Sistemul va supravietui indiferent daca (acelasi sistem) il aresteaza sau il elimina fizic pe Coldea. De fapt, la ora la care redactam acest articol SRI i-a pregatit deja un inlocuitor lui Coldea, unul care sa…faca parte din sistem si sa nu il incalece asa cum a facut lacomul dinaintea lui.

Credeti ca sistemul s-a subrezit dupa suspendarea lui Coldea?

Nicidecum! Sistemul nu sta intr-un om, fie el si Zeus de Romania, asa cum il numeam intr-un articol precedent pe pardalnicul general de informatii care facea jocurile puterii in tara aceasta. Sistemul este format dintr-o increngatura de oameni, care si-au sudat relatiile in timp, care fac parte din aceleasi institutii, frecventeaza aceleasi loji masonice, si-au jurat unul altuia credinta si s-au mituit sau comisionat reciproc in decursul carierei. De aceea, inlaturarea lui Coldea, prin arestare sau eliminare fizica, nu va subrezi deloc sistemul, ba chiar il va intari.

De ce sistemul a luat masura suspendarii lui Coldea?

Simplu – pentru ca prostimea sa creada ca s-au luat masuri adecvate. Pentru ca oamenii sa spuna – uite, dom-ne, Helvig, ce baiat corect! Pentru ca presiunea mass-media sa se reduca iar sistemul sa isi poata vedea in continuare linistit de treaba!

Inca ceva, deosebit de important – eliminandu-l pe Coldea din conducerea sistemului, li se da sah lui Ghita si RTV… Cum? La fel de simplu – in acest moment RTV doreste sa dea impresia ca Ghita trimite la fiecare 3-4 zile cate o inregistrare in care mai dezvaluie cate ceva din memoriile lui. Acest tertip face ca acele inregistrari/dezvaluiri sa para de actualitate iar audienta sa creasca de o maniera considerabila. La fiecare 3-4 zile suntem anuntati ca „fugarul” a mai trimis o caseta catre studiourile RTV!

Da’ de unde???

Adevarul e ca Ghita si-a inregistrat inaintea disparitiei toate acele dezvaluiri iar acum angajatii lui de la RTV fac un serial destul de urmarit si cu destul de multe ecouri in randul publicului. Numai ca, fatalitate, sistemul a mutat decisiv (prin suspendarea lui Coldea) iar prin aceasta mutare dezvaluirile lui Ghita cad in desuetudine! Pai, cum ar fi ca la urmatoarea „caseta” sa vedem pe Ghita cum ne vorbeste in continuare despre concediile lui cu Coldea de prin Bahamas? Am spune – „stai asa! Nu trebuia sa zici ceva si de faptul ca l-au suspendat astia pe Coldea, sa te bati cu pumnii in piept ca datorita dezvaluirilor tale, sa vii cu ceva mai de substanta etc, etc, etc?”.

Asadar, cu exceptia situatiei in care Ghita nu si-a inregistrat inaintea plecarii si un episod in care sa vorbeasca generic despre masurile luate impotriva lui Coldea (la modul generic pentru ca nu ar fi putut sti ce fel de masuri se vor lua) atunci serialul cu dezvaluirile se va termina inainte de vreme intrucat lumea isi va da seama ca sunt inregistrari, ba chiar unele fara substanta in actualul context.

Suspendarea lui Coldea…

…nu este asadar nicidecum o victorie a poporului impotriva sistemului ci doar un semn din partea sistemului ca acesta si-a revenit din primul soc si ca a supravietuit bine-merci, ba, pe deasupra, ca are forta sa si atace la randul lui.

In plus, faptul ca ofiterul acoperit auto-descoperit, si avem aici in vedere pe Turcescu, a publicat declaratia de colaborator al SRI a lui Sebi Ghita, nu inseamna decat ca sistemul este mai pregatit ca niciodata sa atace si sa contra-atace.

Lupta continua

Lupta nu s-a terminat, lupta anti-sistem continua. Fiti vigilenti!

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

13 − two =