In toata  aceasta goana dupa plagiate si plagiatori, jurnalistii si structurile de informatii arunca pe piata doar cazurile care privesc lucrarile de doctorat si veti vedea de ce. Aflam astfel ca Petre Toba a plagiat in teza de doctorat si ca ar trebui demis din functia de ministru de interne dar si ca non-candidatul PNL la Primaria Capitalei, Cristian Busoi, ar fi plagiat si el in lucrarea de doctorat si ca nu s-ar mai potrivi unei functii de responsabilitate publica.

Plagiatul a devenit un motiv pentru o vanatoare de vrajitoare care pare ca nu se mai termina. Nu spunem ca nu e bine sa fie depistate asemenea practici si sa se incheie odata cu ele, dar nu vrem sa ajungem la momentul in care candidatii la vreo functie publica vor fi parati de fostul coleg din generala ca la teza de la chimie dintr-a opta au copiat si ca, vezi Doamne, nu se mai preteaza la o functie publica.

In acest context, va propunem sa va ganditi la o ipoteza: cum ar fi daca, in toata aceasta goana dupa plagiate si plagiatori de lucrari de doctorat, serviciile secrete, jurnalistii si clasa politica ar omite intentionat plagiatele care se fac an dupa an in lucrarile de absolvire ale unei renumite institutii de invatamant post-academice? Si cum ar fi daca aceasta renumita institutie de invatamant post-academica ar scoate an de an generatii de absolventi care provin majoritatea tocmai din randul serviciilor secrete, institutiilor de forta ale statului (politie, armata), partidelor politice si trusturilor de presa? Cum ar fi daca acele cursuri organizate de catre renumita institutie de invatamant post-academic si diploma de absolvire eliberata in urma redactarii unor lucrari plagiate ar fi folosite la ocuparea unor functii de conducere si decizie in domeniile politicii de securitate si aparare nationala, asa cum se lauda institutia la care facem referire pe pagina proprie de web?

Cum ar fi daca ati sti ca ofiteri SRI, MAPN, MAI, ISU, sefi din Parchetul General, DNA, DGA, sefi de partide politice, conducatori de institutii publice, membri ai actualului Guvern si ai viitoarelor guverne au avut lucrarile de absolvire ale acestei renumite institutii de invatamant post-academice pline de pagini intregi plagiate dupa carti, articole din reviste, alte lucrari si teze de doctorat?

Cum ar fi daca ati sti ca  nimeni nu va scrie niciodata pe marginea acestui subiect intrucat cei care ar trebui sa dezvaluie aceasta practica o folosesc la randul lor si vorbesc aici de aceiasi ofiteri SRI si jurnalisti care ne dezvaluie acum, rand pe rand, doctoratele plagiate ale unor personaje publice sau politice care dintr-un motiv sau altul au ajuns indezirabile?

Cum ar fi daca ati sti ca la Colegiul National de Aparare ies an de an armate de absolventi care isi plagiaza copios lucrarile de absolvire de dragul unei diplome mentionata cu grija in CV, diploma care mai apoi le permite sa ocupe functii de conducere in structurile de forta ale statului roman?

Si cum ar fi daca cineva s-ar sesiza sa ia la examinat toate lucrarile absolventilor de la Colegiul National de Aparare, Colegiul National de Afaceri Interne si Colegiul National de Informatii? Da, stim, sunt prea multi absolventi si la functiile pe care le ocupa toti acestia in prezent ar trebui sa se verifice ei intre ei.

NU SE VA INTAMPLA ACEST LUCRU.

Dati un share acestui articol, folosind oricare din butoanele de mai jos, si hai sa facem impreuna ca lucrurile sa se schimbe!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

2 × 2 =