Criza araba dintre Qatar si cele patru state, Arabia Saudita, Egipt, Emiratele Arabe Unite si Bahrein, inceputa fix acum o luna, pe 5 iunie 2017, ia o intorsatura neasteptata – liderul „nemultumitilor”, Arabia Saudita, este acuzata la randul ei de terorism.
Hotul striga hotii – Arabia Saudita acuza Qatarul de terorism
Arabia Saudita s-a aflat dintotdeauna in atentia mass-media internationale, fiind acuzata ca sprijina terorismul. Intr-un articol pe care vi-l recomandam, publicat in luna februarie in Veterans Today si intitulat „Arabia Saudita este statul numarul 1 in sponsorizarea terorismului, nu Iranul”, Arabia Saudita este acuzata la modul direct de finantarea si sprijinirea terorismului. Ia stai asa – o publicatie americana acuza pe aliatul militar arab al SUA de finantarea terorismului?
Ulterior publicarii acelui articol, Donald Trump a convenit cu sauditii semnarea celebrului contract de furnizare de armament intre SUA si Arabia Saudita, in valoare de 100 de miliarde de dolari, contract care va fi pus in aplicare in urmatorii ani.
Hotul neprins e negustor cinstit, fix ca in proverbul acela…
Astazi insa, stupoare…
…un think tank britanic, The Henry Jackson Society, a publicat un raport in care acuza Arabia Saudita ca fiind principalul sponsor al terorismului pe teritoriul britanic si solicita o ancheta publica in legatura cu acest aspect. Mai multe detalii va recomandam sa urmariti in materialul realizat de Agerpres pe acest subiect.
Henry Jackson Society este un think tank pe care unii il asociaza ideilor politice de dreapta. Ca o curiozitate, think tankul britanic a emis in ianuarie un raport privind lupta impotriva coruptiei din Romania; in raport se precizau ingrijorari privind implicarea serviciilor secrete in lupta anti-coruptie dar si privind practicile procurorilor care efectuau arestari si incatusari de dragul camerelor si puneau presiune mediatica asupra judecatorilor prin prezentarea publica a unor probe. Va suna cunoscut?
Astazi, raportul Henry Jackson Society vorbeste despre Arabia Saudita ca principal sponsor al terorismului pe teritoriul britanic – la cum a vorbit in raport despre asa zisa „lupta anti-coruptie” din Romania, se pare ca se documenteaza serios inainte de a publica un material, cu atat mai mult atunci cand vorbesc despre terorism.
Ce trebuie sa invatam din toata aceasta criza araba
Nu intotdeauna cel care striga „Hotii” este om cinstit, la fel si cu statele care acuza Qatarul de finantarea terorismului.
Va rupe Londra legaturile cu Riadul, asa cum cer anumiti politicieni britanici? Va renunta Trump la potentialul contract pentru furnizare de armament in valoare de 100 miliarde de dolari? Vor renunta cele 4 state la ultimatumul trimis Qatarului? Vom trai si vom vedea.
In orice caz, se pare ca meciul SUA vs Rusia, despre care va vorbeam intr-un articol precedent, ia intorsaturi neasteptate si se muta in zona think-tankurilor…