Am primit pe adresa de contact o serie de mailuri care ne intrebau: „De ce nu scrieti si despre agentii provocatori din Piata Victoriei?”. Intrebarile veneau in contextul in care a aparut acel viral cu filmuletul in care un presupus jandarm este batut de colegii lui care l-au confundat drept protestatar.

Scriem despre asta chiar acum…

Ce fac agentii infiltrati intre protestatari?

Securitatea nu a murit niciodata. A avut un moment greu in ’89 dar si-a revenit iar acum e mai puternica decat oricand, avand de partea sa nu numai DNA ci si vocile ambasadorilor statelor europene la Bucuresti. In acest moment, multimea care se aduna in fiecare seara in Piata Victoriei, apara, mai mult sau mai putin, abuzurile comise de Securitate – interceptarile ilegale ale telefoanelor mobile, ascultarea oricarui cetatean in mediu ambiental, urmarirea comunicatiei pe internet, fabricarea probelor impotriva romanilor, anchetarea abuziva, condamnarea la ordin, prigonirea capitalului romanesc in favoarea celui strain, etc.

Bine, toti acesti tineri au impresia ca striga impotriva coruptiei. Fals. Striga pentru a apara Securitatea si metodele ei, sistemul in ansamblul lui, binomul si pe americani.

Ce cauta agenti infiltrati printre protestatari? Pai e simplu. Tine de metodele si tehnicile de manipulare ale multimilor…

Vedeti voi, multimea este o turma, in sensul pedagogic al cuvantului. Turma, lasata de capul ei, s-ar destrama si ar avea un comportament haotic. De aceea, ciobanul, cu ajutorul cainilor, tine turma la un loc sau o mana spre alte locuri. Turma va asculta mereu ce zice ciobanul si va asculta ce „spun” si cainii, „infiltrati” in turma – acestia ajuta ciobanul sa controleze intr-un fel sau altul turma de oi.

Infiltrarea agentilor Securitatii in randul protestatarilor are mai multe scopuri:

 • agentii iau pulsul multimii si transmit celor in masura sa evalueze situatia si sa decida ce e de facut intr-un anumit context – daca agentii transmit ca multimea da in clocot si e pe cale sa atace cladirea Guvernului, cei in masura sa ia decizii vor actiona in consecinta, ori intarind paza institutiei, ori deturnand atentia manifestantilor furiosi, care erau pe cale sa intre in Guvern, printr-un alt incident sau printr-un tertip.
 • agentii, infiltrati in multime pe tot arealul ei, actioneaza in baza ordinelor pe care le primesc; aceste ordine pot sa fie de genul „provocati multimea pentru a ataca fortele de ordine” sau, dimpotriva, „incercati sa calmati multimea”. Uneori vin si ordine privind directia inspre care se doreste sa se disperseze sau sa se deplaseze multimea – „duceti-i spre Palatul Parlamentului” sau „mergeti la Primaria Sector 4 si scandati impotriva lui Piedone!”, asa cum s-a vazut si la protestele de dupa #Colectiv.
 • agentii infiltrati in multime culeg probe impotriva celor care comit anumite actiuni sau infractiuni; cu ajutorul lor sunt identificati cei care instiga impotriva fortelor de ordine, sunt filmati si fotografiati manifestantii, sunt indicati cei care trebuie scosi afara din multime, sunt gasiti liderii manifestatiilor si retinuti sau folositi, dupa caz.

Agentii sunt cainii; ciobanii sunt sefii lor din birouri. Turma e formata din toti cei care striga seara de seara in Piata Victoriei. Aveti acum tabloul general…

(Alta) intrebare: de ce ar arunca un jandarm infiltrat in multime inspre colegii lui?

