Resetul clasei politice. Ati auzit cu totii despre aceasta sintagma, nu? Resetul clasei politice reprezinta acel moment ideatic in care actuala clasa politica romaneasca dispare in intregime sau, dimpotriva, se reinventeaza si incepe sa lucreze in favoarea romanilor. De 27 de ani asteptam aceasta minune si am ajuns la concluzia ca mai repede se intoarce Iisus decat sa se reseteze clasa politica…

Esecul intentiei de reset a clasei politice

Fara indoiala ca a existat o astfel de intentie. Tot ceea ce au dorit sa faca la inceput DNA, SRI si americanii a fost exact asta – sa incerce sa schimbe naravurile clasei politice si sa alunge de la butoane lupii batrani, prea invatati cu gustul carnii de miel. Nu prea le-a reusit desi s-au facut eforturi uriase – pur si simplu politicienii continuau sa isi indese bani in buzunarele proprii si conturile de afara, una promitand in campania electorala si alta facand dupa ce erau alesi.

De ce a esuat resetul clasei politice prin intermediul luptei anti-coruptie?

In primul rand pentru ca nu existau politicieni curati ca lacrima. Nu exista partid curat ca lacrima. Sa te apuci sa probezi zecile de mii de infractiuni de coruptie era o munca de sisif, si sa te apuci sa prinzi cativa pesti mari in speranta ca pestii mici se vor speria era insuficient. Indiferent cati oameni politici ar fi fost condamnati, nu s-a realizat nimic – in Romania sunt destui „Ceausescu” ce se viseaza mari stabi peste tara si care abia asteapta sa le moara stapanul politic sau masonic pentru a putea ei urca pe tron.

Munca DNA si munca SRI s-au dus pe apa Sambetei si pentru simplul motiv ca cei care au devenit deodata zei in Romania (Kovesi, Coldea sau procurorul Negulescu, cel care „arestase jumatate de Romanie” si era „curmatorul de destine” cum isi spunea el) au inceput la randul lor sa abuzeze de putere. Kovesi a prins gustul faimei internationale, nemaiputand fi scoasa de pe prima pagina a jurnalelor de stiri sau a publicatiilor interne si internationale, Coldea decidea daca facem autostrazi sau ne inarmam, iar alde Negulescu era un zeu local, care spala, intre doua sprituri la Ploiesti, ceea ce nu puteau astia mari la Bucuresti.

Aceasta zeificare a procurorilor DNA a stricat absolut totul – vedetismul a inlocuit profesionalismul si culegerea de probe atat in acuzare cat si in aparare (asa scrie in Codul de Procedura Penala), iar procurorii se preocupau doar sa isi treaca pe raboj, cu orice pret si cu orice abuz de putere, cate un peste mare. Abuzurile au fost curand observate de catre mass-media conventionale sau alternative (ne includem aici si pe noi) dar si de catre avocatii apararii si clasa politica; de aici si pana la a se acutiza lupta impotriva DNA si SRI a mai fost un singur pas.

Aceste institutii au fost puse la colt (pe buna dreptate) exact pentru acelasi gen de abuzuri pentru care PSD a fost recent aratat cu degetul – exista vreo diferenta intre a aproba prin OUG dezincriminarea unor fapte penale si intre a fabrica probe care incriminau ilegal anumite persoane indezirabile?

In niciun caz!

Apoi, aparitia pe scena politica a „tehnocratilor”, cei care au format poate cel mai slab guvern de dupa ’89, a fost lovitura de gratie aplicata intentiei de reset a clasei politice – dintr-odata partidele aveau un motiv foarte concret pentru a arata prostimii ca fara ea nu se poate. Incompetenta guvernului Ciolos a fost atat de mare incat nu a mai putut fi ascunsa sub pres in preajma alegerilor iar romanii au ajuns in numar (inca) destul de mare la vot – 39% dintre noi au considerat ca actuala clasa politica reprezinta salvarea tarii. Multa minte…

Acestea au fost motivele esecului luptei anti-coruptie ca instrument de reset al clasei politice. Si totusi, exista o cale extrem de simpla prin care acest deziderat ar putea avea succes.

Vreti sa stiti care este singura cale prin care se poate reseta clasa politica din temelii?

Absenteismul. Absenteismul total. E atat de simplu…

Ati aplaudat lupta dusa de catre DNA impotriva partidelor politice? Perfect! Ii ajutati si voi absentand de la vot – un vot in minus inseamna o sansa in plus pentru un reset total al clasei politice.

Ati aplaudat abuzurile comise de SRI impotriva politicienilor spunandu-va ca doar asa vor fi prinsi? Perfect! Ii ajutati si voi la viitoarele alegeri, alegand sa stati acasa!

Ati fost in Piata Victoriei pentru a striga la indemnul dreptei impotriva stangii politice? Aici ati gresit, dar puteti sa contribuiti din plin la disparitia clasei politice in integralitatea ei, ajutand-o la urmatoarele alegeri.

Desigur…

…vor fi multi idioti care va vor pune placa aia cu „daca absentam, iese PSD”.

NU!

Daca absentam cu totii, nu iese nimeni!

Pana acum suntem 61% romani care am inteles ca singurul protest adevarat impotriva coruptiei si nepasarii politicienilor este abenteismul. Suntem 61% pana acum care am inteles ca nu poti lovi partidele politice decat acolo unde le doare cel mai tare – la vot.

Va intrebati de ce, acum un an de zile, exista o initiativa a unor parlamentari (de stanga!) de a impune obligativitatea exercitarii dreptului la vot? Oare de ce? Tocmai! Pentru ca le era teama!

Au trecut vremurile in care PSD se putea baza pe mamaie si tataie de la tara! Acum mamaie si tataie care votau cu PSD au telefoane si sunt sunati de rudele de la oras, care le spun cum sa voteze! Acum mamaie si tataie care votau cu PSD sunt sunati de catre copiii si nepotii plecati afara din tara! Acum mamaie si tataie care votau cu PSD au votat un minoritar si nu un roman doar pentru ca asa au considerat copiii si nepotii plecati afara ca e mai bine pentru tara!

Vreti sa faceti un bine acestei tari? Luptati impotriva clasei politice in cel mai simplu mod – lasati urletele din piete, urlete care oricum nu au efect, in special cand sunt adresate unor cladiri goale! Apelati la un instrument mai simplu – ramaneti acasa in ziua votului!

Ce spuneti? Resetam din temelii clasa politica la urmatoarele alegeri?

Share.

Despre Autor

4 comentarii

  • Nu toti membrii de partid voteaza. In plus, nu toti cei care au carnet de partid voteaza cu partidul care este trecut pe carnet.
   A fi membru al unui anumit partid a insemnat pentru multi o oportunitate pentru a se urca pe o anumita functie. Desele „dezertari” si plecari de la un partid la altul nu inseamna altceva decat ca politica nu inseamna nimic altceva pentru cei mai multi dintre ei decat o modalitate de a-si indestula buzunarele si burdihanurile proprii.
   Pe langa asta, ia in considerare faptul ca cei mai multi sunt atat de dezamagiti de partidul lor (pentru ca nu au ajuns pe anumite functii sau pentru ca nu au vazut nimic in buzunare decat minusul reprezentat de plata cotizatiei la partid) incat o parte din ei deja fac parte din masa celor 61%.
   Un zero la suta nu se va atinge niciodata. Dar, un procent de 17-19% participare la vot (acum este de 39%) cu siguranta va provoca declinul abrupt al actualei clase politice. De aici si pana la o schimbare sociala mai e doar un pas. 🙂

Lasa un raspuns

three × one =