Lavrenti Pavlovici Beria. Asta daca va intrebati cine este personajul din imagine. In orice caz, posibil ca, daca nu sunteti pasionati de istorie, numele acestui sinistru personaj sa va fi scapat culturii generale de tip mozaical pe care o creeaza acum internetul. Dar, ce legatura este intre acest tovaras si DNA? Stati sa vedeti…

Lavrenti Pavlovici Beria (23.03.1899 – 23.12.1953)

Acest tovaras a condus NKVD-ul lui Stalin. NKVD era politia politica, era SRI-ul sau, daca vreti, KGB-ul lui Stalin. Cu ajutorul acestui tovaras, dictatorul a inoculat teroarea in randul poporului rus. Cine nu asculta orbeste de ordinele venite de la partid, era torturat si/sau executat. Simplu.

Beria a condus si Marea Epurare din Partidul Comunist, atunci cand sute de mii de membri care nu erau de acord cu politica anti-ruseasca a lui Stalin au fost arestati, intemnitati, torturati si ucisi.

Dupa moartea lui Stalin, Beria a inceput o campanie de reforma a partidului, incercand sa se prefaca a fi de partea celor pe care ii anchetase si torturase cu ani inainte. Colegii de partid l-au arestat in 1953 si l-au anchetat si judecat pentru crimele infaptuite impotriva poporului sovietic, fiind condamnat la moarte prin impuscare.

Laura Codruta Kovesi (15.05.1973 – )

Aceasta doamna procuror conduce de aproximativ 10 ani structurile de forta ale anchetatorilor – DNA sau Parchetul General. Teroarea indusa populatiei de catre aceste structuri, metodele de intimidare la adresa unei anumite culori politice, metodele (despre care am aflat abia recent cu subiect si predicat) de fabricare a unor probe (vezi dezvaluirile mai multor persoane care au cunoscut-o sau au avut de-a face cu aceasta), modalitatea in care este ea descrisa chiar de catre fosti agenti secreti americani, amintesc publicului de metodele de intimidare ale lui Beria.

Nu stim daca Beria a pozat vreodata in victima, asa cum a facut recent Kovesi, dar ar fi fost si culmea sa apara ditamai seful NKVD la postul public de radio (ca pe-atunci nu erau televizoare, maica!) sa se planga de faptul ca este persecutat de poporul rus care il uraste pentru crimele comise…

Lui Kovesi i s-a prezis de catre mai multe persoane ca va fi arestata, anchetata si judecata, precum Beria, pentru metodele de intimidare a mediului de afaceri romanesc si de intimidare a unei anumite parti a politicii. Nu stim daca profetia se va indeplini, dar timpul le va lamuri pe toate.

DNA recurge la metode de intimidare la adresa ministrilor…nu ar fi prima data cand a facut-o, nu?

Suparata ca ministrii guvernului Grindeanu i-au stricat jucaria, Kovesi a dat ordin subordonatilor sa inceapa o ancheta, la intimidare, la adresa ministrului Justitiei pentru a vedea cum de si-a permis sa creioneze draftul unei ordonante de urgenta care nu convine sefei DNA.

NU e prima data – procurorii lui Kovesi au mai recurs la asemenea intimidari si pe vremea lui Ponta, atunci cand au inceput sa ancheteze medicii pentru „favorizarea infractorului Adrian Nastase” ori cand au inceput sa ancheteze oamenii de prin satele si comunele patriei pentru ca votasera pentru demiterea lui Basescu la referendumul suspendarii presedintelui sau membrii Executivului pentru nu stiu ce masuri luasera de renumarare a persoanelor cu drept de vot.

Concluzia e una singura

Romania lui Kovesi este aceeasi cu Rusia lui Stalin. Iar frica si teroarea trebuie sa fie instaurate pentru ca, nu-i asa, americanilor le foloseste mult de tot o Romanie dezbinata.

Sa vedeti numai in ce haos va fi aruncata tara asta…

Share.

Despre Autor

4 comentarii

 1. Ce e interesant ca nu ziceti nimic de proteste? Cine le comanda? Doar conspiratii…totusi, Dragnea e un infractor! Si multi din PSD!
  Stim ca multi politicieni sunt corupti…dar DNA si-a facut treaba – Nastase, Voiculescu, Mazare, Constantinescu, Becali, Voicu etc….
  Respekt DNA!!

  • Acum cateva zile am publicat articolul despre proteste. „De ce NU suntem de acord cu tinerii frumosi si liberi”.
   Nu putem avea respect pentru o institutie care fabrica probe in complicitate cu SRI, la ordinele americanilor.
   Respect putem avea pentru cineva ca tine care isi apara corect si civilizat punctul de vedere. 🙂
   Respect!

Lasa un raspuns

3 × 2 =