Astazi de implinesc 15 ani de la ceea ce avea sa declanseze inceputul unei noi ere pe tot mapamondul, o era in care cetatenii sunt spionati de catre propriile guverne fara nicio jena si fara nicio restrictie. Fara diferenta, SUA si chiar aliatii ei (aici, din pacate, se numara si tara noastra) au inceput sa intre in intimitatea personala pretextand acel faimos „Patriot Act” care da liber agentiilor de securitate si spionaj sa faca absolut tot ce vor in numele securitatii nationale. Nu vom intra aici in amanunte, este limpede pentru toti ca Securitatea (actuala SRI) adopta, in binom sau de una singura, aceleasi metode pe care NSA, CIA si FBI le folosesc in SUA pentru spionarea americanilor de rand.

Totusi, la 15 ani de la acele evenimente, ne permitem sa prezentam 9 motive pentru care acel tragic eveniment are toate ingredientele unei inscenari. Le luam pe rand:

1. Modalitatea in care au fost asigurate turnurile WTC

Cu 2 luni inainte de atac, un anume Larry Silverstein a semnat contractul de cumparare pentru complexul World Trade Center, pentru suma de 3.2 miliarde de dolari. Turnurile necesitau o investitie de aproape 200 de milioane de dolari, din cauza tehnologiei de fabricatie utilizate (azbestul folosit in cantitati extrem de mari, cancerigen, necesita inlocuirea urgenta sau chiar demolarea cladirilor). Ulterior, Silverstein a incheiat o polita de asigurare pentru cele doua turnuri principale, mentionand ca va primi 3,55 miliarde de dolari pentru fiecare dintre evenimentele indreptate impotriva turnurilor. Doua saptamani mai tarziu (!!!), se intamplau tragicele evenimente de la 9/11, Silverstein solicitand lui SWISS RE (cei care asigurasera turnurile) suma de 7,1 miliarde dolari; dupa o disputa in instanta si o intelegere amiabila, Silverstein avea sa primeasca „doar” 4.6 miliarde de dolari, suma suficienta pentru a reconstrui inclusiv piramidele din Egipt si toate minunile din antichitate, daca ar fi dorit…

Apropos, voi cati bani reusiti sa faceti, din salariu sau afaceri, in ultimele 2 luni?

2. Lipsa oricarei urme de avion (roti, urme de fracare cu burta aeronavei, orice altceva) pe peluza din fata Pentagonului:

Pentagon - peluza din fata cladirii dupa atacul de la 9/11

De specificat ca pentru ca gaura respectiva sa fi fost produsa de un avion, acesta ar fi trebuit sa loveasca in urmatoarea pozitie:

Pentagon - pozitia avionului

Si totusi, nicio urma pe peluza din fata cladirii…nicio piesa folosita in industria aeronautica, nimic…

3. Gaura din zidul exterior al Pentagonului este mai mica decat dimensiunea unui Boeing de tipul celui deturnat:

Pentagon - gaura este mai mica decat avionul

In plus, asa cum observati, nici urma de avion sau macar de vreun motor, coada, aripa sau alta componenta…avionul a…disparut pur si simplu in gaura aceea care oricum este mai mica decat avionul in sine…

4. Lipsa incendiului la Pentagon la amploarea celor din turnurile gemene

In fotografia de detaliu luata se poate observa cum sectiunea din cladire ramasa in picioare „gazduieste” obiecte care ar fi trebuit sa fie mistuite de incendiu – un monitor video, o carte, obiecte de mobilier sunt tefere si nevatamate:

Pentagon - obiecte ramase nearse

Daca incendiul ar fi fost provocat de un avion cam ca cele care ar fi fost deturnate in cazul turnurilor gemene, nu era cazul sa se „topeasca” si cladirea Pentagonului? Sau macar sa ia foc cartea aia deschisa de pe scaunel…o vedeti?

5. Pregatirile personalului din Pentagon si ale altor militari din cadrul NORAD, CIA si NSA in legatura cu posibile atacuri teroriste cu avioane civile, inainte de 9/11

Dupa 9/11, recent, au iesit la iveala o serie de scenarii pe care cei din cadrul Armatei SUA (toate structurile care coordoneaza apararea aeriana si terestra) le luasera in calcul si practicau masuri contra-ofensive; unul din aceste scenarii era, punctual, deturnarea de catre teroristi a avioanelor civile si dirijarea lor deliberata in WTC sau alte cladiri emblematice de pe teritoriul SUA. Angajatii Pentagonului practicasera la randul lor exercitii de alarmare in care evacuau de urgenta o latura a cladirii. V-ar mira daca ati afla ca exercitiile includeau exact acea aripa a cladirii?

6. Lipsa oricaror filmari sau fotografii concludente in legatura cu atacul asupra Pentagonului

Desi Pentagonul este o cladire ultra-securizata si care avea si are camere pe tot perimetrul, singura filmare data publicitatii cu posibilul avion care ar fi atacat cladirea este una facuta cu o camera care filma frame by frame, la 1 sau 2 secunde, si care nu surprinde mare lucru. Restul imaginilor care ar fi putut surprinde evenimentul (provenind de la camerele Pentagonului sau camerele civile) au fost confiscate de catre agentii guvernamentali (in zona era o benzinarie careia i-au fost confiscate imaginile imediat dupa incident). Acum, pe bune, voi vedeti aici un avion?

