Manipularea mediatica a continuat si dupa incheierea summitului NATO – asa cum am vazut, daca in timpul lucrarilor presa aservita lui Johannis ne prezenta ca pe un mare succes faptul ficusul de la Cotroceni l-a oprit pe liderul de la Casa Alba din drumul spre toaleta si l-a salutat in limba lui Hitler, acum Johannis considera ca ne poate minti si ne prezinta „incredibilul succes al Romaniei” la lucrarile Summitului…sa vedem cum incearca sa faca asta…

Varianta pentru prostime, mediatizata

Ce ne spunea presedintele in timpul lucrarilor summitului, declaratia fiind postata pe pagina sa de Facebook:

Am ajuns la Varșovia unde, în câteva ore, va începe Summitul NATO, în cadrul căruia voi promova proiecte importante pentru securitatea României. Astăzi, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat ca Alianța va transforma o brigadă românească într-o brigadă multinațională pentru a întări prezența NATO în Sud-Estul Europei și pentru apărarea împotriva atacurilor venite din afara Alianței. Declarația confirmă astfel că inițiativele și obiectivele propuse de România la acest Summit prind contur și se vor regăsi în documentele finale ale reuniunii.”

Asadar, aflam de la presedinte ca initiativele si obiectivele Romaniei erau pe cale sa se indeplineasca… Uraaaa!!!!

La finalul summitului, de la acelasi presedinte, aflam chiar ca obiectivele s-au indeplinit:

Summitul NATO care s-a încheiat astăzi constituie un moment foarte important pentru Alianţa Nord-Atlantică şi, evident, şi pentru ţara noastră. Pot spune cu toată certitudinea că a fost un Summit de succes pentru România.

Prin rezultatele Summitului, România îşi consolidează poziţia ca stat membru NATO şi actor regional care contribuie efectiv şi eficient la menţinerea securităţii şi stabilităţii într-o zonă marcată de numeroase riscuri şi provocări. Atât Declaraţia privind Securitatea Transatlantică, cât şi Declaraţia Finală a Summitului, adoptate astăzi, acoperă toate temele de interes pentru România, toate temele care au fost cuprinse în mandatul care a fost aprobat de CSAT.”

Varianta reala, nemediatizata

Varianta reala este ca de fapt Romania nu a obtinut nimic. Nu nimic, NIMIC.

Romania a cerut o brigada multinationala care sa apere „flancul estic” – Rezultatul? Partenerii din NATO ne-au dat la „UE”, pentru ca nu s-au inghesuit absolut deloc sa ne ajute; ne-au spus sa ne cream noi o „brigada multinationala” cu bulgarii si atat. Iar cum bulgarii au zis ca pe ei nu prea ii intereseaza cooperarea la Marea Neagra, ca nu vor razboi, pentru ca sa nu ramanem prostii Summitului, s-au bagat americanii (care oricum trimiteau trupe sa isi apere masinariile de razboi) si au spus ca vor trimite 1000 de oameni, dar ca nu vor sa ii integreze in „brigada” si ca ii vor pastra ca forta independenta. Probabil i-au rugat si pe polonezi sa isi trimita cativa oameni pentru ca si polonezii au promis ca vor trimite niste specialisti si atunci „brigada multi-nationala” a Romaniei va fi constituita din romani si polonezi, americanii preferand sa nu se inhaiteze cu noi si spunandu-ne ca vor pastra batalionul lor de sine statator.

Romania a mai cerut si o forta navala in Marea Neagra ca sa aparam apele teritoriale, etc., etc., etc. – Rezultatul? Din nou, partenerii din NATO ne-au dat la „UE”, pentru ca au spus pas. Cu ceva saptamani inainte ne dadusera si bulgarii la „UE” pentru ca refuzasera sa constituie forta navala de cooperare la Marea Neagra si uite asa Romania a ramas de caruta cu cerinta ei…

Mai mult, secretarul general al NATO si liderii europeni, cu exceptia SUA, au spus ca actiunile Rusiei nu constituie un pericol iminent si ca (asa cum a subliniat Hollande) Rusia nu reprezinta un dusman.

Cam asta a cerut Romania si cam asta a primit. Judecati voi cat succes a avut Summitul…

Concluzie

Acum, nu banuim neaparat o intentie de intoxicare a presedintelui – el, saracul, parea chiar entuziasmat de rezultatele summitului (cam cat de entuziast poate sa fie un sas) dar probabil ca e ca in bancul ala – „Stiti care e diferenta dintre „UE” si sex oral – depinde de ce parte a p**ii te afli”.

Johannis se afla de partea cealalta a p**ii – nu poate sa spuna ca a luat-o la „UE” la Summitul NATO de la Varsovia si atunci spune ca NATO + Romania = LOVE.

Trist…poate era mai bine sa ne jucam noi intre noi pe-aici prin tara, pe metoda #UigabaL decat sa mergem la Summit si sa stam de partea gresita…

Sursa foto: woman.dk

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

3 × 5 =