Mare tam-tam azi de dimineata pe toate canalele de stiri – a glasuit Ciolos in legatura cu alegerile parlamentare si cu intentiile sale politice! Contextul acestor declaratii este unul cat se poate de simplu – peneleii, aflati intr-o coborare vertiginoasa in ceea ce priveste increderea in randul populatiei cu drept de vot, incearca intens sa il curteze pe Ciolos pentru ca acesta sa se inscrie in partidul lor, in special dupa ce „buldogul” Blaga a decis sa demisioneze in urma scandalului generat de anchetarea sa de catre DNA.

 Opinia presedintelui Johannis in legatura cu „chestiunea Ciolos”

Johannis a reusit sa ofere o mostra „prezidentiala” despre cum sa fortezi un om sa se inscrie intr-un anumit partid, indemnandu-l pe Ciolos…

„Sa isi declare macar simpatia sau adeziunea sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor dupa alegerile parlamentare. Dacian Ciolos ar putea sa-si continue proiecte importante daca acum isi declara intentiile de viitor si ar trebui sa declare cu cine vrea sa le continue.”

…precizand ca nu va nominaliza persoane independente politic pentru functia de premier al Romaniei.

Ei bine, declaratia lui Johannis este sublima insa ii lipseste cu desavarsire corectitudinea si echidistanta politica. In plus, exista o inadvertenta – spune ca nu va nominaliza persoane independente politic pentru functia de premier, dar in acelasi timp il indeamna pe Ciolos sa isi declare macar simpatia sau preferinta pentru un partid cu care ar putea colabora! Pai cum vine asta? Ori esti corect cand spui ca nu vei desemna un premier politic si cu asta ai incheiat, ori o dai de pereti si spui apoi ca ar fi bine ca Ciolos, daca se doreste premier in continuare, sa isi declare macar simpatia… Pai daca isi declara simpatia devine automat om politic? Nu! Deci, cum vei putea sa-l nominalizezi doar in baza declaratiei privind simpatia pentru penelei daca spui ca nu vei nominaliza persoane independente politic?

Cand esti corect, tovarase Johannis? Cand esti ambiguu sau cand esti ambiguu?

Raspunsul lui Ciolos in „chestiunea Ciolos”

Ciolos a dat azi dimineata un raspuns prin care incearca sa prosteasca pe prosti. Iata ce spune premierul:

„Tocmai pentru a intari acest obiectiv de stabilitate si echilibru am spus ca nu voi candida la alegerile parlamentare si nu voi intra sau crea un partid politic.”

Site-urile de stiri se grabesc acum sa anunte ca pe o mare stire ca Ciolos nu va candida…pai omul a spus asta de mult. A nu candida nu inseamna nimic, decat faptul ca nu se va inscrie pe listele niciunui partid pentru a deveni parlamentar! Pai omul nu isi doreste sa ajunga parlamentar ci sa ramana premier…

Oameni buni, omul nu spune decat ca nu se va inscrie in vreun partid, atat! In plus, adauga, pentru ca manipularea politica sa functioneze cum trebuie, ca nici nu se va inscrie in vreun partid si nici nu va infiinta vreo formatiune politica! Nici nu e nevoie sa faca asta – tot ceea ce asteapta este nominalizarea pentru un nou mandat la Palatul Victoria!

Capisci?

Cum se traduc de fapt vorbele celor doi barbati de stat

Distragerea atentiei in discursurile publice si politice nu trebuie sa ne impiedice sa identificam anumite elemente care ne ajuta sa traducem ceea ce s-a dorit a se transmite de fapt.

Johannis ii transmite lui Ciolos ceva de genul – bai, omule, ori te inscrii in PNL ori macar ajuta-ne, dracului, declarand ca vrei sa continui cu noi, ca suntem in galeata in sondaje! iar Ciolos ii raspunde – Johannis, de inscris in PNL nu ma inscriu, ca imi pierd credibilitatea si scad ca imagine, dar astept sa ma numesti premier oricum dupa alegeri cand voi declara ca doresc sa continui in fruntea unui guvern, fie el si guvern politic!

Cam asta au dorit cei doi sa spuna si sa-si transmita unul altuia. In rest, site-urile de stiri va imping de zor acum, pe gat, pana va veti sufoca, intoxicarea cu „Ciolos” care doreste sa ramana independent si sa se tina de cuvant in chestiunea cu tehnocratia…

Praf in ochii prostilor…

Sursa foto: m.ziare.com

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

ten − 4 =