiedica aceasta „evolutie” punand totul pe seama opozitiei bisericii la nou, la tehnologie.

IESIREA DIN M A T R I X

Vreti sa iesiti din Matrixul social? Cateva sfaturi:

  • nu vei putea evita razboaiele, dar poti sa devii unul dintre cei care nu se mai lasa manipulati de o parte sau de alta a baricadei; inceteaza in a mai crede ca razboaiele sunt inevitabile, inceteaza in a mai aproba, tacit sau explicit cursa inarmarilor, inceteaza in a mai aplauda pe americani pentru a-i blama pe rusi – toti sunt la fel de vinovati si, indiferent ca in mintea ta unii reprezinta binele si altii raul, nu vei fi decat una din milioanele de victime ale unui eventual razboi, indiferent ce tabara il incepe. Tine minte asta!
  • nu vei putea evita ca alegerile sa se tina la fiecare patru ani; totusi, pentru ca stii ca acestea nu sunt decat o manipulare menita sa minta poporul cum ca inca mai are putere de a decide care ii vor fi conducatorii, poti sa incepi prin a nu mai participa la aceasta mascarada numita democratie si alegeri democratice. Indiferent pe cine ai vota, ca e comunist sau ca e capitalist, ca e democrat, liberal sau social-democrat, tot aceeasi clasa politica va fi la putere, tot aceleasi elite externe o vor conduce. Stai acasa in ziua votului si acesta va fi un semnal mai puternic decat orice alta forma de protest pe care ai alege-o pentru a da o palma clasei politice. Daca totusi nu esti convins de sfatul nostru, uita-te un pic la ceea ce s-a intamplat in Romania in ultimii 27 de ani si vei realiza ca indiferent cine a condus tara, ca a fost dreapta sau stanga politica, toti si-au dat concursul pentru a ne saraci, indobitoci si manipula cat au putut de mult.
  • nu vei putea evita tehnologia, intrucat va deveni obligatorie (asa cum acum nu mai poti sa iti faci un pasaport fara ca acesta sa contina elemente obligatorii de identificare/siguranta) dar trebuie sa ramai informat in legatura cu modalitatile in care poti sa iti protejezi identitatea in mediile virtuale de socializare, in ceea ce priveste preferintele in navigarea pe internet si probabil vor aparea si modalitatile de evitare a monitorizarii in cazul implanturilor care mai devreme sau mai tarziu vor fi purtate de toata planeta. Ramai informat, incearca sa realizezi ca tehnologia, pe langa latura funny sau de entertainment, are o puternica trasatura ce tine de controlul si monitorizarea utilizatorului – nu inseamna sa incetezi utilizarea dispozitivelor mobile, dar poti sa o faci si fara sa iti activezi mereu serviciile de localizare sau fara sa descarci toate jocurile si aplicatiile care iti cer acces la fotografiile si fisierele din telefonul tau, de exemplu, atunci cand dispozitivul contine informatii personale.

Urmand aceste sfaturi, dar si altele pe care vom continua sa ti le dam, probabil ca nu vei ajunge nicidecum un fel de Neo din MATRIX si nici nu te va transforma intr-un luptator anti-sistem innascut, dar vei reusi macar sa intelegi anumite adevaruri, pentru inceput.

In caz contrar, iti uram somn usor in continuare in visul care tie ti se pare realitate…

Sursa foto: youtube.com

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

16 − twelve =