Din cand in cand apare cate o Baba Vanga, Mama Omida sau vreun interpret al versurilor lui Nostradamus care vin si prezic sfarsitul lumii. Unii vad o mare de foc, altii vad picaturi de smoala incinsa cazand din cer, altii vad o explozie mare urmata de o liniste de mormant… Prostimea crede, sectantii se sinucid in masa, lovendal.ro prospera. De ce?

Simplu – daca din cand in cand ii trantesti omului o teorie a conspiratiei care spune ca va veni sfarsitul lumii iar evenimentul nu se intampla, va avea cu atat mai multe motive sa fie fericit si sa se intoaca la citit aceleasi site-uri care ii vor spune ca iar vine sfarsitul lumii…si sa constate ca acesta nu a venit, deci se va intoarce la citit aceleasi site-uri…ca poate i-a scapat ceva la sfarsitul lumii precedent.

Cum sta treaba cu clarvazatorii – de la Nostradamus la Baba Vanga

Nostradamus, un medic ce si-a gasit faima dupa publicarea cartii Les Prophecies in care „prevestea” in catrene anumite evenimente care aveau sa se intample mai devreme sau mai tarziu. De remarcat ca Nostradamus rar a datat evenimentele si nici nu a specificat clar nume sau denumiri – asa har avem cu totii sa profetim, nu? Desi unii pun lipsa de acuratete in specificarea datelor si numelor pe seama prigoanei la care erau supusi in acea vreme de catre biserica „vrajitorii”, nici nu putem considera ca profet pe cineva care nu isi dateaza profetiile, nu?

Un exemplu, ca sa vedeti pana unde merge prostia, ignoranta si credulitatea omeneasca. Urmatorul catren a fost rastalmacit de catre interpretii zilelor noastre ca facand referire la Hitler:

Din Europa de Vest indepartata / Un copil sarac se va naste / Acesta va seduce trupele cu discursul lui / Iar faima i se va duce pana la regatul Estului„.

Mda, ce sa spunem, despre Hitler e vorba, sigur… probabil ca in 400 de ani de istorie de la publicarea profetiilor pana la Hitler acest catren a fost asociat cu multe alte personalitati si evenimente, unele nascute in familii sarace, altele avand un discurs convingator…

Sau, un alt exemplu, care a fost pus de „specialisti” ca descriind moartea lu’ Kennedy:

Un mare om va fi doborat in timpul zilei de un trasnet/ O fapta rea prevestita de purtatorul unei cereri / Un altul va cadea noaptea / Conflicte la Rein, Londra si o molima in Toscania„.

Din nou, parca zice de Kennedy, nu? Acolo cu marele om care a fost lovit de un trasnet…nu vi se pare?

Baba Vanga ceva mai precisa – baba foloseste anii in ceea ce inseamna profetiile ei si avem cam asa (articolul e scris prin 2010 si publicat pe Jurnalul National):

Cel de-al treilea Război Mondial va începe în noiembrie 2010 şi se va încheia în luna octombrie 2014. Războiul va fi mai întâi mic apoi se vor folosi arme nucleare şi apoi arme chimice.

2011 – Animalele şi plantele din Emisfera Nordică vor dispărea din cauza armelor chimice şi biologice. Musulmanii vor ataca europenii rămaşi

2014 – Majoritatea oamenilor se vor îmbolnăvi de cancer

2016 – Europa va rămâne aproape nepopulată

Baba are predictii pana prin 2073, da’ nu are rost sa le mai detaliem, v-ati lamurit cam cat o ducea capul si pe clarvazatoarea asta, nu?

Ce sunt clarvazatorii de fapt?

Clarvazatorii nu sunt altceva decat niste sarlatani, daca o fac cu intentie, sau niste poeti sau scenaristi SF daca o fac fara intentie. Nostradamus s-a jucat cu imaginatia si au iesit niste catrene de toata frumusetea, dar de aici si pana la a atribui precis cate un catren unui anumit eveniment, e cale lunga. In plus, fiecare catren se potriveste unor mai multe evenimente si personaje si ar fi si cazul, in decursul a aproape 500 de ani de la scrierea lor, nu credeti? Vom publica si noi un catren la finalul acestui articol si il lasam posteritatii sa spuna daca s-a indeplinit sau nu. Daca da, peste vreo 500 de ani se va spune si despre noi ca eram mari profeti…

Planeta Nibiru si sfarsitul lumii

Aflam acum ca sfarsitul lumii va veni din nou. Spunem din nou pentru ca sfarsitul lumii a tot fost prezis in istoria omenirii si e prezis in toate scrierile cu caracter religios – Biblia, Talmudul, scrierile islamice, etc. Toate baga cate o „doar Divinitatea stie cand va veni” dar il descriu fiecare in fel si chip. Unii mai sangeros, altii mai bolnavicios sau molimos, dar toti il prezic. Acum, o fi si greu sa stii ca la un moment dat va veni un sfarsit al lumii, dar cert este ca sunt sanse extrem de reduse sa se intample in decursul unor generatii…

Acum sfarsitul lumii va veni de la Planeta Nibiru sau Planeta X cum a fost denumita de pasionatii de teorii ale conspiratiei. Daca pana acum auzeam doar ca guvernele ne ascund faptul ca omul nu a ajuns inca pe Luna si ca exista extraterestri (doua teorii cat de cat credibile) acum aflam ca guvernele mondiale au conspirat si ne-au ascuns o…planeta, si nu orice planeta ci a noua din sistemul solar, Planeta Nibiru, care nu numai ca ne-a fost ascunsa, dar acum se indreapta pe un curs de coliziune cu Pamantul. Nu a vazut-o niciun astronom pana acum, nici telescopul Hubble, nici Statia Spatiala Internationala, nimeni, cu exceptia clarvazatorilor moderni, pasionati de astronomie. Lasam deoparte ca telescopul Hubble bate la atat distanta cat sa „vada” 100 de miliarde de galaxii, aflam ca acest telescop a „ratat” Planeta X.

In loc de final

Planeta Nibiru sau Planeta X nu sunt altceva decat semnul apocalipsei mintii umane pe Pamant. Mai avem mult de indurat prostia, mai avem de trecut prin „sfarsitul lumii” de cateva ori pana murim (pentru ca ritmul a devenit de cate un sfarsit al lumii cam de cate doua ori pe an) dar pana atunci avem de trecut prin noaptea mintii semenilor nostri pe care, cu drag, i-am trimite pe toti pe Planeta Nibiru sa ii ia cu ei pe Elvis si pe Hitler care inca traiesc pe acea insula pustie din Oceanul Pacific…

V-am promis, nu?

Catren:

Veni-v-a odata apocalipsa mintii

Si toti prostii se vor lua cu tampitii

Sa mearga pe Nibiru departe

Sa lase Pamantul in spate…”

N-am gasit alta rima…da’ pariem ca se adevereste in urmatorii 500 de ani?

 

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

two × three =