Au inceput niscaiva domni procurori de la Parchetul General sa investigheze modul in care s-a facut numirea lui Kovesi la DNA in 2014, sens in care l-au invitat si pe Ponta sa dea cu subsemnatul in dosar, ca martor.

Stiti care este insa frumusetea acestui caz? Este identic cu un altul – cazul Duicu, caz in care s-au luat masuri de arestare preventiva a unora dintre cei implicati. Iar Parchetul umbla cu dublu standard…asta daca nu or aresta-o pe Kovesi in curand…

Paralela intre cazul Duicu si cazul Kovesi

Cazul DUICU, 2013 – arestarea sefului CJ Mehedinti pentru ca a incercat sa obtina numirea pe o functie in cadrul IGP a lui Stefan Ponea, arestat la randul sau

In 2013 Adrian Duicu, pe atunci seful CJ Mehedinti, incerca, potrivit procurorilor, sa se foloseasca de influenta pe care o avea pe langa Ponta, premierul Romaniei la acea vreme, si sa obtina numirea lui Stefan Ponea, sef al Politiei Rutiere Mehedinti, intr-o functie la Inspectoratul General al Politiei, structura centrala. Conform rechizitoriului, in luna mai 2013, Duicu s-a deplasat la Bucuresti unde s-a intalnit cu Ponta care l-ar fi chemat pe Toba (seful IGP) la el, iar ultimul si-a dat acordul ca Ponea sa ocupe functia de adjunct la Directia Ordine Publica din cadrul IGP.

Procurorii DNA au intrat pe fir si, din toata povestea aceasta, i-a arestat pe Ponea si pe Duicu, inculpati pentru trafic de influenta.

Cazul Kovesi, 2014 – se ancheteaza modalitatea in care premierul Romaniei de la acea vreme, Victor Ponta, ar fi fost influentat/santajat de catre generalul Coldea, Sebastian Ghita si Elena Udrea sa ia decizia numirii lui Kovesi in functia de procuror-sef al DNA

Investigatiile in cazul Kovesi au demarat in urma dezvaluirilor lui Sebastian Ghita; acesta a declarat, prin intermediul celebrelor inregistrari video, ca in 2014 numirea lui Kovesi in fruntea DNA s-a facut la presiunile lui Coldea care l-ar fi santajat pe Ponta sa ia aceasta decizie. In legatura cu aceste presiuni nu este straina nici Elena Udrea, cea care recunostea in repetate randuri si la diferite posturi de televiziune ca a intervenit pe langa Ponta in favoarea numirii lui Kovesi.

Intrebarea de 10 puncte

Daca in cazul Duicu a fost arestat atat traficantul de influenta (Duicu) dar si cel in favoarea caruia intervenea (Ponea), care credeti ca sunt sansele ca in cazul doamnei Kovesi sa ii vedem arestati atat pe traficantii de influenta Udrea si Coldea, dar si pe cea in favoarea careia s-a facut acesta, recte Kovesi?

Logica elementara ne spune, pe de alta parte, ca…

…Victor Ponta nu are cum sa recunoasca ca a fost „santajat”. De fapt, santajul ar fi constat in „amenintarea” lui Coldea cum ca ii va zadarnici lui Ponta intalnirea cu Joe Biden, care urma sa aiba loc candva in preajma alegerilor prezidentiale, iar Ponta ar fi cedat acestui „santaj”.

Acum, sincer vorbind, cum poti sa spui ca, fiind in functia de premier, ai luat o decizie la influenta unor alte persoane cand stii ca acea recunoastere iti va aduce negresit o condamnare pentru abuz in serviciu?

In plus, faptul ca te „amenint” cu impiedicarea unei intalniri pe care tu ti-o doresti, nu presupune un santaj.

Sfat pentru toti premierii Romaniei

Daca sunteti santajabili, nu acceptati functia de premieri! Daca sunteti santajati, anuntati organele de ancheta! Daca nu puteti anunta organele de ancheta, dati-va demisia!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

1 × 4 =