Multi vad o racheta, adica o inscenare…

7. Existenta (demonstrata de experti video) unei explozii provocate in partea din fata a avioanelor chiar inainte de a atinge turnurile WTC:

Filmarile cu exploziile provocate de ceva tras de la bordul aeronavei se pot regasi in multe alte filme dedicate evenimentelor de la 9/11, ceea ce demonstreaza ca acele aeronave (sau ce ar fi fost ele) nu erau in niciun caz civile si in niciun caz cele deturnate de „teroristi”.

8. Modalitatea in care au colapsat cele doua turnuri

Expertii in materie spun ca asa ceva se intampla doar in cazul exploziilor controlate:

Recent, inclusiv institute cu experienta au concluzionat ca ceea ce s-a intamplat la WTC se intampla doar daca acel turn a fost pregatit pentru o explozie controlata. Mai mult, cei care spun ca totul s-a intamplat astfel pentru ca „s-ar fi topit otelul de la caldura degajata de incendiu” sunt contrazisi de absenta unei „piscine” de otel topit care s-ar fi format la baza turnurilor. Nicio dovada, in schimb avem dovezi ca sectiunile de otel au fost retezate (!!!):

Pentagon - coloane de sustinere taiate in unghiuri drepte

Daca se topeau, in niciun caz nu ar fi aratat in felul acesta…

9. Martorii de la World Trade Center

Martorii evenimentelor de la WTC au afirmat (imediat dupa dezastru sau chiar in timpul evenimentelor), urmatoarele:

 • ca avioanele nu erau civile intrucat aveau o alta culoare sau nu aveau hublouri
 • ca zgomotul produs in momentul colapsului turnurilor era acela care se aude la exploziile controlate
 • ca Pentagonul a fost lovit de o racheta si nu de un avion.

Totusi, in urma avalansei „dovezilor” prezentate zilnic americanilor si lumii intregi cum ca la WTC a avut loc un atentat, martorii au fost redusi la tacere. Unii dintre cei care au indraznit sa conteste probele prezentate publicului de catre guvernul american au fost „sinucisi”, asa cum este cazul lui Phillip Marshall, unul dintre cei care si-au permis sa vorbeasca liber despre „atentatele de la 9/11”. A fost gasit „sinucis” in casa, alaturi de copii si de caine (!).

Concluzie

Conspirationistii spun ca acolo, la 9/11, a fost o inscenare, egala ca valoare cu cea de la Pearl Harbour – evenimente care au pretextat intrarea Americii in razboi. Si atunci, ca si acum, SUA au permis uciderea propriilor cetateni in schimbul motivatiei pentru a declansa razboaie sau pentru a decreta acte care sa incalce Constitutia SUA, asa cum este Patriot Act. Ce a urmat se stie – doua razboaie (invazii) in Irak si Afganistan…

In urma evenimentelor unii si-au indesat miliarde in buzunare (asa cum este Silverstein, cel care cu doua luni inainte semnase actele de cumparare si isi si asigurase turnurile pentru 7 miliarde de dolari), altii au putut impune un act care sa le permita spionarea propriilor cetateni, pe scara larga (CIA, NSA, NORAD, FBI) in timp ce altora nu le-a mai ramas altceva decat sa isi planga mortii in urma atacurilor. Mai sunt si altii care continua sa moara in urma acelor evenimente, pompierii si politistii dar si civilii care au lucrat in zona respectiva imbolnavindu-se rand pe rand de cancer (unele statistici vorbesc de mii de morti de cancer, ani dupa tragedie, in randul tuturor celor care s-au aflat in zona respectiva).

A fost nevoie sa moara oameni, cum ar fi spus Klaus Werner Johannis…

Sursa foto : youtube

Share.

Despre Autor

5 comentarii

 1. …Serios?

  Daca tot ai pus pe tapet teoria rachetelor camuflate in fuzelaj, atunci…ce s-a intamplat cu oamenii care erau in cele 4 avioane ? Sunt oameni care au pierdut in acele zboruri parinti, copii, frati, surori… Daca avioanele nu au existat, atunci unde sunt acei oameni?

  Sau Administratia Bush I-a omorat pe toti si a si distrus vreo 4 avioane…Sau poate CIA I-a obligat pe toti sa minta cu privire la rudele lor care n-au disparut nicidoata?

  Ce naiba, PoliticScam, e o intrebare de bun-simt…

  • Mihai, esti superficial sau manipulator in modul in care construiesti intrebarile.
   Nu am avut niciodata pretentia ca stim ce s-a intamplat cu avioanele respective si nici ce s-a intamplat cu oamenii din avioane. Nu am spus niciodata ca acei oameni traiesc sau ca au fost ucisi cu un glont in cap de CIA ori ca le-au taiat capul talibanii. Nu ai citit articolul cu atentie si nici nu suntem obligati sa raspundem unor intrebari „de bun simt” ce privesc afirmatii pe care nu le-am facut niciodata.
   Am prezentat cateva motive pentru care ceea ce s-a intamplat la 9/11 ramane, pentru noi si pentru altii, un mare semn de intrebare. Daca stii sa citesti, te rugam sa citesti articolele pana la capat, nu pe sarite. In plus, nu ne atribui concluzii sau afirmatii care nu ne apartin, ok?
   Fii inteligent ca tara geme…

  • Lasa vrajeala,toti oamenii care cat de cat gandesc si-au dat seama ca a fost o lovitura sub steag fals!

Lasa un raspuns

13 + 9 =