Raed Arafat, acest palestinian nascut in Siria si emigrat in Romania in anii de dinainte de Revolutie a ajuns intr-o pozitie de coordonator al serviciilor medicale de urgenta. Creditat ca intemeietor al SMURD, Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare, Arafat a avut parte de elogii fara numar incepand de la jurnalisti si pana la presedinti de stat sau chiar regi, palestinianul primind decoratii si medalii atat de la „comunistul” Iliescu cat si de la „comunistul” Basescu sau „tradatorul” rege Mihai.

„Reusitele” lui Arafat

Probabil ca ne vom atrage, ca de obicei, multe critici atunci cand prezentam realitatea de fapt in legatura cu anumite personaje care s-au urcat nemeritat pe piedestalul increderii opiniei publice. In definitiv, ce anume a realizat medicul palestinian pentru Romania?

  • A „intemeiat” un serviciu mobil rapid de urgenta. Bun! Foarte bun daca nu ar fi existat deja, la nivelul fiecarui judet, in 1990, servicii mobile de urgenta (ca doar salvarile alea de le vedeam si inca le vedem pe strada nu sunt nici statice si nici de salubritate ci ofera exact servicii mobile de urgenta!). SMURD reprezinta insa pentru majoritatea romanilor o mare „realizare” – atunci cand prostimea vede elicopterele alea inscriptionate, deja cade pe spate uitandu-se la ele in zare si isi inchipuie ca palestinianul asta a pus bani de la el din buzunar ca sa le cumpere sau sa le doteze… Fals! Daca nu aveam acum elicoptere SMURD, am fi avut elicoptere cu insemnele clasice „SALVARE” – sa nu va indoiti niciodata de acest lucru!

Manipularea consta in faptul ca palestinianul a stiut sa se auto-promoveze in presa drept un mare inovator care a inventat in anul de gratie 1990 masina de salvare, apoi elicopterul de salvare.

Permiteti-ne o comparatie… E ca si cum acum, in anul de gratie 2016, ar veni un arab (palestinian, sirian sau irakian) care ar inventa SMUSF – „Serviciile Mobile de Urgenta pentru Stingerea Focului” si apoi ar culege medalii pentru merite deosebite de la Johannis sau de la Duda&co., baietii destepti care au pus mana pe sutele de hectare si palatele „casei regale”.

  • A coordonat interventii medicale de urgenta. Acum, iertata fiindu-ne indrazneala, dar la #Colectiv nu prea a semanat a profesionalism – un Raed Arafat, mare coordonator, ar fi presupus ca acesta sa COORDONEZE, nu sa IMPRESIONEZE opinia publica prestand la microfon in fata camerelor de luat vederi in timp ce tinerii mureau pe trotuar in spatele lui. In plus, faptul ca recent vestitele elicoptere SMURD au inceput sa cada unul dupa altul (prin Romania, prin Republica Moldova sau la dracu’ in praznic) nu stim cata incredere mai confera celor care se presupune ca ar trebui salvati cu ajutorul acestor mijloace de transport aerian.

In plus, sa nu uitam ca, sub coordonarea lui ca si secretar de stat la MAI s-au intamplat atatea esecuri in gasirea unor romani aflati in mare dificultate, prabusiti cu cate un avion sau cu cate vreo parapanta, de fiecare data Raed al nostru cazand in picioare precum duhul din lampa din 1001 Nopti.

Raed Arafat si cutremurul cel mare

Raed Arafat ne anunta ca in caz de cutremur major, in Bucuresti va fi dezastru, cu cladiri prabusite si mii de morti. Pai, „frate” palestinian, asta o stim din 1977, de la ultimul cutremur. Tot asa a fost si atunci. Unii o stim pe propria piele, altii am urmarit atatea filme, fotografii si documentare care ne-au facut o imagine asupra dezastrului din Capitala in caz de cutremur…

Deci, asta cu „drobul de sare” o practica si BNR, si SRI, si MAI si toti cei care se simt incompetenti sa faca ceva in functia in care sunt pusi. Asa cum demonstram intr-un articol anterior, SRI a anuntat ca Statul Islamic pregateste un atentat major tocmai pentru a cadea in picioare indiferent ce s-ar intampla – daca pun teroristii o bomba la Metrou la Universitate, la ora de varf, atunci SRI va spune – frate, noi v-am anuntat! Daca se razgandesc teroristii si nu pun, atunci or sa se bata cu pumnii in piept si or sa ne umple capul la bilanturi cu cate au facut ei ca sa previna un atentat expulzand doi-trei vanzatori de fructe din Orient de pe teritoriul national.

Raed Arafat procedeaza fix in acelasi mod – ne anunta ca in Bucuresti va exista un mare cutremur, ca si cand ar fi inventat el apa calda si noi ne-am nascut prosti, si ne mai anunta si ca vor fi mii de morti, chipurile pentru a ne arata ca el si-a facut datoria si ne-a prevenit. Pai bine, mai, Arafate, dar astea le stiam deja – zi-ne ce dracu’ ai facut tu si ce vei face ca sa limitezi numarul de morti din Bucuresti si distrugerile pe care le va provoca un astfel de cutremur!

Concluzie

Raed Arafat, un incompetent aflat pe o pozitie cheie in sistemul de securitate nationala, nu va fi niciodata in stare sa faca ceva concret pentru aceasta tara – probabil ca ii e gandul la Palestina sau la Siria sau la conflictul arabo-israelian. Tot ce se pricepe el este sa isi vanda imaginea – deja televiziunile au inceput sa ii ciuguleasca interviuri din palma pentru a spune el romanilor cum va fi in caz de cutremur in Bucuresti, de parca noi nu am sti sau nu ne-am imagina proportiile dezastrului. Dar, sa dai din gura nu e complicat…

Daca ii iese si manipularea asta, chiar ca suntem o tara de prosti si ne meritam soarta.

Share.

Despre Autor

Lasa un raspuns

two + 19 =