Dacian Ciolos. Un tip care temporar conduce guvernul lui Johannis, pana nu il va mai conduce. Nu stim cand se va intampla asta, poate acum, in iarna, poate mai incolo, dar nu asta e important. Ne-am propus astazi sa prezentam mai in amanunt tehnica de manipulare „omul simplu – omul din popor”, atat de preferata de Ciolos; nu de alta dar ieri a ajuns deja la a patra „abatere” pe tema asta…

Dacian Ciolos – tehnocrat sau politician?

Daca cineva doreste sa deosebeasca daca un om este tehnocrat sau politician, este extrem de simplu – urmareste daca acel om isi face sau nu imagine in mod deliberat. Am adauga noi, urmareste daca acel om foloseste sau nu tehnici de manipulare specifice politicii romanesti intrucat nu exista politician care sa nu utilizeze astfel de tehnici in discursul sau actiunile sale publice.

Dacian Ciolos este, prin excelenta, un politician si nu un tehnocrat. Cine l-a luat drept tehnocrat doar pentru faptul ca nu este oficial inscris in niciun partid sau pentru faptul ca a indeplinit mai multe functii la nivel national si european pe agricultura, se afla in eroare. Premierul lui Johannis („guvernul meu”) foloseste din plin tehnici de manipulare, iar tehnica sa favorita este „omul simplu – omul din popor”.

Tehnica de manipulare „omul simplu – omul din popor”

Suntem singura publicatie din Romania care a avertizat asupra faptului ca Dacian Ciolos, desi „tehnocrat” foloseste tehnici de manipulare inca de la momentul preluarii mandatului de catre acesta. Vom identifica patru momente distincte in care acest personaj politic a folosit aceasta tehnica pentru a-si atrage simpatia alegatorilor:

  • „Eu nu folosesc coloana oficiala” – ianuarie 2016

In contextul in care o tara intreaga se lamenta in legatura cu tragedia mortii politistului din coloana oficiala a lui Gabriel Oprea, Dacian Ciolos s-a „confesat” public:

Nu am folosit Poliţie şi nici nu o să folosesc niciodată. Prefer să mă trezesc cu 10-15 minute mai devreme ca să ajung la birou la timp decât să zăpăcesc lumea de cap în Bucureşti sau în altă parte. E o chestie de bun simţ, dincolo de reguli, de protecţie şi aşa mai departe. Trăim într-o societate modernă în care, indiferent că unul e prim-ministru şi altul e muncitor, trebuie să ne simţim la fel de cetăţeni. Trebuie să ne asumăm fiecare rolul acesta de cetăţean înainte de a ne pune în faţă funcţia pe care o avem, care e vremelnică şi e trecătoare.”

Mai, sa fie…ne-au dat lacrimile… Cu precizarea ca Dacian Ciolos nu numai ca foloseste coloana oficiala, dar utilizeaza importante resurse ale SPP si Politiei Rutiere, oriunde se deplaseaza. Despre aceasta manipulare am scris la acel moment si va spuneam ca aceasta este dovada ca omul se pregateste pentru o functie politica, fara dubii.

  • „Eu stiu sa strang gunoaie” – iunie 2016

In luna iunie acelasi premier recidiva in folosirea acestei metode de manipulare si se apuca sa stranga gunoaie in Delta Vacaresti. Nu stie nimeni ce treaba avea premierul Romaniei cu gunoaiele din „delta” dar sigur a punctat la capitolul imagine la public, scopul sau fiind acela de a aduna puncte de simpatie din partea electoratului si nu de a strange prezervativele, pet-urile si pungile goale de chipsuri dupa nesimtitii care isi fac veacul prin Vacaresti. Asa cum spuneam si atunci, nu era nicio problema ca premierul isi gasise un hobby, era liber sa-l practice, doar ca tara se astepta la masuri economice nu la masuri de imagine. In plus, modul convenabil in care televiziunile s-au prezentat sa il filmeze cateva ore cat a umplut Ciolos sacii aia cu prezervative folosite si cu pet-uri vorbeste de la sine despre „spontaneitatea gestului sau”…

  • „Eu zbor cu avionul la clasa Economic” – septembrie 2016

La fel de convenabil, premierul a mai fost „surprins” intr-o ipostaza de „om simplu” atunci cand s-a deplasat catre Germania cu avionul de linie la clasa Economic. Inca o data, nu ar fi fost nicio problema, doar ca s-au gasit niste „paparazzi” sa imortalizeze momentul fix cand „nu se astepta” premierul, cel care s-a declarat extrem de surprins ca il acuza unii ca isi face jocuri de imagine. E si normal, spunem noi, dupa toate situatiile pe care vi le-am prezentat…omul era de fapt un „recidivist”, daca ne permiteti comparatia…

  • „Eu sunt crescut la tara” – septembrie 2016

Ieri, pentru a patra oara am asistat la un moment in care Dacian Ciolos a pozat in „omul simplu” – aflat la tribuna Parlamentului, acesta a declarat:

„Pentru mine, om care sunt crescut la tara, patriotismul inseamna in primul rand bun simt, inseamna a nu minti, inseamna a-ti tine cuvantul si inseamna sa iti asumi ceea ce stii sa faci si nu mai mult. Nu am nevoie de lectii legat de patriotism.”

Pentru informarea lui, probabil ca peste jumatate de Romanie suntem „crescuti la tara”, dar nu mai facem parada cu asta. Bine, nu toti suntem politicieni, ce-i drept, desi foarte multi dintre politicieni nu s-au laudat niciodata cu originele lor, desi ar fi putut sa o faca…

Concluzie – Dacian Ciolos – un om politic prin excelenta

Da, Dacian Ciolos manipuleaza opinia publica prin tehnici specifice politicienilor. Da, Dacian Ciolos se comporta ca un politician. Da, Dacian Ciolos abuzeaza de tehnica sa de manipulare preferata, „omul simplu – omul din popor”. Tehnica este destinata acapararii simpatiei electoratului prin acea senzatie de apropiere fata de omul care provine, ca si tine, din aceleasi locuri, care a suferit aceleasi lipsuri ca si tine, care se comporta ca si tine, care foloseste aceleasi resurse sau mijloace de transport ca si tine, care este un…om simplu, un om din popor – asa e ca iti vine sa il votezi?

Nu este exclus ca Dacian Ciolos sa joace in continuare aceasta carte, intrucat a vazut si el si am vazut si noi ca are un oarecare succes la public si, de ce nu, la viitorul sau electorat. In rest, cat de bogati sau de saraci ne simtim fiecare dupa un an de guvernare tehnocrata, putem sa judecam fiecare dintre noi, nu avem nevoie de discursuri in Parlament sau de videoclipuri in care ministrii lui Ciolos se lauda cu masurile de simplificare pe care le-au luat…

Sursa foto: puterea.ro

Share.

Despre Autor

Un comentariu

  1. Cu singuranta Domnul Dacian , invata mult de la Papa ( apartinand lojei Jesuitilor) o loja destul de cunoscuta ca avand legaturi cu mafia vanzarilor de armament, daca o sa va uitati la exercitiul de imagine practicat de papa acesta jesuit si ciolos o sa vedeti asemanarile….Am spus si ma repet ca acest guvern de cartite si plosnite masone este sustinut de aceasta haita jesuita , si au venit aici cu scopurile clare care coordoneaza aceasta organizatie de control, praduire si distrugere a statului de drept!

Lasa un raspuns

three × 5 =