Romania este o tara a orgoliilor marunte. E drept, aceste orgolii sunt inflamate de catre marile puteri economice interesate in a tine tara ocupata cu ciolane aruncate de la masa bogatilor in timp ce ele isi fac jocul la nivel international.

Ce trebuie sa inteleaga ACUM romanii?

Sunt cateva lucruri pe care oricine, de stanga sau de dreapta, pro sau anti-american sau rus, trebuie sa le inteleaga in aceste momente:

1. Ca tara este mai importanta decat orice orgoliu sau partid politic

Indiferent ca sunteti johannisti sau pesedisti, useristi sau penelisti, trebuie sa intelegeti ca aceste orgolii marunte, de moment, nu fac altceva decat sa alimenteze un razboi fratricid intern care nu face bine tarii din niciun punct de vedere. Patria e una si se numeste Romania, politicienii sunt alta! Nu va lasati atrasi in mrejele si manipularile de partid. Politica este doar un instrument pe care politicienii, indiferent de culoare, il folosesc pentru binele personal. Pentru ei, Romania a fost mereu pe locul al doilea, in cel mai fericit caz.

2. Ca strainii abia asteapta razboaie interne si neintelegeri intre romani

E lesne de inteles ca o tara macinata de lupte politice interne este dezbinata si mult mai usor de condus. Ungurii au profitat cat au putut de acest lucru si, de la caz la caz, s-au aliat cu majoritatea partidelor romanesti, rand pe rand, in schimbul unor favoruri. Asa s-a ajuns in Romania ca ungurii sa aiba drepturi mai multe si mai mari decat orice alta minoritate europeana in orice alta tara membra a UE!!! Acum isi vor cere autonomia (initiativa legislativa cetateneasca a fost deja publicata in Monitorul Oficial si ungurii cer autonomia asa numitului tinut secuiesc). Iar Ungaria a devenit puternica (nici nu va inchipuiti cat de puternica!).

3. Ca in tot acest timp se fac jocurile la nivel mondial iar Romania este transformata in teatru de razboi

In timp ce sute de mii de cetateni sunt scosi din casa pentru a vocifera pe strazi, unii pro si altii contra, Romania se transforma incetul cu incetul intr-o tinta militara si un teatru operational de razboi. Manevrele militare „aliate” din zona, ce provoaca Rusia, trec neobservate pe langa „dezvaluirile lui Ghita” sau glumele internautilor despre „Iordache-alta-intrebare”. In curand populatiei Romaniei i se va spune sec ca trebuie sa se pregateasca pentru ce e mai rau. Unde si impotriva cui veti protesta atunci? Cat de importante vor mai fi atunci niste ordonante nefericite sau incriminarea ori dezincriminarea abuzului in serviciu? Cat de hazlii vi se vor mai parea atunci viralele de pe „feisbuc” despre Iordache, Dragnea, Ponta sau Johannis?

Cine de cine va rade atunci – voi de politicieni sau politicienii de voi?

Opinam spre ultima varianta – politicienii sunt de multa vreme la adapost, material si financiar, cu conturi puse grijuliu si din timp in alte tari, in timp ce voi veti ramane legati aici de glie. Si asta pentru ca nu ati fost destul de atenti sa sesizati ce e cu adevarat important.

Mai avem vreo speranta?

Nu. Sau, cel putin, nu atata vreme cat romanii nu isi vor da seama ca toata aceasta framantare politica si sociala interna dauneaza grav atat mediului de afaceri cat si populatiei in ansamblul ei. In timp ce corporatistii si johannistii striga „m…e, Dragnea!”, iar pesedistii „m…e, Johannis!”, implicati fiind in jocuri politice interne fara sfarsit, strainii isi vad de jocurile cu adevarat importante:

  • Trump se va intalni cu Putin, undeva prin Slovenia, din cate se pare, si cu siguranta se vor pune de acord asupra unor lucruri care, din nou, ne vor fi straine. In acest timp la Bucuresti lumea striga „M…e, Dragnea!” si „M…e, Johannis!”
  • Presedintele Moldovei a fost recent in vizita la Putin, care i-a dat cadou harta Moldovei Mari. Apropos, Iasiul, Neamtul, Suceava, Vasluiul, etc – stiti o boaba de ruseste? Apucati-va sa invatati! In acest timp la Bucuresti lumea striga „M…e, Dragnea!” si „M…e, Johannis!”
  • In Ucraina a reinceput razboiul intre fortele ucrainiene si cele separatiste ajutate de cele rusesti. In acest timp la Bucuresti lumea striga „M…e, Dragnea!” si „M…e, Johannis!”
  • Ungaria isi intareste legaturile cu Rusia, economice si financiare, trecand peste opinia liderilor UE. In acest timp la Bucuresti lumea striga „M…e, Dragnea!” si „M…e, Johannis!”
  • Bulgaria se afla mai aproape ca niciodata de „mama Rusie” si au refuzat orice cooperare militara cu Romania (amintiti-va de momentul acela cand Johannis a fost trimis la plimbare cu „forta de cooperare romano-bulgara” de la Marea Neagra). In acest timp la Bucuresti lumea striga „M…e, Dragnea!” si „M…e, Johannis!”
  • Serbia se inarmeaza, cu largul concurs al armatei ruse – avioane, tancuri, specialisti. Nu ca ar fi un amanunt interesant, dar ultima oara sarbii ne spuneau „curva rumunska” atunci cand permiteam avioanelor americane sa arunce bombe asupra civililor in Belgrad intre doua survoluri peste teritoriul romanesc. In acest timp la Bucuresti lumea striga „M…e, Dragnea!” si „M…e, Johannis!”

Intelegeti cat de departe suntem tinuti de problemele reale?

Daca ati inteles, e bine. Inca mai e o speranta. Inca mai credem ca poporul va putea castiga lupta impotriva clasei politice. Pentru ca nu altcineva decat clasa politica ne-a adus in acest punct in care jocurile se fac in timp ce tot ce vom face noi este sa executam.

Daca nu…mergeti in piete si urlati cat va tin plamanii la cladirile goale. Oricum nu va aude nimeni si nu le pasa nici unora nici altora de voi. Distragerea atentiei a functionat si va functiona mereu…

Respect!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

5 × five =