In noiembrie 2015 un atentat sangeros, in care au murit peste 130 de oameni, comis la Paris, genera moda „solidaritatii” in randul cetatenilor Romaniei. Zeci de mii de conturi de Facebook ale unor conationali (statistic eram cei mai „solidari” din intreaga Europa la faza asta) aveau pus, peste fotografia de profil, steagul Frantei, transparent, in semn de solidaritate cu tara care isi plangea mortii. Apoi a venit randul liderilor europeni sa se plimbe la brat pe strazile Parisului intr-un mars al solidaritatii. Un moment care trebuia sa dea semnalul unei ere in care popoarele Europei si ale lumii intregi se opun la unison terorismului si reactioneaza atunci cand cetatenii unor state sunt ucisi in atentate.

IPOCRIZIA insa si-a spus cuvantul…

„Solidaritatea popoarelor” a tinut insa…fix trei zile. Pozele de profil cu steagul Frantei au ramas ceva mai mult, insa unitatea tarilor a dainuit fix cat spuneam.

Dupa ce Franta a fost lovita de acele atentate si romanii se inghesuiau sa isi puna drapelul Frantei peste poza de profil, au mai avut loc nenumarate atentate, soldate cu zeci si chiar sute de morti (daca nu luam in calcul doar Europa), insa nimeni nu a mai pus niciun drapel peste poza de profil, niciun lider nu s-a mai tinut de mana intr-un mars tacut pe strazile oraselor insangerate de atentate – solidaritatea a ramas la nivel declarativ.

Ipocrizia si-a spus cuvantul – suntem „solidari” atat cat se uita lumea si cat da bine la contul de Facebook. In rest, Dumnezeu cu mila…

Ati vazut pe cineva…

…punandu-si steagul Belgiei peste poza de profil atunci cand teroristii au aruncat in aer principalul lor aeroport?

…punandu-si steagul Germaniei peste poza de profil atunci cand teroristii au intrat cu camionul in multime in Piata de Craciun de la Berlin?

…punandu-si steagul Marii Britanii atunci cand si aceasta a fost lovita de atentate teroriste?

NU! Si nici nu veti vedea asa ceva vreodata. Steagul Frantei peste poza de profil a fost o moda trecatoare, un „must” la un moment dat – nu erai „in trend” daca nu iti puneai steagul Frantei peste poza de profil atunci. Dupa asta, s-a fumat faza cu steagul tarii indoliate de teroristi, nu mai reprezenta o noutate, nu mai atrageai atentia – s-a dus dracului moda, de ce sa te mai prefaci solidar?

Falsa solidaritate a romanilor si a omenirii

Ieri, in Siria, a avut loc un atentat groaznic – 112 morti dintre care 68 de copii, ucisi in urma exploziei unui dispozitiv atasat de sinucigas in momentul in care un convoi cu refugiati trecea prin apropiere de Alep. I-a durut in cur pe majoritatea romanilor si nimeni nu si-a mai pus steagul Siriei peste poza de profil, desi numarul victimelor, dar mai ales componenta ca varsta, „merita” macar un moment de solidaritate adevarata cu drama poporului sirian.

NU, ne vor spune unii, ca Bashar-Al Assad…

NU, ne vor spune altii, ca Franta nu e Siria la fel cum Siria nu e Franta…

NU, ne vor spune si ceilalti, ca romanii sunt o natiune francofona…

Suntem francofoni pe dracu’…daca intrebi 1000 de persoane cat este ceasul in limba franceza, ar trebui sa ai noroc sa iti raspunda vreo 2-3, si aceia elevi de liceu care eventual fac franceza la scoala…

Daca maine iese moda sa iti pui un rahat peste poza de profil…

…cu siguranta ca romanii si-ar pune rahatul, ba chiar l-ar si inghiti, numai sa nu rateze „moda”. Va amintiti de faza aceea cu „Arata ca esti bine in urma cutremurului din Nepal”? Cei mai multi care isi dadusera „check safe” erau romanii, cu zecile de mii, desi nu credem ca 3 romani se aflau in momentul cutremurului in Nepal…si totusi, pentru ca era „la moda”, au facut-o si pe asta.

Mai jos o gluma care a iesit dupa aceea, pe retelele de socializare, despre romanii care si-au dat „Safety Check” in urma cutremurului din Nepal…

Romanii intorcandu-se din NEPAL

Ati ras la faza cu rahatul? Sa nu radeti…abia asteptam sa iasa moda si sa vedeti cati romani si l-or pune peste poza de profil…transparent, asa.

De ce suntem atat de manipulati/manipulabili?

De prosti. Mancam toate vrabiile occidentale care zboara prin spatiul nostru aerian, fara sa ne gandim prea mult. Uitam sa rationam, uitam sa empatizam cu suferinta semenilor, uitam sa fim solidari la necazuri. Totul este o ipocrizie, o fatarnicie fara margini, o moda care trebuie bifata.

Drama poporului sirian? Da-o dracului…intai sa iasa moda cu steagul Siriei peste poza de profil si abia apoi vine si turma de utilizatori de Facebook sa o urmeze.

Ne meritam soarta, fara indoiala.

Share.

Despre Autor

4 comentarii

  1. fuck the romanians! oh, sorry: the modern romanians! ce ţară de căcat! ce oameni de căcat! manipulaţi??? nu! nu mai cred! eu cred, ba sunt convins, că avem de a face cu o naţie de doi lei! o naţie pusă împreună cu „picătura” şi nu cu cugetul! o naţie care reacţionează de căcat! ahh… şi-au pus drapelul căcatului de Franţa pe conturi! o naţie de ipocriţi! în semn de solidarietate (sau cum dracu s-o chema!!!) dar la câteva zile apoi a căzut un avion de ruşi (care luptau tot împotriva terorismului), au murit 240 de persoane şi nimeni nu a spus nimic! atunci am închis/blocat/trimis în morţii măsii conturile la FB! căci am înţeles că noi, românii, suntem o rasă manipulată, o rasă/defect/creată de francezi prin epoca prin care se creeau multe naţiuni (vezi Italia). de aia noi n-o să fim niciodată o naţiune! politicscam, voi aveţi o gărmadă de bune intenţii, dar sunteţi pe dinafară total! românii nu vor şi nu vor fi niciodată eroi! amin! de căcat!!!!!!!!!!!!!!!

        • 100%! Dar am învăţat cu timpul, că nu m-am născut învăţat, cum să judec lucrurile! Şi când văd instinctul de gloată care doar imită, mă lehămetesc! Mi-e scârbă! Să fie clar că nu mă dezic de sânge, de naţie, însă nici nu mă agit şi vibrez când văd prostia românească! E o discuţie lungă şi nu e locul potrivit! Domnii care ţin acest site cu siguranţă fac o muncă onorabilă şi, sunt convins, ştiu bine că nu e de ajuns munca lor! Doar că, din nefericire, văd pe zi ce trece că noi ne săpăm groapa! În loc să găsim soluţii! De aia tind să cred (pe lângă toate dovezile istorice!) că noi nu suntem o naţiune de sine stătătoare, ci un mix realizat, cum spuneam, în interesul meschin al cuiva la putere! Da, sunt român! Dar nu e vina mea! Aşa că Rafael, fără polemică. Cu stimă!

Lasa un raspuns

19 − 4 =