Liviu Dragnea i-a acuzat pe tehnocrati ca au lasat o gaura de vreo 10 miliarde de lei la buget si a cerut verificarea acestei situatii de catre o comisie. Dacian Ciolos se apara si spune ca acuzatiile sunt nefondate; mai mult, reclama faptul ca Liviu Dragnea doreste sa isi acopere, preventiv, viitoarele nerealizari comparativ cu promisiunile din campania electorala.

Care este adevarul?

You want the truth? You can’t handle the truth!

Cam asa suna replica unui faimos actor intr-un faimos film – „Vrei adevarul? Nu poti sa duci povara adevarului!” (adaptare). Cam asa e si in cazul acesta…

Chiar, cam ce s-ar fi putut face cu 10 miliarde de lei? Adica vreo doua miliarde de Euro si ceva maruntis cateva milioane…?

Multe. Daca ar fi sa intrebam pe pesedisti, acestia ne-ar pune placa cu „scoli, spitale, gradinite, sosele, etc”. Daca ar fi sa intrebam pe tehnocrati, acestia ar raspunde cu „nu exista nicio gaura de 10 miliarde la buget!”.

Reactia lui Dacian Ciolos

Dacian Ciolos a fost extrem de categoric – nu lipseste niciun ban din vistieria statului, Liviu Dragnea face o scamatorie! Adevarul e ca Dacian Ciolos si-a luat in primire rolul de politician asa cum se cade:

Confruntat probabil cu câteva cifre şi realităţi ale economiei româneşti pe care eu le tot spun de câteva luni, conştient că nu ştie pe unde să scoată cămaşa ca să acopere financiar promisiunile făcute în campania electorală, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie şi anunţă că ar fi găsit, citez, «o gaură de zece miliarde în buget». Pentru orice om cu minime cunoştinţe economice, o astfel de «gaură» ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decat cele prognozate şi, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar – ceea ce nu este cazul. Această «gaură» NU există. (Facebook Dacian Ciolos).

In tot acest timp, Capital.ro anunta ca…

a gasit cei 10 miliarde lipsa de la buget! Mai mult, jurnalistii de aici au precizat ca nu e vorba de 10 miliarde ci de 11,5 miliarde, defalcati in 9 miliarde reprezentand fonduri europene pe care ministerele s-au angajat sa le absoarba si nu au reusit (de unde si porecla de premierul ZERO acordata lui Ciolos) si 1,5 miliarde reprezentand taxa de claw-back.

Cum ar veni, nimeni nu a plecat cu 10 miliarde de lei in buzunar acasa ci pur si simplu nu au fost incasati asa cum se estimase in bugetul pe 2016…

Totusi, aflam de pe Nasul.tv ca guvernul Ciolos…

a cheltuit 2 miliarde de Euro in ultimele zile ale mandatului, dupa ce se aflase ca s-au pierdut alegerile! Daca nici asta nu e cu semn de intrebare, atunci ce mai e?

Impresia romanilor dupa tot acest scandal?

Ca regula, populatia este manipulata de prima stire – cel care apuca sa dea primul cu piatra este vazut ca avand dreptatea de partea sa. Cel care primeste o piatra in cap poate sa se apere ulterior, dar o va face degeaba – prima impresie va ramane in constiinta populara indiferent ce va spune Ciolos sau ce va reiesi dupa anchetele desfasurate de catre cei care se vor ocupa de caz.

Astfel, poporul va crede ca Ciolos a plecat acasa cu 10 miliarde de lei sau macar cu cei 2 miliarde mentionati de Nasul.

Cam asta…

 

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

1 × four =