In scandalul echipelor mixte SRI-DNA („Binomul”) si in scandalul dezvaluirilor care vin din partea unui martor protejat, fost ofiter de rang inalt in SRI, care a declarat in fata unei instante din Anglia ca procuroarea sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, participa la sedintele de lucru ale SRI unde se trasau sarcini pentru a fi lucrati si ascultati a-priori cei care urmau sa constituie subiectul dosarelor de coruptie, un procuror controversat a reusit sa faca lumina, e drept, fara sa vrea.

Cum? Imediat…

Dezvaluirile unui colonel SRI, martor protejat intr-un dosar din Marea Britanie

Din Marea Britanie primim prin intermediul Flux24 o traducere a unei declaratii pe care un fost colonel SRI a facut-o in fata judecatorilor britanici in dosarul deschis fiului fostului miliardar roman Dan Adamescu. Fostul ofiter a declarat ca dosarul lui Adamescu a fost deschis la initiativa tandemului Coldea/Kovesi, care se intalnea regulat sau organiza videoconferinte de lucru cu ofiterii SRI la care participa si sefa DNA, si in care se stabileau oamenii care urmau sa se afle pe lista neagra si care trebuiau plimbati in catuse prin fata camerelor de luat vederi. Despre acesti „viitori invinuiti/inculpati” SRI se angaja sa culeaga probe, inclusiv prin intermediul interceptarii comunicatiilor prin satelit si digitale, iar DNA, cu probele odata stranse, urma sa intocmeasca un dosar penal celor „lucrati” de SRI.

Mai mult, ofiterul a afirmat ca existau echipe mixte de lucru formate din ofiteri SRI si procurori DNA care prelucrau aceste cazuri si se sprijineau reciproc in baza unor protocoale incheiate. 

Ofiterul a dezvaluit multe alte nereguli in activitatea SRI/DNA, dar ne vom rezuma doar la acestea sus mentionate.

Reactia DNA nu a intarziat sa apara – „Nu am mancat usturoi si nici gura nu ne miroase…prea tare!”

Bineinteles, DNA a reactionat furibund, precizand ca nu a mancat nici usturoi institutional, dar nici gura nu ii miroase. Sefa DNA nu a participat la nimic, conform comunicatului negationist al DNA, nu a vazut pe nimeni, nu a auzit nimic, nu are montat niciun echipament de videoconferinta de la SRI in biroul ei, etc. Bine, comunicatul nu preciza nici daca Luluta l-a cunoscut vreodata pe Coldea, da’ noi banuim ca, dupa cum se exprima duduile de la PR-ul DNA in comunicat, cu siguranta ca nu.

In plus, cel mai important in contextul acestui material, conform aceluiasi comunicat, nu existau echipe mixte de lucru ofiteri SRI – procurori DNA. Punct.

Sefa DNA este contrazisa de un fost procuror – Max Balasescu

Acum cateva zile am avut placerea de a-l revedea la tv, dupa o perioada petrecuta in detentie, pe procurorul Max Balasescu, unul dintre cei mai buni procurori pe care i-a avut Capitala vreodata. Atat de bun incat, asa cum l-am ascultat marturisind pe colegul lui de celula, Sorin Rosca Stanescu, 50% dintre infractorii inchisi in aceeasi puscarie fusesera anchetati de catre acest procuror. O performanta, nu?

Pericolul la adresa procurorului aflat in acel moment in detentie era atat de mare incat atat el, cat si SRS, atunci cand ieseau din camera de arest, erau inconjurati de 4 mascati care ii protejau de ceilalti detinuti. Realitatea bate filmul de cele mai multe ori…

Ei bine, pentru ca aici voiam sa ajungem, in cadrul dezvaluirilor pe care Max Balasescu le-a facut la RTV a precizat, la un moment dat, intre altele, si un fapt extrem de interesant. Retineti, dezvaluirile erau facute acum cateva zile, deci nicio legatura cu comunicatul de azi al DNA in legatura cu declaratiile colonelului SRI in Marea Britanie.

Intrebat fiind daca a realizat ca i se pregateste ceva, Maximilian Balasescu a declarat ca da, a sesizat, in special atunci cand, atentie, „ofiterii cu care lucra din cadrul SRI i-au fost schimbati”.

In acel moment, Max Balasescu spune ca a sesizat o distantare a ofiterilor nou repartizati in legatura cu persoana sa, dar si o ingreunare a mersului anchetelor intrucat raspunsurile pe care alta data le primea instant de la fostii ofiteri din cadrul acestor echipe mixte, acum nu veneau nici peste o luna, termenul legal.

Concluzia

Ca sa n-o mai lungim, ca si-asa ne-au lungit creierii cei de la DNA si SRI cu minciunile in care se incurca de vreo doua luni de zile incoace, un fost procuror care a activat in dosare in echipe mixte impreuna cu ofiteri SRI confirma existenta echipelor mixte DNA-SRI cu cateva zile inainte de aparitia dezvaluirilor prezentate de publicatia Flux 24 care confirma cele spuse de Max Balasescu.

Asadar, doua surse credibile, un fost procuror foarte renumit si un fost ofiter SRI de rang inalt, vorbesc, la mii de kilometri unul de altul si la distanta in timp, fara ca sa cunoasca unul de existenta celuilalt, de echipele mixte din cadrul Binomului SRI/DNA.

Comunicatul de presa al DNA mananca asadar cacat.

P.S. Respect, Max!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

7 + 15 =