Cine s-ar fi asteptat ca tocmai Johannis, „neamtul”, „presedintele lucrului bine facut”, cum ne minteau consilierii lui politici prin bla-bla-urile din campania electorala, va ajunge sa sustina si sa puna presiune pe administratia publica locala pentru aprobarea constructiei Marii Moschei din Bucuresti? Si nu oricum, ci in conditiile in care „presedintele tuturor romanilor” nu a facut absolut nimic de cand a venit la conducerea acestei tari, cu exceptia unor concedii si deplasari lungi si foarte lungi pe banii statului…

Ce a anuntat ieri administratia prezidentiala?

In conditiile in care saptamana trecuta Johannis se arata, la bratul lui Erdogan, foarte incantat de mega-constructia Marii Moschei in Bucuresti, generand in acelasi timp ample discutii in tara privind aceasta decizie, ieri Administratia Prezidentiala a varat presei pe gat, pe surse, o varianta in care presedintele se scuza in fata romanilor si ne spune nici mai mult nici mai putin ca de fapt de vina pentru constructia care este pe cale sa fie aprobata in Capitala este Adrian Nastase, Traian Basescu si Victor Ponta in timp ce el, „neamtul”, „presedintele tuturor romanilor”, dupa ce a fost ales tocmai pentru ca Victor Ponta sa nu isi continue linia politica social-democrata, nu are ce face si trebuie sa continue…politica social-democrata. Nu numai politica social-democrata a lui Ponta ci si politica democrat-liberala a lui Traian Basescu dar si politica socialista a lui Adrian Nastase.

Pai si noi de ce va mai alegem, stimati politicieni?

Nu pe Johannis, ci pe oricare dintre politicienii care se perinda pe la televizor din patru in patru ani. Ideea democratiei era ca atunci cand poporul nu este multumit de cum merg lucrurile in tara, de cum este administrata situatia de catre cei alesi anterior, sa aiba dreptul si posibilitatea sa ii schimbe cu altii, tocmai pentru ca tara sa isi revina, sa o ia pe un alt drum, mai bun, pentru a incerca si cu altii daca cei dinainte si-au dovedit incompetenta.

Johannis este cel mai clar exemplu ca democratia este cel mai perfid mod de manipulare a opiniei publice – poporul are impresia ca are puterea si controlul asupra clasei politice si ca poate schimba directia gresita in care merge la un moment dat tara aceasta: nimic mai fals!

Daca acum tara aceasta, asa cum ne-o declara nonsalant mutulica de la Cotroceni, merge in directia in care au setat-o Adrian Nastase, Traian Basescu si Victor Ponta, atunci de ce se mai tin alegeri? De ce sa ne mai obosim sa votam pe altii daca tot nu au ce face si acuza fiecare greaua mostenire a celor dinainte?

De ce te-a mai votat lumea, Johannis?

Doar ca sa te plimbi prin lume? Doar pentru ca sa iti arunci paltonul pe capota masinii prezidentiale? Doar ca sa te plimbi pe la Miami? Doar pentru ca sa iti faci tu teren de tenis in curte la Cotroceni sau pe la Vila Lac? Doar ca sa avem pe unul care tace si nu face? Doar ca sa ne prefacem ca avem un presedinte si noi? Doar ca sa iti justifici incompetenta in a pune piciorul in prag in chestiunea moscheei prin aruncarea vinei asupra lui…Nastase???

Precizare: acest articol continua seria in care explicam poporului de ce democratia a ajuns in Romania doar o simpla forma de manipulare a opiniei publice. Pentru intelegerea deplina a situatiei, va recomandam, daca nu ati facut-o inca, sa cititi si celelalte articole scrise pe aceasta tema, Democratia ca metoda de manipulare a opiniei publice si Cosmin Gusa a recunoscut – votul tau nu conteaza, democratia a murit. Veti avea o vedere de ansamblu asupra democratiei romanesti…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

eleven − four =