Tehnica DEUS OTIOSUS (zeul obosit), pe care am prezentat-o intr-un articol anterior, presupune un atac la un lider altadata popular, pe motiv ca nu isi mai face bine datoria sau altfel spus, pentru ca a obosit; logica manipularii in acest caz este ca atacul va justifica decizia ulterioara ca liderul respectiv sa fie  inlocuit, bineinteles cu un altul care ar fi „mai odihnit”, mai proaspat, care chipurile isi va face datoria pentru poporul sau asa cum trebuie.

Vrajeala! Pura manipulare politica!

Ieri am asistat consternati la un astfel de atac venit din partea presedintelui lucrului niciodata facut, Klaus Johannis, asupra premierului Dacian Ciolos:

„Unii au vorbit despre acest guvern ca şi cum ar fi ‘al meu’. Nu e guvernul meu. Acest guvern a fost o soluţie până la alegerile din toamna acestui an, generată de o situaţie de criză şi la care au subscris cele mai importante partide politice. Deci este Guvernul României.”

Il mai crede cineva? Asadar, nu numai ca usturoi n-a mancat, dar nici gura nu-i miroase lu’ Johannis, un presedinte care stie ca partidul care l-a propus in functie este incoltit acum, in prag de alegeri locale, de dezastrul lasat in economie si de modul in care Ciolos a stiut sa guverneze tara de la #Colectiv incoace. De aceea, intrucat poporul il vede pe Ciolos (si pe buna dreptate) drept zeul lui Johannis si al liberalilor, acesta din urma trebuie sa arate, in perspectiva alegerilor locale, ca se distanteaza de el si ca e nemultumit de prestatia sa in slujba poporului. Desi, de aici si pana la a spune ca Ciolos nu e al lui, e cale lunga…

Manipulare mediatica via Realitatea & Rares Bogdan

Si, pentru ca singur presedintele nu ar fi fost credibil, peneleii si-au rugat prietenii de la Realitatea, recte Rares Bogdan si Cozmin Gusa, sa ii dea o mana de ajutor in a propaga aceasta tehnica de manipulare. Ieri, in emisiunea Jocuri de Putere, Rares Bogdan a inceput sa debiteze, in acelasi ton cu Johannis:

„Domnul preşedinte Iohannis în sfârşit pune degetul pe rană. Sunt de acord cu preşedintele meu cu aproape tot ce a zis. În primul rând că domnul Cioloş nu ştiu dacă guvernează. Eu l-aş întreba aşa: ‘Domnul Cioloş, mai guvernăm şi noi ceva?’. Domnul Iohannis ne-a explicat azi, la Timişoara – ceea ce e un lucru bun – că e o problemă serioasă cu Guvernul, că se delimitează de Guvern şi că nu e mulţumit de Guvern.

E bine că v-aţi trezit şi aţi explicat că domnul Cioloş, în care am investit toată lumea încredere, pare cam haotic, ca să nu spun adormit în guvernare. Nu înţeleg ce face de şase luni. Domnul Cioloş pare că la Bruxelles şi-a stricat capul, pentru că guvernează prost sau aproape inexistent.”

Pai pana acum ii luati apararea, era zeul odihnit. Era salvatorul natiunii, cel care l-a inlocuit pe indezirabilul Ponta. Acum a obosit?

Logica manipularii

Ciolos a obosit, Ciolos guverneaza prost, Ciolos nu e al nostru (chipurile ar fi tehnocrat); prin urmare va propunem noi un alt zeu de la PNL care va guverna bine. Suntem curiosi acum daca nu cumva Alina Gorghiu isi va schimba si ea optica in ceea ce il priveste pe Ciolos, intrucat acum cateva luni il curta intens sa se inscrie in PNL. Posibil ca acum sa se replieze si ea si sa ne spuna ca de fapt nu a avut niciodata intentia sa ii faca o astfel de oferta intrucat…Ciolos nu e al lor. E…al poporului.

Concluzie

Asa cum spunea presedintele, au trebuit sa moara oameni la #Colectiv pentru ca Ciolos sa vina la guvernare. Pe logica aceasta, oamenii aceia, daca e sa fi murit cu un scop (desi noi nu credem teoria aceasta), au murit degeaba. Toti protestatarii au iesit degeaba in strada. Premierul Ponta a fost inlocuit degeaba de catre Johannis cu un premier care chipurile nu e al lui si care a adus tara la o stagnare economica. Gabriel Oprea, fostul ministru de interne care refuza sa isi dea demisia dupa moartea motociclistului, a fost inlocuit degeaba cu Petre Toba, un ministru care refuza la randul lui sa isi dea demisia in urma scandalului de plagiat. Guvernul de politicieni a fost inlocuit degeaba cu un guvern de „tehnocrati”. Nimeni nu si-l mai asuma pe Ciolos, e un zeu obosit. Nimeni nu isi mai asuma acest guvern, intrucat nu guverneaza bine. Guvernul cica nu e al lui Johannis, care l-a propus pe Ciolos in functie, nu e al liberalilor, e al nostru. Al tuturor prostilor care se uita la clasa politica si spera ca macar acum, in ceasul al doisprezecelea, sa se trezeasca din somnul mintii si sa faca ceva pentru noi.

Sau poate Ciolos este doar un maur care si-a facut datoria, care a fost sacrificat ca imagine publica si acum trebuie sa plece… 

Vin alegerile. Noi v-am indemnat mereu sa nu mergeti la vot intrucat totul este o manipulare politica. Daca am sta toti acasa, nu ar mai legitima nimeni in functii pe toti acesti mascarici politici care scot doua cuvinte la trei zile intre doua plimbari peste Ocean. Nu ar mai da nimeni prilejul presedintelui sa propuna un premier ca apoi sa ne minta ca nu e al lui atunci cand constata ca lucrurile au luat-o razna in tara. Nu ar mai da nimeni prilejul unor grupuri de interese sa foloseasca moartea unor copii nevinovati in scopuri politice. Nu ar mai vota nimeni nume sau chipuri imprimate pe bannere alaturi de slogane frumos ticluite. Nu ne-ar mai minti nimeni ca face si drege ca mai apoi sa dea vina pe greaua mostenire si pe adversarii politici. Nu s-ar mai imbraca niciun om politic in haina de tehnocrat pentru ca sa fure din banul public linistit la adapostul tehnocratiei.

Respect, #Colectiv, probabil ca vinovatii nu ii vei afla niciodata!

Sursa foto: obiectiv.info

Share.

Despre Autor

2 comentarii

  1. No shit, Sherlock! pe

    „Noi v-am indemnat mereu sa nu mergeti la vot intrucat totul este o manipulare politica.” Corect! Eu am „urmat” acest îndemn în ultimii 8-9 ani după ce-am realizat că veşnicul argument „să nu-i lăsăm pe ceilalţi să ne fure voturile” n-are absolut nici o relevanţă … Mea culpa – conştinţa mea civică este execrabilă. 🙂

    • 🙂 felicitari! Ideea este ca doar prin absenteism mai putem trage semnalul ca nu ne mai dorim aceasta clasa politica. Daca in locul lui Geoana l-am avut pe Basescu si in locul lui Ponta pe Johannis, asta doar ca sa luam exemplele cele mai vizibile, inseamna ca e ceva bolnav la nivelul politicii dambovitene, ori nu stim noi sa ne cerem drepturile sau sa protestam eficient impotriva acestei clase politice.

Lasa un raspuns

10 + five =