7 minciuni am identificat noi pana acum; foarte posibil sa urmeze si altele…

Cele 5 minciuni propagate in spatiul public in legatura cu capturarea lui Sebi Ghita

1. Sebi Ghita nu se afla in Serbia

Aceasta a fost prima minciuna, propagata in spatiul public de catre procurorul general al Romaniei. Motivatia care ar fi putut sa stea in spatele acestei minciuni ar putea fi dorinta lui Pinocchio de la varful Parchetului de a nu periclita vreo ancheta. Motivatie care cade in urma urmatoarei logici:

  • Tapalaga de la Hotnews a scos primul informatia pe piata (atunci cand l-a acuzat pe Dan Andronic ca a fost in Serbia pentru a se intalni cu fugarul)
  • Tapalaga a primit informatia de la DNA (asa cum au spus unii analisti) pentru a-l determina pe Ghita sa comita greseli si sa iasa din Serbia (de unde nu puteau sa il inhate asa usor)
  • Procurorul general nu putea sa nu fie la curent cu tactica DNA de a-l scoate din ascunzatoare pe Ghita si atunci raspunsul lui la intrebare „Este Ghita in Serbia?” ar fi trebuit sa fie ” Da, si il vom captura” sau ceva de genul, pentru a juca jocul stabilit initial. Pinocchio a negat, desi stia foarte bine unde e Ghita.

2. Sebi Ghita a fost capturat in urma unui control de rutina

Asta cu controlul de rutina a scos-o inclusiv CTP (alaturi de alte publicatii), spunand ca atat de tampit a fost Ghita incat a fost capturat in urma unei simple legitimari. Cea mai puternica dovada care demasca aceasta minciuna este chiar fotografia care apare pe toate site-urile (fotografia pe care o postam si noi in articol) si in care Ghita apare ras in cap si cu barba, la o masa intr-un restaurant.

Daca legitimarea lui Ghita ar fi fost intamplatoare, atunci acea fotografie nu ar fi trebuit sa existe. Daca exista inseamna ca cineva a facut-o premeditat, tocmai pentru a avea noua infatisare a lui Ghita. Doar nu credeti ca a stat Ghita la pozat cand stia ca e urmarit…

Deh, ofiterii de la SIE ajung uneori sa lucreze sub acoperire te miri unde, ca chelneri sau ca sefi de sala prin restaurante. Traiasca securitatea!!!

3. Sebi Ghita a fost capturat printr-o actiune care a implicat SIE, SRI, MAI si DNA

Mai era putin si isi arogau inclusiv cei de la Pompieri sau de la Salubritate ori de la Mediu meritul pentru capturarea lui Ghita. La aceasta operatiune au actionat doar SIE, impreuna cu ofiterii DOS de la MAI, acestia acordand sprijin informational ofiterilor de informatii sarbi si politiei din Belgrad. Asadar, operatiunea a fost pusa in scena de SIE, MAI, BIA (Bezbednosno Informativna Agencija – Agentia de Informatii din Serbia) si cu Ministerul Sarb de Interne. SRI nu actioneaza in exteriorul Romaniei, la fel cum nici SIE nu isi baga nasul in interiorul granitelor Romaniei (sau macar asa ar trebui sa faca…). De ce se incearca acum sa se traga spuza pe turta SRI? Pentru ca serviciul trece printr-o grava criza de imagine si atunci s-a decis ca meritele sa se directioneze catre SRI, in special avand in vedere ca SIE nu este un serviciu ahtiat dupa PR asa cum sunt primii…

4. Sebi Ghita ar fi incarcerat intr-una din temutele inchisori sarbesti

Sebi Ghita se afla in arestul politiei; nu a ajuns la inchisoare, intrucat in cazul sau se deruleaza anumite proceduri care necesita scoaterea din arest, audierea, prezentarea probelor. La inchisoare ajung cei care sunt condamnati…

5. Sebi Ghita va fi extradat foarte curand in Romania

Serbia nu e Jugoslavia iar vecinii nostri nu sunt semnatari ai acordurilor de extradare. Minciuna conform careia Serbia a semnat prin anii ’50 nu stim ce acord de extradare nu tine – Serbia nu exista in anii ’50 ca tara, atunci era o republica intr-o federatie. Federatia a semnat acele acorduri, Serbia nu. In plus, Serbia nu este membra a UE si nici nu isi mai doreste (nu credem ca va fi vreodata).

Asa cum am aflat si noi, Bulgaria incearca de trei ani sa extradeze pe un bancher acuzat de frauda, bancher care sta bine-merci in Serbia. Nu au reusit si nici nu sunt date ca ar reusi acest lucru. De ce ar constitui Ghita o exceptie?

Concluzie

Indiferent ce informatii s-ar vehicula in spatiul public in legatura cu capturarea lui Ghita, treceti-le prin filtrul ratiunii. Minciuna in mass-media conventionale este o moda care nu va disparea prea curand…

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

11 − 7 =