Se pare ca jandarmul prins de catre colegi fusese vazut, conform unor informatii care circula in spatiul public, aruncand cu obiecte contondente inspre colegii lui. De ce ar face asta? Elementar, my dear Watson – trei posibile explicatii:

 • pentru a-si fabrica o acoperire cat mai eficienta – atunci cand te afli intre oi, procedezi ca oile si iti pui o blana de oaie, chiar daca esti lup, nu? In felul acesta oile isi vad in continuare de pascut (a se citi „de aruncat cu pietre in jandarmi”) fara sa banuiasca nimic.
 • pentru a detensiona multimea – atunci cand multimea fierbe, prima piatra aruncata aduce inca 1000. Nu e nicio problema atat timp cat tii situatia in frau si nu escaladeaza violentele; in plus, astfel se detensioneaza manifestatia – arunci cu piatra, injuri de doua ori, apoi pleci acasa, in special cand alearga dupa tine armatele de grabnic purtatori de bastoane si scuturi.
 • pentru a provoca anumite incidente – atunci cand multimea e prea pasnica fata de ceea ce isi doresc conducatorii institutiilor de forta, se procedeaza la provocarea unor incidente care sa determine o anumita actiune a multimii. In 2015 s-a procedat la provocarea anumitor violente tocmai pentru a-l determina pe Ponta, premier la acea vreme, sa demisioneze, de teama pentru ca manifestatiile sa nu degenereze. Acum se incearca exact la fel, din nou de catre fortele de dreapta.

Disclaimer

Nu stim de ce jandarmul „retinut” de colegi ar fi aruncat cu pietre inspre ai sai. Nu stim nici macar daca era jandarm sau securist ori militian. Indiferent din ce institutie facea parte, era cert un agent al sistemului infiltrat in multime.

Un sfat pentru protestatari – atunci cand va aflati intr-o multime, sa aveti in cap mereu treaba aceasta – sunt  parte a unei turme, sun manipulat, se doreste sa adopt anumite actiuni, sunt verificat, filmat, dirijat catre anumite puncte fierbinti, dupa cum isi doresc sefii agentilor provocatori. Cui foloseste sa ma comport asa cum vor EI?

Sa nu spuneti ca nu v-am spus…

Share.

Despre Autor

5 comentarii

 1. Vlad Craioveanu pe

  atunci cand va aflati intr-o multime, sa aveti in cap ca trebuie sa iesiti din multime, sa va delimitati de multime…

  • 🙂 bun! Dar ce faci cand prostia nu doare? Ce faci cand manipularea pusa la cale de catre agentii de influenta nu mai poate fi combatuta cu un simplu iesit de multime?
   Daca iesi tu din multime si raman ceilalti 10.000 in piata, nu ai rezolvat nimic. Doar ti-ai salvat pielea. Uneori trebuie sa ne gandim si la ceilalti…
   Respect! Ai propus, totusi, cea mai simpla solutie. 🙂

 2. PartizanValeriu pe

  Asistăm neputincioși la o nouă lovitură de stat creionată de oameni care au vândut interesele noastre naționale -străinilor.Cu părere de rău insa la ce se întâmplă astăzi in România manipularea si corporațiile străine conduc țara ,iar singurii care pierd sunt români .

 3. valutar, Profitul si sa fie sigur ca acest PROFIT este tot mai mare si nu este AMENINTAT! asta inseamna …ca PLANURILE lor la nivel MACRO …nu sunt atinse…si BUGETUL LOR…nu este afectat. In consecinta PIERDEREA SIGURANTEI …si pierderea PUTERII au facut sa …iASA in strada sa se desmace …si sa li se vada ….fata GROTEASCA SI HIDOASA….este foasrte simpu sai gasim si noi sa-i contactam..si sa actionam cu o simpla cautare pe google, gasim marile corporatii…din romania, numarul de angajati, bancile cu care lucreaza…etc! ORGANIZATIILE pe care le sponsorizeaza pentru TVA! Deci….nu vaamagiti ca nu este vorba de nici un binom… este vorba de un MONOLIT..de un STAT in STAT creat pentru a conduce si subjuga orice fel de tara asupra careia a reusit sa-si introduca agentii in institutiile de forta si sa le controleze! Pierderea PUTERII si LUPTA CRANCENA este pentru ca ROMANIA dupa cum vedeti reprezinta un capde pod….un punct …nevralgic fara de care CU SIGURANTA …PLANYRILE LOR MACRO…devin INUTILE! deci nu va asteptati la mila!….Avem totusi noroc…ACeste forte OCULTE ….sunt la final…ceea ce vedem este …ULTIMA SUFLARE A acestui MONSTRU…si ZBATERILE…lui.COmparabile cu atacurile inbversunate a trupelor hitleriste dupa pierderea razoiului in cel de-al 2 razboi mondial, ma refer la cele care nu doreau sa -si recunoasca infrangerea!…Asistam la asa ceva!

Lasa un raspuns

19 + 19 =